« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFox

Το συγκρότημα αποτελούν οι: Σπύρος Γιασαφάκης, Εύη Στεργίου, Μαρία Στεργίου
Συμμετέχουν οι: Ελένη Ευθυμίου: φωνητικά, Βαγγέλης Πασχαλίδης: σαντούρι, Χρήστος Κουκάρας: κρουστά.

Τα αντίγραφα αρχαίων ελληνικών οργάνων που χρησιμοποιούν κατασκευασμένα από τον Νικόλαο Μπρά είναι : Λύρα, αρχαία κιθάρα, βάρβιτος, πανδούρα.

Οι Δαιμονία Νύμφη σχηματίστηκαν το 1994, ξεκινώντας έτσι μία μαγική περιπλάνηση ανάμεσα στους μύθους και τους ήχους της ελληνικής αρχαιότητας.. Η μουσική τους προσεγγίζει άλλοτε μια τελετουργική και άλλοτε μια πιο θεατρική ματιά. Όργανα όπως η λύρα, η αρχαία κιθάρα και η πηκτίς, κατασκευασμένα πάνω στα πρότυπα των αντίστοιχων αρχαίων ελληνικών οργάνων από το Νικόλαο Μπρά ξεδιπλώνουν το δικό τους ήχο και αποζητούν νέα υπόσταση.

Οι Δαιμονία Νύμφη κυκλοφόρησαν το 1998 τον πρώτο τους δίσκο «Ο Βακχικός Χορός των Νυμφών» (απο την γερμανική Solistitium records) και ακολούθησαν το μίνι Cd «Τυρβασία» και το ομώνυμο («Δαιμονία Νύμφη») που κυκλοφόρησε το 2002 απο την γαλλική εταιρεία Prikosnovenie. Τέλος της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το Cd «Love Sessions», μια συνεργασία των Δαιμονία Νύμφη με την Αυστραλέζα Louisa John Krol, τον Ιταλό Francesco Banchini (Ataraxia,Gor) και τους Γάλλους Lys.

Άλλοι μουσικοί με τους οποίους οι Δαιμονία Νύμφη έχουν συνεργαστεί είναι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης) η Αναστασία Έδεν (Eξ Άβατoν), η Φένια Παπαδόδημα (Eleusis) ,ο Άλφα Π. (Στέρεο Νόβα), οι Γάλλοι Von Magnet ,οι Γερμανοί Beefcake ,το αγγλικό σχήμα Seventh Harmonic, και οι Arkane. Έχουν γράψει μουσική για αρκέτα ντοκυμανταίρ μεταξύ των οποίων και το Αγγλικό «Treasures of Athens and Olympia» για το channel 5 του Λονδίνου.

Τόν Μάιο του 2004 οι Δαιμονία Νύμφη ήταν το πρώτο ελληνικό μουσικό σχήμα που συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ Wave Gottik Trefen στην Λειψία της Γερμανίας στο θέατρο Schauspiel Haus. Δεύτερη συμμετοχή σε ευρωπαικό φεστιβάλ με την εμφανισή τους στο Summer Solctice festival τον Ιούνιο 2004 στην βόρεια Ιταλία στο κάστρο του Arceto. To 2005 περιόδευσαν στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι ζωντανές εμφανίσεις των Δαιμονία Νύμφη φιλοδοξούν να δώσουν στη μουσική τους τη δυνατότητα να μεταμορφωθεί σε λόγο, εικόνα, κίνηση και να αποτελέσει μαζί τους ένα αδιάσπαστο σύνολο.


Δισκογραφία Δαιμονία Νύμφη

2007: «Κραταιά Αστεροπή» CD (Prikosnovenie Records-Kinesis)

2005: «Daemonia Nymphe remixed» CD (Palace of Worms Records)

2004: «The Bacchic Dance Of The Nymphs - Tyrvasia» CD (new edition) (Prikosnovenie Records)

2002 : «Daemonia Nymphe Δαιμονία Νύμφη» CD (Prikosnovenie Records)

2000: «Τυρβασία» mCD (demo)

1998: «Ο Βακχικός Χορός Των Νυμφών» LP (Solistitium Records)


Συνεργασίες
2005: «Ghost Fish» CD (Prikosnovenie Records)
2004: Spyros Giasafakis «Improvisation In Ancient Greek Instruments» mCD (Cynfeirdd Records)
2002: «Love Sessions» CD (Prikosnovenie Records)


Συλλογές 2006-2007
«Συνάντηση» Αλκίνοος Ιωαννίδης Universal Music
«Effleurement» Prikosnovenie
«Influence» Shadowplay
«Little People - Big Noise» Run Devil Run


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.