« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΑπαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

Γενικές και πολιτικές ερωτήσεις

Θεολογικά και κοσμολογικά θέματα

Περί των Ελληνικών εορτών και πρακτικών

Σχετικά με τον Χριστιανισμό

 

Αρχή σελίδαςΤι είναι το ΥΣΕΕ;

Το ΥΣΕΕ, ιδρύθηκε τον Ιούλιο του «1997» και αποτελεί μία συλλογικότητα που αποσκοπεί στην ηθική και φυσική υποστήριξη, αλλά και παλινόρθωση της πραγματικής, δηλαδή της Εθνικής, Πολυθεϊστικής Ελληνικής Παραδόσεως, Θρησκείας και Καθημερινού Τρόπου στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία η οποία καταδυναστεύεται από την Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία και από έναν αδιάλλακτο Βυζαντινισμό.

Το ΥΣΕΕ έχει νομικώς, για λόγους σταθερότητας, τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που πλαισιώνεται από δύο ομόκεντρους κύκλους υποστηρικτών, έναν εσωτερικό και έναν εξωτερικό. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει ενεργούς υποστηρικτές, ενώ η συμμετοχή στον δεύτερο κύκλο περιορίζεται στην απλή οικονομική υποστήριξη των δραστηριοτήτων μας.

Σκοπός του ΥΣΕΕ, σύμφωνα με το καταστατικό του, είναι «η με κάθε νόμιμο μέσον ευαισθητοποίηση του Ελληνικού λαού για εξασφάλιση του σεβασμού, της διάσωσης, της φυσικής και ηθικής προστασίας, της αποκατάστασης και, τέλος, της ανάδειξης, των μνημείων, συμβόλων, ιδεών και ζωντανών μορφών της αρχαίας Ελληνικής Παράδοσης, υπό την έννοια της ευρύτερης Κοσμοαντίληψης, της Φιλοσοφικής Σκέψης, της πολιτικής αντίληψης, της Εθνικής Θρησκείας, των Καλών Τεχνών, των ηθών και των εθίμων, της γλώσσας, της Μυθολογίας, της συμβολιστικής, της Ελληνικής Γραμματείας και όλων των συναφών τομέων».

Αρχή σελίδαςΠρος τι ο προσδιορισμός «Ύπατο»;

Το ΥΣΕΕ προσδιορίζεται με τον όρο «Ύπατο», γιατί ιδρύθηκε μετά από μακρές επαφές, συζητήσεις και διαδικασίες που ξεκίνησαν το «1993» μεταξύ των παλαιοτέρων εν Ελλάδι ομάδων Εθνικών («Διιπετούς» Αθηνών, «Ταλετά» Σπάρτης και «Έλληνων Εθνικών» Θεσσαλίας), οι οποίες πριν από αυτό είχαν καταλήξει κατά την περίοδο «1995» - «1996» στο πρόσκαιρο σχήμα του «Ομοβουλίου των Ελλήνων Εθνικών», ιδρυθέντος δύο μήνες μετά από συγκέντρωση στο νότιο Όλυμπο στις 9 Σεπτεμβρίου «1995».

Λέγεται και είναι «Ύπατο», γιατί στα πλαίσια μίας συνεργασίας καλής πίστεως και θελήσεως, αποσκοπεί στη συνεργασία όχι μόνο με άτομα αλλά και ήδη συγκροτημένες ομάδες για την άρθρωση ενός έγκυρου και μαζικού λόγου στη σύγχρονη Νεοελληνική πραγματικότητα, πράγμα που έχει ήδη επιτύχει δεδομένων των άνω των 140 παρεμβάσεών του, των πολλών επιτοπίων παραστάσεων και διαμαρτυριών, και των άνω των 100 διαλέξεων, εορτασμών αρχαίων εθνικών επετείων, δημοσίων τελετών και μορφωτικών εκδηλώσεών του, που το κάνουν ν αποτελεί εκ των πραγμάτων την «πρώτη γραμμή» του κινήματος για την επιστροφή στους Πάτριους Τρόπους, καθώς παραμένει πάντοτε ανοικτό για συνεργασία με κάθε υγιά, δηλαδή δημοκρατική, ομάδα Εθνικών, όπως και πάντοτε πρόθυμο να παράσχει την βοήθειά του για ίδρυση νέων τέτοιων σε κάθε πλευρά της Ελληνικής γής.

Το ΥΣΕΕ λειτουργεί με τη μέθοδο της «ομπρέλας», βοηθώντας ανιδιοτελώς τις επί μέρους ομάδες, δίχως να παρεμβαίνει στις ιδιαίτερες θέσεις ή πρακτικές τους και, κυρίως, δίχως να καταργεί την αυτονομία τους.
Δεν αποτελεί ένα... «Βατικανό» των Εθνικών, ούτε μία... Γ.Σ.Ε.Ε. διαφόρων ετερόκλητων ομάδων, αλλά απλώς, όπως προείπαμε, μία «ομπρέλα», η οποία αποκλειστικώς στη βάση σχέσεων καλής πίστεως, καλής προαιρέσεως και αλληλοεκτιμήσεως αποβλέπει στη διεύρυνση του εν Ελλάδι ρεύματος των Εθνικών με τεχνική, νομική, ακόμη και οικονομική βοήθεια προς υπάρχουσες υγιείς ομάδες, καθώς και με παρότρυνση για δημιουργία νέων σε κάθε πλευρά της χώρας μας.

