« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΣΜΟΣ

Ο Εθνισμός ξεπερνά το τοπικό και άρα χρονικά περιορισμένο "εμείς" που συγκροτεί σε πολιτική οντότητα τα Έθνη. Είναι άχρονος, η αρχή του, αυτό που μπορεί ν΄αντιληφθούν τα ανθρώπινα μάτια ως τέτοια, χάνεται στον παρελθοντικό ορίζοντα, δίχως να έχει γεννηθεί ποτέ. Αλλά προϋπήρχε ως σπερματική ουσία που ανέμενε να γίνει αντιληπτός από την ανθρώπινη διάνοια για να εκδηλωθεί. Ξεπερνά το μέλλον καθορίζοντάς το. Είναι οι πνοές, οι διάνοιες, τα στρατηγήματα, οι έρωτες, το θέατρο, τα ποιήματα, τα νομοθετήματα, η συνέλευση, αλλά και ο θάνατος στα λατομεία των Συρακουσών. Είναι ο κόσμος της δικής μας εντιμότητας και της ευθύνης. Είναι όσοι έζησαν πριν από εμάς και μοιράζονται μαζί μας αυτή την κοινή ματιά κάτω απ΄αυτό το κομμάτι τ΄ουρανού. Είναι όλοι αυτοί, άντρες και γυναίκες, που θα ζήσουν και μετά από εμάς και θ΄αφουγκράζονται τις ίδιες ανησυχίες μαζί μας. 

Ο Εθνισμός είναι ένα τεράστιο ποτάμι που ρέει ολόγυρά μας με τα ζωντανά αποτυπώματα όλων όσων έζησαν και όλων όσων θα ζήσουν, είναι οι ενέργειες των Θεών προς τους ανθρώπους, οι θλίψεις μας, τα δάκρυά μας αλλά και τα χαμόγελα που πηγάζουν από την Φιλότητα και την συντροφικότητα. Έχει μέσα του τα δικά μας αποτυπώματα αλλά καθορίζει και τις πορείες μας, που μπορεί κάποιες φορές να φαίνονται ότι συγκρούονται, ωστόσο υπακούουν στην ίδια αδυσώπητη εγγενή δύναμη για να κρατήσουν την οργανικότητα του "εμείς", όχι μόνο ζωντανή αλλά και μαχόμενη, απαστράπτουσα νικηφόρα και μεγαλειώδη. Με έργα που μιμούνται τους Θεούς. 

Ο Εθνισμός δεν είναι μια κοινή συνισταμένη αντίρροπων και αλληλοκαταστροφικών δυνάμεων που ακολουθεί την κατεύθυνση της ευκαιριακά ισχυρότερης συνιστώσας. Ούτε αποτελεί μια μελαγχολική ενατένιση ενός παρελθοντικού, ιδεολογικά αμόλυντου εαυτού της ανθρωπότητας. Δεν αποτελεί ένα μαγικό καλειδοσκόπιο όπου η κάθε ιδεολογία της νεωτερικότητας ανακαλύπτει γεμάτη οίηση κομμάτια του εαυτού της στο αρχαίο παρελθόν(Ο... αναρχισμός στην αρχαία Ελλάδα, ο... φιλελευθερισμός στην μάχη των Θερμοπυλών, ο... εθνικοσοσιαλισμός στην Σπάρτη, κ.ο.κ.). 

Ο Εθνισμός δεν αναγνωρίζει τις ιδεολογίες της διαποτισμένης από τον μονοθεϊσμό, νεωτερικότητας, όχι γιατί είναι πολιτικά αδιάφορος αλλά διότι τις ξεπερνά ως ένα ελλειμματικό εργαλείο μιας ιδιωτικής ατομικότητας στην πόρευσή του σε έναν κόσμο που κατά κανόνα τον αντιλαμβάνεται ως εχθρικό. Ο Εθνισμός το μόνο που έχει ν΄αντιπροτείνει είναι η οργανικότητα όχι μεμονωμένων προσωπικοτήτων, αλλά πολιτικά συγκροτημένων "εμείς". Αυτή είναι η μόνο απαίτηση που έχει ο Εθνισμός, για τα υπόλοιπα αφήνει ελεύθερο τον άνθρωπο να ακολουθήσει τη ροή που του ταιριάζει. 

Οι τραγικές, τώρα, υπάρξεις που προσπαθούν να κάνουν εργαλειακή χρήση ενός αλά καρτ "εθνισμού" ανακαλύπτοντας διάφορα ιδεολογήματα, γεννήματα του μονοθεϊσμού και άρα στυλοβάτες του, σ΄ έναν κόσμο που υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ο διαχρονικός του αντίπαλος, εκτός από την πλήρωση ενός κατά κανόνα υπερτροφικού "εγώ", (είδες πόσο δίκιο είχα, εγώ!), ανοίγουν τις κερκόπορτες, προσφέροντας γη και ύδωρ στις ίδιες δυνάμεις που κατέστρεψαν τον πολυθεϊστικό κόσμο και μετέτρεψαν τον άνθρωπο σε μονάδα και πρόσωπο, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του ερημικού θεού. 

Με άλλα λόγια: Σου δείχνουμε ολόκληρο το Σύμπαν κι εσύ αναρωτιέσαι ποιος κατέχει τα μέσα παραγωγής ή αν θα μολυνθεί το "άγιο" DNA σου; 

 

Κώστας Κεχαγιάς


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.