« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΟ Ελεύθερος Aνθρωπος

Πάμπος Ιακώβου

«Αναδημοσίευση μετά από έγγραφη άδεια του συγγραφέως»

Οι Αρχαίοι Έλληνες, αυτός ο υπερήφανος λαός που είχε το θράσος να σηκώσει το ζώο που σερνόταν με τα τέσσερα του στο έδαφος, να το στήσει στα δύο του πόδια σηκώνοντας του το κεφάλι ίσια ψηλά και να το ονομάσει "Aνθρωπο", μας άφησαν ως παρακαταθήκη έναν ορισμό. Αυτόν του "Ελεύθερου Ανθρώπου". Όπως βγαίνει περίπου μέσα από τα έργα τους, "Ο Ελεύθερος άνθρωπος δεν είναι αυτός που κάνει ότι θέλει στη ζωή του, αλλά αυτός που πειθαρχεί σε νόμους. Σε νόμους όμως, που ο ίδιος θέσπισε για τον εαυτό του.".

Ο Ελεύθερος άνθρωπος δηλαδή είναι άνθρωπος ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ. Αλλά έχοντας θεσπίσει από μόνος του τους νόμους και τις αρχές για τον εαυτό του, είναι επίσης άνθρωπος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. Για ότι του συμβαίνει στη ζωή, δεν φταίει κανέναν άλλο άνθρωπο, καμιά κατάσταση και κανένα γεγονός παρά αναλαμβάνει γι'αυτήν πλήρως την ευθύνη. Για να είναι αυτόνομος, ο Ελεύθερος Ανθρωπος πρέπει πρωτίστως να είναι φιλόσοφος. Φιλοσοφώντας συνεχώς τον βίο του, βλέποντας τον συνεχώς δηλαδή μέσα από το καλειδοσκόπιο του θανάτου, έχει καθορισει τον σκοπό για τον οποίο υπάρχει ως άνθρωπος και έχει θεσπίσει ο ίδιος νόμους, στα πλαίσια των οποίων θα κινηθεί προς αυτόν.
Ο Ελεύθερος Ανθρωπος λειτουργεί πάντοτε έξω από το πλαίσιο των δεισιδαιμονιών και των προλήψεων και έχοντας ως μοναδικό οδηγό την γνώση, χρησιμοποιεί το μυαλό του χωρίς τον φόβο ότι αυτά που θα ανακαλύψει στην πορεία, τυχών να τον φέρουν αντιμέτωπο με τα πιστεύω του, την παράδοση, τους νόμους της κοινωνίας, θρησκεία, τον κοινωνικό του περίγυρο, τους φίλους του, την οικογένεια του.

Ο Ελεύθερος Ανθρωπος είναι Επαναστάτης. Πειθαρχεί στους νόμους της κοινωνίας, μόνον και εφόσον συμμετείχε στην θεσμοθέτηση τους, που αυτό συμβαίνει φυσικά μόνο σε Δημοκρατικά πολιτεύματα (Σημ. Σήμερα δεν υπάρχουν πουθενά στον πλανήτη Δημοκρατικά Πολιτεύματα). Στην αντίθετη περίπτωση, κρατά μόνο τους νόμους που θεωρεί αυτός σωστούς και τους άλλους δεν διστάζει να τους παραβεί οποιαδήποτε στιγμή και όπως την Αντιγόνη, είναι έτοιμος να πληρώσει το ακριβό κόστος για την στάση του αυτή.
ΣΕΒΕΤΑΙ πάντοτε τις απόψεις των άλλων και ποτέ δεν προσπαθεί να επιβάλει τη δική του, γιατί αναγνωρίζει στον καθένα το δικαίωμα να σκέφτεται ελεύθερα. Είναι έτοιμος να δώσει ακόμα και την ζωή του για να μπορεί ο άλλος να εκφράζεται και να σκέφτεται ελεύθερα, έστω και αν η άποψη του άλλου έρχεται σε αντίθεση με τη δική του και ΠΟΛΕΜΑ με σθένος όλους αυτούς που δεν σέβονται στον άνθρωπο το δικαίωμα αυτό.
Ο Ελεύθερος Aνθρωπος, επειδή είναι ελεύθερος στη σκέψη, χωρίς προκαταλήψεις, γνωρίζει ότι οι δρόμοι που οδηγούν προς μια κορυφή είναι πολλοί και εκεί που πολλοί άλλοι βλέπουν μονόδρομους, αυτός περιτριγυρίζεται από πληθώρα επιλογών. Πάντα μακρυά από αυτούς που προτείνουν μονόδρομους, ο ίδιος θα φωνάζει.

Είναι περήφανος, αλλά όχι αλαζόνας. Δεν σκύβει και δεν προσκυνά κανέναν άλλο Aνθρωπο. Το προσκυνημα είναι για αυτόν πράξη κατάπτυστη, την οποία αναγνωρίζει μόνο στους βαρβάρους. Ακόμη και στους Θεούς, αν πιστεύει σε κάποιους, μιλάει πάντα όρθιος.
Και όταν έρθει εκείνη η άγια ώρα και χτυπήσει την πόρτα της ύπαρξης του ο μέγας δικαστής Θάνατος, έχοντας προηγουμένως φιλοσοφήσει στα μέτρα τα ανθρώπινα την ζωή του ολόκληρη, επισφραγίζει τον βίο του με τον ίδιο τρόπο που επέλεξε να ζήσει:

ΑΛΥΠΟΣ, ΕΥΨΥΧΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.