Αρχή σελίδαςΓιατί αυτοαποκαλείσθε «Εθνικοί»;

Υπό ευρεία έννοια, «Εθνικός» είναι ο κάθε ένας που υπάρχει και συμπεριφέρεται ως φορέας μίας συγκεκριμένης εθνικής ταυτότητας και ενός συγκεκριμένου Έθους, υπό στενή έννοια δε είναι ο κάθε άνθρωπος που δεν έχει απαρνηθεί τα πιο πάνω, ως αποτέλεσμα του προσηλυτισμού του στις μονοθεϊστικές ανεθνικές θρησκείες (Χριστιανισμό και Μωαμεθανισμό).

Ο Ιουδαϊσμός, που απετέλεσε τη μήτρα των τελευταίων, αποκαλεί «γκογίμ» (κτηνανθρώπους) όλα τα εκτός των Ιουδαίων Έθνη, όρο που λανθασμένα απέδωσαν οι αλεξανδρινοί μεταφραστές της Βίβλου ως «τα Έθνη» η «οι Εθνικοί» στα Ελληνικά και ως «Gentiles» στα Λατινικά.
Εμείς, απαλλοτριώνουμε και καθαρίζουμε τον όρο, επαναφέροντάς τον στην αρχική του έννοια, τηρώντας ωστόσο τη διάσταση που αυτός δηλώνει από τους ακολουθητές των Ιουδαιογενών θρησκειών και ηθών.

Κανονικά, θα έπρεπε να αρκεί η χρήση του όρου «Έλλην» για να δηλώσει αυτό που εμείς εκφράζουμε με το «Έλλην Εθνικός», όμως, δυστυχώς, ο όρος «Έλλην» έχει υποβιβασθεί από δηλωτικός εθνικής κοσμοαντιλήψεως και συμπεριφοράς σε όρο προσδιορισμού των Ορθόδοξων χριστιανών στην πλειοψηφία τους υπηκόων ενός Κράτους που μόνον καταχρηστικά και καταπατητικά θέλει να σχετίζεται με τον όρο «Ελληνικό».

Αρχή σελίδαςΜε την ύπαρξή σας ως «Έλληνες Εθνικοί», δεν διχάζετε τελικά τους Έλληνες;

Το αντίθετο. Θα λέγαμε ότι με την ύπαρξή μας όχι μόνο διατηρούμε τον Ελληνισμό ζωντανό, διατηρούμε τις προγονικές μας αξίες και αρχές ζωντανές και προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε την Ελληνική Ψυχή στις επόμενες γενεές, αλλά και εγγυόμαστε την ενότητα του Ελληνισμού επάνω στις πραγματικές τους εθνικές βάσεις.

Διχαστές είναι μόνον εκείνοι που αυθαίρετα όρισαν με τη σύσταση του Νεοελληνικού Κράτους τον « Ελληνα», επάνω στη βάση μόνον το αν πιστεύει ή όχι στο δικτατορεύον χριστιανικό δόγμα, που σε τελευταία ανάλυση είναι μη Ελληνικό όχι μόνο στην προέλευσή του, αλλά και στις προθέσεις του (αυτό φαίνεται έκλαμπρα από τους ανθρώπους που εν τέλει παράγει).
Διχαστές είναι μόνον εκείνοι που προσπαθούν με κάθε μέσο ν ακυρώσουν την πιθανότητα να υπάρξουν πραγματικοί Έλληνες σε αυτόν τον τόπο.

Αρχή σελίδαςΤι νομίζετε ότι θα καταφέρετε με την επαναφορά αρχαίων πρακτικών στη σύγχρονη εποχή;

Δεν αγωνιζόμαστε απλώς για μία επιφανειακή επαναφορά «αρχαίων πρακτικών», αλλ αντιθέτως, για την επαναφορά ενός άλλου τύπου ανθρώπου, του Έλληνα - Ανθρώπου, εκείνου που διέπεται από τις ανθρωπιστικές αξίες που πρώτοι οι πρόγονοί μας εξέφρασαν και ανέδειξαν, εκείνου του ανθρώπου που αναζητά τους δρόμους της Αρετής.

Αγωνιζόμαστε για τον εξανθρωπισμό της σύγχρονης εκβαρβαρισμένης κοινωνίας στη βάση των αιώνιων Ελληνικών αξιών και αρχών που προωθούν τον άνθρωπο στη δημιουργία Πολιτισμού, στην πνευματική καλλιέργεια, την πολυμέρεια και την ανοχή και τον κάνουν άξιο κοινωνό των αληθειών των Θεών.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η εγκλωβισμένη σε άπειρα αδιέξοδα ανθρωπότητα έχει ανάγκη αυτή την επανανακάλυψη των αρχαίων αξιών, για να ξεφύγει από τον πνευματικό και ηθικό βούρκο που έχει βυθισθεί.

Αρχή σελίδαςΠοια είναι η πολιτική σας πρόταση;

Αν και το ΥΣΕΕ δεν είναι πολιτικός φορέας, έχει με την αυθεντική, πατρώα έννοια, μία «πολιτική» πρόταση. Αυτή δεν είναι άλλη από την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, την Αυτοθέσμιση και τη Δημοκρατία, η οποία ορίζεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από το σημερινό κοινοβουλευτικό κακέκτυπό της που, στην καλύτερη περίπτωση, δεν είναι άλλο από εκλεγμένη Ολιγαρχία.

Η πραγματική Δημοκρατία, που με το α ή β όνομα υπήρχε σε όλες τις πόλεις των Ελλήνων πλην των κλασικών τυραννίδων ή των μοναρχιών της Ελληνιστικής εποχής, ορίζεται από Ισονομία, Ισοκρατία, Ισοπολιτεία και Ισηγορία των πολιτών, χαρακτηριστικά που στερείται παντελώς ο σύγχρονος κόσμος.
Στην πατρώα Αυτοθέσμιση, το ανώτατο πολιτειακό όργανο είναι πάντα η συνέλευση των πολιτών (Εκκλησία του Δήμου, Απέλλα, κ.λ.π.), η άσκηση της εξουσίας (όπως και της ιερατείας) δεν γίνεται από επαγγελματίες αλλά εκ περιτροπής από τους πολίτες με ελάχιστη επαγγελματική αποζημίωση, η θητεία στα πολιτικά αξιώματα (και στην ιερατεία) είναι ετήσια και μη επαναλήψιμη, κανείς σε κανέναν δεν έχει δικαίωμα άσκησης βίας, οι πολίτες παραμένουν τέτοιοι ακόμη και εν καιρώ πολέμου και απουσιάζει παντελώς η δυνατότητα κήρυξης «κατάστασης ανάγκης».

Αρχή σελίδαςΣτην Αρχαία Ελλάδα αναφέρονται οι φασίστες

Είναι προφανές από όσα ειπώθησαν ήδη στην απάντηση «Ποια είναι η πολιτική σας πρόταση;» ότι ο φασισμός, και εν γένει οι ολοκληρωτικές αντιλήψεις, δεν έχουν την ελάχιστη έστω θέση στην όποια επίκληση του Εθνικού, δηλαδή Προχριστιανικού Ελληνισμού. Απλώς, τον πραγματικό Ελληνισμό, που όντας ηττημένος δεν μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό του, τον έχουν καπηλευθεί χυδαιότατα πλείστοι όσοι απατεώνες για ιδιοτελείς σκοπούς.

Επίκληση του Ελληνισμού γίνεται συνεχώς και από πάμπολλους, μόνο που γίνεται πάντα απατεωνίστικα και καταπατητικά, από χριστιανούς για να στηρίξουν το σαθρό υπόβαθρο των θεωριών τους μέχρι από φασίστες που προσπαθούν να αντλήσουν αίγλη από τη λαμπρότητα των προγόνων μας.

Για την τελευταία καπηλεία ευθύνεται μάλιστα και η εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (λ.χ. Καστοριάδης, Παπαϊωάννου, Λεντάκης κ.ά.) βυζαντινο- χριστιανική στον τρόπο σκέψης της ελληνική Αριστερά, η οποία κατ ουσίαν χάρισε προς σκύλευση στους εθνικιστές και τους φασίστες τον ευγενή εκείνο κόσμο που γέννησε την Αυτοθέσμιση και τον αντιαυταρχικό Πολιτικό Άνθρωπο.
Όπως όμως ο Χριστιανισμός δεν έχει τίποτε το κοινό με τον Ελληνισμό, έτσι δεν έχουν και όλα τα ιδεολογικά του γεννήματα λ.χ. ο εθνικισμός και ο φασισμός. Πώς μπορεί άλλωστε ο φασίστας να συσχετισθεί με τις βασικές Ελληνικές αρχές, όπως λ.χ. με την ανεκτικότητα στην ετερότητα ή την Δικαιοσύνη;

Αρχή σελίδαςΓιατί υπάρχει πολυδιάσπαση στον χώρο των Εθνικών;

Ούτε καν διάσπαση δεν υπάρχει, πόσο μάλλον... «πολυδιάσπαση».
Ας ξεκαθαρίσουμε εδώ διαπαντός κάποια πολύ βασικά πράγματα.
Τα όρια του πραγματικού «χώρου» των Εθνικών, όπως αυτός είχε ήδη διαμορφωθεί τα χρόνια των ζυμώσεων που γέννησαν το ΥΣΕΕ («1993» - «1996») ήσαν όχι μόνο πολύ σαφή αλλά και από μόνα τους καλούσαν σε εκπροσώπηση του όλου πράγματος από έναν σοβαρό φορέα, όπως άλλωστε και έγινε (το «1997»).
Έκτοτε βεβαίως εμφανίσθησαν διάφοροι όψιμοι αρχαιολάτρες ή ακόμη και βαλτοί ψευτο-αρχαιολάτρες, άτομα ή ομάδες, που αρκετές φορές σε συνεργασία με αντιφρονούντες μας ή εκδιωχθέντες από τον χώρο μας, αναλώνονται κυριολεκτικά στο να προσπαθούν ν' αμφισβητήσουν το κύρος του ΥΣΕΕ, λες και θα μπορούσε ποτέ αυτό να τίθεται οποτεδήποτε υπό την κρίση του οποιουδήποτε απεχθάνεται την ύπαρξη και δράση του.
Δεν υπάρχει λοιπόν καμμία απολύτως «διάσπαση», πόσο μάλλον... «πολυδιάσπαση» (...) Απλώς, από τη μία είμαστε εμείς οι οργανωμένοι Εθνικοί και από την άλλη πολλοί και διάφοροι πολλών και διαφόρων απόψεων, επιδιώξεων και προθέσεων, οι οποίοι δεν μας αφορούν. Έχουν κάθε δικαίωμα να υπάρχουν οι άνθρωποι, στο μέτρο όμως που δεν καπηλεύονται το όνομά μας, τις αξίες μας και την Θρησκεία μας.

Αρχή σελίδαςΠοια η θέση σας για τις θεωρίες περί της «Ομάδας Ε»;

Το παραμύθι περί μίας μεσσιανικής ομάδας Υπερελλήνων που θα μας «σώσουν» τάχα από τους εθνικούς μας «εχθρούς», έχει κατασκευασθεί από εκείνους που το κατασκεύασαν, με σαφή σκοπό να εγκλωβίσει πολλούς ημιμαθείς ή μεσσιανολάτρες στην παθητικότητα μίας εσαεί αναμονής αυτών των ανύπαρκτων «εθνοσωτήρων», όπως ακριβώς οι χριστιανοί περιμένουν την Δεύτερη «Παρουσία» του Τζεσούα.
Σκοπός αυτού του παραμυθιού είναι να αδρανοποιήσει, να κατευνάσει, να αποκοιμίσει ή να τρελάνει. Αυτή η χονδροειδής εξουσιαστική απάτη στηρίζεται ωστόσο στο γεγονός ότι ήδη η αυτενέργεια ή το αυθυπεύθυνο των ανθρώπων της μάζας είναι ανύπαρκτα, μετά από ειδική «προετοιμασία» τους στα ορθόδοξα σχολεία, στην ορθόδοξη οικογένεια και εν γένει στο γνωστό διαρκές «κατηχητικό» που καθηλώνει τη χώρα μας στο βυζαντινό σκότος.

Αρχή σελίδαςΘεωρείτε ότι οι Νεο-Έλληνες αποτελούν φυσική συνέχεια των Αρχαίων Ελλήνων;

Σε επίπεδο Έθνους, ναι. Το ίδιο άλλωστε θεωρούσαν και οι εθνεγέρτες του 1821 που έκαμαν λόγο από τις πρώτες κιόλας διακηρύξεις τους για «εθνεγερσία των Ελλήνων μετά από 20 αιώνες υπό ξένο ζυγό».
Η εθνική συνείδηση των Ελλήνων έμεινε κατά νησίδες ζωντανή σε όλη της διάρκεια της τυραννίας των Βυζαντινών, όπως φαίνεται καθαρά άλλωστε στην περίπτωση του κύκλου του Πλήθωνος Γεμιστού ή του προγενεστέρου κινήματος του Λέοντος Σγουρού και επέστρεψε στην Ελλάδα τον 17ο και 18ο αιώνα μέσω των Διαφωτιστών και άλλων επαναστατικών κύκλων.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το (όποιο) Έθνος δεν ακυρώνεται από την (όποια) λόγω συνθηκών περιστασιακή μη εκδήλωση του Εθνισμού του. Για την επιβίωσή του αρκεί έστω και ελάχιστα μέλη του να τον εκδηλώνουν ή να τον κρατούν ζωντανό, και αυτό, στην περίπτωση του Ελληνικού Έθνους συνέβη κατά τη διάρκεια όλων των αιώνων της χριστιανικής και μωαμεθανικής κατοχής.
Οι μη Εθνικοί, εκτός των όσων προσκυνημένων ενσυνειδήτως μισούν τον Εθνισμό τους, είναι απλώς «εν ύπνω» μέλη του Έθνους τους.

Αρχή σελίδαςΟι Νεο-Έλληνες αποτελούν και φυλετική συνέχεια των Αρχαίων Ελλήνων;

Κάποιοι ναι, κάποιοι όχι, αλλά αυτό είναι εντελώς αδιάφορο.
Ας φλυαρούν περί αυτού οι φυλετιστές αμφοτέρων των πλευρών, τόσο εκείνοι που πάνε να μας παρουσιάσουν σαν 100% Σλάβους ή ο,τιδήποτε άλλο, όσο και εκείνοι που πάνε να μας παρουσιάσουν σαν 100% εξ αίματος συγγενείς του Αιακού.
Εκτός του ότι ποτέ οι πραγματικοί Έλληνες δεν μίλησαν για... «φυλή» (θα ήταν αστείο αυτό άλλωστε αφού στην εποχή τους ο όρος σήμαινε απλώς μικρο- ομάδα «φρατρών», ταυτιζόμενη πολλές φορές με το «γένος»), για το «όμαιμον» που κατά παραχώρηση θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ίσχυε την κλασική εποχή, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σοβαρότητος σήμερα, δεδομένου ότι στον πριν και μετά το 1821 Νεο-Ελληνισμό έχουν ενταχθεί και άλλες φυλετικές ομάδες που όμως αρκετά μέλη τους δικαιωματικά θεωρούνται 100% Έλληνες.
Ο Κολοκοτρώνης και πολλοί άλλοι ήρωες που ήσαν Αρβανίτες, τουλάχιστον για τα δικά μας δεδομένα, είναι πέρα για πέρα Έλληνες αφού έχυσαν το αίμα τους στο όνομα των αρχαίων, πραγματικών Ελλήνων. Ποιός γελοίος θα απέκλειε από έναν «φυλετικό» Ελληνισμό τον Κολοκοτρώνη, το Νικηταρά, ή τον Ανδρούτσο; Οι εγχώριοι φυλετιστές οφείλουν να μας δώσουν, πράγμα αδύνατο, μία πειστική λύση για αυτό το ογκώδες οξύμωρο.

Αρχή σελίδαςΠοια η θέση σας για τα Εθνικά Θέματα;

Εξαρτάται τι εννοεί κανείς με τον όρο «Εθνικά Θέματα», διότι τα πραγματικά τέτοια είναι πολύ συγκεκριμένα και ήδη μέσα από τις έως σήμερα δεκάδες ανακοινώσεις μας οι θέσεις των Ελλήνων Εθνικών έχουν εκφρασθεί με μεγάλη σαφήνεια.
Τα πραγματικά Εθνικά Θέματα είναι η αποδάσωση και σταδιακή ερημοποίηση της ανατολικής Μεσογείου, η παντελής έλλειψη αισθητικής, η πολυεπίπεδη υποδούλωσή μας στην ξένη θρησκεία, ο λειτουργικός αναλφαβητισμός των νέων, η τρομακτική ανυπαρξία Παιδείας, πόσο μάλλον Ελληνικής, η καλλιεργούμενη κλειστότητα πνεύματος και κρυψίνοια, η αθλιότητα των Μ.Μ.Ε., η δειλία των πολιτικών, η αναξιοκρατία και άλλα ανάλογα.
Κάποιοι πέφτουν στην παγίδα ή στήνουν για άλλους παγίδα, ότι τάχα «Εθνικά Θέματα» είναι το έως πού θα επεκτείνεται η κυριαρχία του Νεο-Ελληνικού Κράτους. Εδώ πρόκειται περί απάτης, της ίδιας απάτης που θεωρεί «Τούρκους», «Ιταλούς» κ.λ.π. αμέτρητους από καταγωγή Έλληνες που απλώς δεν είναι Ορθόδοξοι και δεν κατοικούν εντός των συνόρων του Νεο-Ελληνικού Κράτους.
Το (όποιο) Έθνος ΔΕΝ ΤΑΥΤIΖΕΤΑΙ με την (όποια) κρατική υπόσταση, αλλά μπορεί να είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο της τελευταίας. Πληροφορούμε λοιπόν αυτούς που πάνε να παρουσιάσουν ως «Εθνικό» θέμα το σε ποιο κρατικό μόρφωμα θα ανήκει η α ή β έκταση γής ή θαλάσσης, ότι στο Ελληνικό Έθνος ανήκουν και οι Πόντιοι, οι εξισλαμισμένοι Μικρασιάτες, οι εκλατινισμένοι Νοτιοϊταλοί και οι ενθάδε Πομάκοι, ενώ, αντιθέτως, δεν ανήκουν σε αυτό αρκετοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ελλαδίτες που απλώς έτυχε να κατοικούν εντός των συνόρων του Νεο-Ελληνικού Κράτους, το οποίο, ηλιθιωδώς για αυτό το ίδιο και ευφυώς για την Εκκλησία, έχει ορίσει απατεωνίστικα και ανιστόρητα τον «Ελληνισμό» ως ταυτόσημο της... «Ορθοδοξίας».

Αρχή σελίδαςΣε τι πιστεύετε και πώς ονομάζεται η Θρησκεία σας;

Αν και το «πιστεύω» μας δεν έχει την παραμικρή σχέση με όσα αντιλαμβάνονται ως «πίστη» οι Χριστιανοί με την σαφώς υποδουλωτική έννοια που έχει αποκτήσει εξαιτίας τους το ρήμα «πιστεύω», εν τούτοις, φυσικά, όπως και οι πρόγονοί μας, δεν είμαστε «άπιστοι».
Οι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν το ρήμα «νομίζειν» και τον εξ αυτού όρο «νομιζόμενον», ενώ εμείς, για να γίνουμε κατανοητοί από τον σύγχρονο άνθρωπο, χρησιμοποιούμε τους όρους «θεοαντίληψη» και «κοσμοαντίληψη». Αντιλαμβανόμαστε όπως και οι πρόγονοί μας τον Κόσμο ως αυτοδημιούργητο, άπειρο, «διατεταγμένο και κεκοσμημένο» όν, το οποίο αναδύθηκε αφ΄ εαυτού, και του οποίου απειροελάχιστα οργανικά τμήματα είμαστε όλοι μας και κάθε άλλο τι που υπάρχει.
Μέσα σε αυτό το Εν που γεννήθηκε από τον εαυτό του, κατοικούν και οι Θεοί μας, πάμπολλα επιμέρους αθάνατα όντα, αυτενεργούσες και αυθύπαρκτες «δυνάμεις» και όχι «πρόσωπα», εκφάνσεις και πληθύνσεις αυτού ακριβώς του Ενός, που δίνουν μορφή και ευταξία στον Κόσμο και τον κρατούν σε συνάφεια και αρμονία.

Στην προχριστιανική υγιά κατάσταση της ανθρωπότητας, τότε που στην επιφάνεια της Γής μας άνθιζε μία πολύμορφη Εθνόσφαιρα, δηλαδή μία όμορφη ποικιλία εθνικών Πολιτισμών, παραδόσεων και θρησκειών, σε κάθε επιμέρους γεωγραφικό τόπο και ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία τους, οι άνθρωποι καταλάβαιναν διαφορετικά το Θείο και έκαναν επικλήσεις προς τους Θεούς χρησιμοποιώντας μία ποικιλία ονομάτων.
Με αυτό τον τρόπο συγκεκριμενοποιήθησαν οι διάφορες Εθνικές Θρησκείες.
Το κάθε Έθνος «κατέβαζε» (και «κατεβάζει» όπου ακόμα υπάρχουν Εθνικοί θρησκευτές) στους Βωμούς του από τον κόσμο των Θεών εκείνα που απαιτούσε / απαιτεί η ιδιαίτερη Εθνική του υπόσταση.
Η δική μας θεοαντίληψη, η ίδια με την θεοαντίληψη των προγόνων μας, είναι η Ελληνική Εθνική Θρησκεία, της οποίας η αρχή χάνεται στα απώτατα χρόνια της αρχαιότητας.

Αρχή σελίδαςΤι είναι οι Θεοί;

Προτού απαντηθεί αυτή η ερώτηση, εξαιτίας της χυδαιότητας των καιρών, θα πρέπει μάλλον να υπενθυμίσουμε τα όσα τονίζει ο Σαλλούστιος στην αρχή του βιβλίου του «Περί των Θεών και του Κόσμου», ότι δηλαδή εκείνοι που επιθυμούν να γνωρίσουν τα περί Θεών πρέπει να έχουν διαπαιδαγωγηθεί σωστά και να μην έχουν ανατραφεί με ανόητες δοξασίες, να έχουν φύση καλή και λογική συγκρότηση, προκειμένου ανάλογα να κατανοήσουν και τα πράγματα και, επίσης, να γνωρίζουν και τις κοινές έννοιες..

Οι Θεοί λοιπόν είναι μη προσωπικά όντα που κατέχουν την Αθανασία και τη Γνώση. Περιρρέουν / διαρρέουν απρόσκοπτα όλον τον υλικό κόσμο και επιδρούν επάνω του. Ως λειτουργοί των ιερών Μυστηρίων, συμμετέχουν στην αειγενεσία, δηλαδή τη συνεχή σύνθεση και αποσύνθεση των μορφών. Δεν εμπλέκονται σε ζώνες δράσεως άλλων Θεών. Υπόκεινται στη νομοτέλεια του Φυσικού Κόσμου και υπηρετούν τους Νόμους του. Δρουν ανελλιπώς και φυσικά δεν «αποσύρονται», δεν «συνενώνονται σε ένα πρόσωπο», δεν «αντικαθίστανται», δεν «παύουν να υπάρχουν», δε «νικώνται», σύμφωνα με τις ορέξεις ή τις προσδοκίες ασεβών θνητών ή συστημάτων ασεβείας.

Οι Θεοί είναι ελεύθερες και ανεξάρτητες υπάρξεις. Είναι όλοι τους εξίσου θείοι και δεν εξουσιάζονται από καμμία άλλη οντότητα ή δύναμη. Οι Θεοί, χαίρονται όταν κατώτερα όντα ΕΛΕΥΘΕΡΑ αναγνωρίζουν την ύπαρξή τους και τους απονέμουν σεβασμό και τιμές. Δεν έχουν ωστόσο ανάγκη αυτής της αναγνωρίσεως, ούτε την επιζητούν. Ως Θεοί δεν χρειάζονται τίποτε, απλώς σχηματίζουν ό,τι επιθυμούν.

Αρχή σελίδαςΠοιο είναι το δόγμα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας;

Σήμερα έχει επικρατήσει στους χριστιανούς να νοείται σαν «δόγμα», σε πλήρη διαστροφή του αρχαίου όρου που σήμαινε φιλοσοφική θέση, η τυφλή πίστη στην ακατανόητη και από αυτούς τους ίδιους Τριαδικότητα του «Ενός» «Θεού», στη «θεανθρωπική» φύση του Τζεσούα κ.ο.κ.
Υπό αυτή την έννοια, φυσικά η Ελληνική Εθνική Θρησκεία δεν έχει «δόγμα», αλλά είναι περισσότερο ένας τρόπος θέασης των πραγμάτων.
Δεν είναι ωστόσο κάτι το ασαφές ή μία συρραφή από μυθο-θεολογικές αφηγήσεις, αλλ' αντιθέτως βασίζεται σε πολύ συγκεκριμένες αρχές, βασισμένες στη λογικότητα και την επιστημονική γνώση.
Το δικό μας «δόγμα» είναι η υποχρέωση όλων των ανθρώπων να ομιλούν και να πράττουν λογικά ως ένδειξη σεβασμού προς τoν παγκόσμιο Λόγο, η έντιμη σχέση απέναντι σε όλα τα πλάσματα της δημιουργίας, η Ανεκτικότητα προς όλες τις απόψεις που εκφράζονται με λογικό τρόπο, η δια βίου Παιδεία, ο σεβασμός του Μέτρου, η διαρκής μελέτη του Κόσμου και του εσωτερικού Ανθρώπου.

Αρχή σελίδαςΠοια είναι τα Ιερά Βιβλία της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας;

Εμείς δεν έχουμε ένα «Ιερό» Βιβλίο που να περιέχει κάποιους καθ΄ υπαγόρευσιν ή εξ αποκαλύψεως «Θεού» λόγους που ρυθμίζουν την υπακοή μίας δούλης ανθρωπότητας σε έναν επουράνιο δικτάτορα, αλλ' αντιθέτως χιλιάδες βιβλία που εξαιτίας ακριβώς του μεγάλου αριθμού τους εγγυώνται την πληρεστέρα παρουσίαση της Αλήθειας.
Ιερά βιβλία είναι για εμάς το σύνολο της Εθνικής Ελληνικής (Αρχαιοελληνικής) Γραμματείας, όσα τουλάχιστον βιβλία δεν εξαφανίσθησαν στις πυρές των σκοταδιστών χριστιανών. Τα βιβλία αυτά, αποτελούν το πύκνωμα του ανθρώπινου λόγου στην προσπάθεια του να ερμηνεύσει τον Κόσμο με έγκυρο και αρεστό στους Θεούς τρόπο, δηλαδή λογικό.

Αρχή σελίδαςΗ Εθνική Ελληνική Θρησκεία πρέπει να κάνει προσηλυτισμό;

Όχι βεβαίως, Πρόκειται για μία Θρησκεία καθαρά Εθνική, που αφορά δηλαδή ένα πολύ συγκεκριμένο Έθνος. Υπό την φυσική, ελεύθερη και κανονική κατάσταση του Ελληνικού Έθνους, εάν δηλαδή δεν τελούσε αυτό υπό ξένη πνευματική κατοχή, ΟΛΟΙ οι Έλληνες θα τιμούσαν τους Εθνικούς Θεούς μας.
Αν κάποιος αλλοεθνής τώρα θελήσει να τιμήσει τους Θεούς μας, είναι πάντα ευπρόσδεκτος, εμείς ωστόσο δεν θα προσπαθήσουμε ποτέ να τον στρέψουμε με οποιονδήποτε τρόπο προς κάτι τέτοιο αν μόνος του δεν το έχει αποφασίσει.
Ο προσηλυτισμός είναι φαινόμενο που γεννήθηκε αποκλειστικά από τις ανεθνικές και υπερεθνικές Θρησκείες, παραλλαγές όλες τους του ιουδαϊκού «Μονοθεϊσμού», και αποσκοπεί στο να κάνει τους ανθρώπους να απαρνηθούν τις προηγούμενες κανονικές αντιλήψεις τους και να υιοθετήσουν νέες και ξένες.
Ο προσηλυτισμός, ως μία χυδαία διαδικασία που αποσκοπεί στο να παρασύρει αφελείς ή αδύναμους στο πνεύμα ανθρώπους, μάς είναι όλως απεχθής, τόσο ως εργαλείο όσο και ως φορέας συγκεκριμένης οπτικής.
Είμαστε εχθροί του προσηλυτισμού, όποια μορφή κι αν έχει αυτός, επειδή ακυρώνει την αυτονομία και το αυτόβουλο των ανθρώπων.Στη χώρα μας, όλες οι ξένες θρησκείες ασκούν προσηλυτισμό, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της κρατούσης η οποία όμως τον έχει διανθίσει με ιδιαίτερο θράσος: τον αποκαλεί «κατήχηση» (και ορίζει μάλιστα ως «κατηχητική» τη σημασία του κρατικού εκπαιδευτικού συστήματος !) και από την άλλη, μέσω των γελοίων νόμων της δικτατορίας του Μεταξά, απαιτεί το μονοπώλιο του προσηλυτισμού, ποινικοποιώντας την ανάλογη δράση των ανταγωνιστών της.
Ο προσηλυτισμός, στην οποιαδήποτε μορφή του, είναι ωμή βία κατά της ανθρώπινης ελευθεροφροσύνης.

Αρχή σελίδαςΠόσοι είναι οι Θεοί σας; Δώδεκα;

Οι Θεοί, ως άπειρη πλήθυνση τους Ενός, είναι φυσικά πάμπολλοι και οπωσδήποτε άνω των 12. Περιορίζεται όμως η Εθνική μας Θρησκεία στο συμβολισμό των 6 Θεών και 6 Θεαινών που απαρτίζουν ένα πλήρες και αρμονικό δωδεκάθεο Πάνθεον, για να καταδείξει την τέλεια (ο αριθμός 12 συμβολίζει την πληρότητα, την τελειότητα) θεϊκή πεμπτουσία που πληροί τον Κόσμο και τον συνέχει. Η πεμπτουσία αυτή συμβολίζεται και με το «τελειότερο» από τα περίφημα κανονικά πολύεδρα του Πυθαγόρου, το Δωδεκάεδρον.

Αρχή σελίδαςΕίσαστε δηλαδή Πολυθεϊστές;

Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε ναι, όχι όμως δίχως την επισήμανση ότι οι όροι «Μονοθεϊσμός», «Πολυθεϊσμός» κ.λ.π. χρησιμοποιούνται από εμάς μόνον συμβατικά, αφού ουσιαστικά τους έχουν κατασκευάσει εκείνοι που αυτοαποκαλούνται «Μονοθεϊστές» για να ξεχωρίσουν από την υπόλοιπη κανονική ανθρωπότητα. Κάνουμε λοιπόν συμβατική χρήση του όρου «Πολυθεϊσμός», μόνον σε αντιδιαστολή προς τον λεγόμενο «Μονοθεϊσμό», αφού ποτέ δεν τέθηκε από την φυσιολογική ανθρωπότητα σε αμφισβήτηση η πολλαπλότητα των πάντων.
Το Εν δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνον ως προϋπόθεση των πολλών, και ούτως ή άλλως, ο «Μονοθεϊσμός», μία πρόσφατη κατασκευή μίας μερίδας του Ιουδαϊκού ιερατείου μετά την «Βαβυλώνιο Αιχμαλωσία», είναι όρος παραπλανητικός, αφού δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των Θεών, αλλά με το ότι τοποθετεί το Δημιουργικό Αίτιο έξω από τον Κόσμο, άρα έχουμε δημιουργία τάχα εκ του μηδενός (μία εντελώς αντιεπιστημονική θέση), και, κατ' επέκταση, ο Κόσμος έχει αρχή και συνεπώς θα πεθάνει σε κάποιο μελλοντικό χρονικό σημείο, όποτε το επιθυμήσει ο κατασκευαστής του, ενώ, τέλος, τους νόμους που διέπουν τον Κόσμο τους έχει θέσει αυτό το εξωτερικό (και μόνο αιώνιο) Αίτιο, το οποίο δικαιούται να ασκεί αυταρχία προς το δημιούργημά του.
Αντίθετα, στον «Πολυθεϊσμό», δηλαδή στις Θρησκείες των Εθνικών, ο Κόσμος (ως ζώσα ύλη) έχει αναδυθεί αφ' εαυτού και είναι αιώνιος. Δεν υπάρχει εξωτερικό δημιουργικό Αίτιο και εκ του μηδενός δημιουργία, οι Θεοί έχουν αντιθέτως (ως πλήθυνση του Ενός σε ιδιαίτερες και αυθύπαρκτες ενσυνείδητες Δυνάμεις) γεννηθεί μέσα από αυτόν για να εξυπηρετήσουν την δική του αέναη πορεία.

Αρχή σελίδαςΘέλετε να αντικαταστήσετε τον έναν Θεό των «Μονοθεϊστών» με πολλούς Θεούς;

Όχι βέβαια. Το θέμα της επαναφοράς της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας δεν είναι ζήτημα αντικατάστασης ονομάτων ή αντικατάστασης μίας παράλογης μονάδας από ένα συνεπές προς τη λογική πλήθος, δίχως ν΄ αλλαχθεί ταυτόχρονα η υπάρχουσα αρρωστημένη αντίληψη των ανθρώπων για τον Κόσμο, αφού η τελευταία είναι που καθορίζει τις όποιες σχέσεις τους με το φυσικό περιβάλλον τους, με τους συνανθρώπους τους, αλλά και με τον εσωτερικό τους κόσμο.
Ενώ στο «Μονοθεϊσμό» υπάρχει μια αρρωστημένη αντιθετική - συγκρουσιακή σχέση μεταξύ Ανθρώπου, Φύσης και Θεού στην Ελληνική Κοσμοθέαση ο Άνθρωπος, η Φύση, και οι Θεοί συνιστούν μια αδιάσπαστη και οργανική ενότητα.

Αρχή σελίδαςΣε τι διαφέρει ο Πολυθεϊσμός από το Μονοθεϊσμό;

Διαφέρει φύσει σε εκείνα που ήδη απαντήσαμε στην ερώτηση 19, αλλά και έργω σε πάμπολλα άλλα πράγματα, εξαιτίας της αβυσσαλέας τους διαφοράς που προκαλεί το πού τοποθετεί η κάθε αντίληψη τον Θεό της, αλλά και εξαιτίας του είδους ανθρώπου που η κάθε μία διαμορφώνει.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι, όπως σωστά παρατήρησε ο Menard, η αντίληψη περί «αυταρχίας» στους ουρανούς είναι εκείνη που δημιούργησε τις μοναρχίες και τις άλλες αυταρχίες, ενώ αντίθετα, η αντίληψη περί μίας «δημοκρατίας και ισονομίας» στους ουρανούς δημιούργησε τη δημοκρατία.
Ενώ για το «Μονοθεϊσμό» ο Θεός (Ιαχωβά) βρίσκεται εκτός του Κόσμου τον οποίο υποτίθεται ότι κατασκεύασε σε κάποιο χρονικό σημείο εκ του μηδενός και έκτοτε τον εξουσιάζει ανεξέλεγκτα, για τους Εθνικούς οι Θεοί βρίσκονται εντός του Κόσμου και νοιάζονται μόνον για το πώς αυτός θα συνεχίσει να υπάρχει, υποκείμενοι ωστόσο στην Ανάγκη (τη φυσική και ηθική αιτία που φέρει άφευκτο αποτέλεσμα, την εξαναγκάζουσα Φύση, δύναμη ρυθμιστική και κανονιστική όλων όσων έχουν συμβεί και πρόκειται να συμβούν) και στη Λογική.
Όντως, Κόσμος δίχως Λογική είναι Κόσμος ατελής, για αυτό και υποτάσσονται οι Θεοί εθελούσια στους Νόμους που αυτή έχει διαμορφώσει, έχοντας ως τέτοιοι, δηλαδή Θεοί τέλειοι, δημιουργήσει κάτι που εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι ατελές. Ενώ λοιπόν οι φυσικοί και υπαρκτοί Θεοί του Εθνισμού απαιτούν ως μοναδική οδό για την προσέγγισή τους τη λογική ανθρώπινη διάνοια, ο αφύσικος και ανύπαρκτος «Θεός» των «Μονοθεϊστών» μπορεί να εκδηλωθεί μόνον μέσα από αναιρέσεις της λογικής διάταξης του Σύμπαντος κάνοντας διάφορα «θαύματα».
Τα τελευταία ωστόσο για τα οποία φαίνεται να καμαρώνουν οι ανόητοι οπαδοί του, ως βίαιες εκτροπές της λογικής και φυσικής ευταξίας του Κόσμου, ουσιαστικά αποδεικνύουν την ατελή φύση του Ιαχωβά ως δημιουργού ατελούς δημιουργήματος, κάτι που με τη σειρά του αποδεικνύει ότι ο Θεός των λεγόμενων «Μονοθεϊστών» είναι μία ατελής και άσοφη ανθρώπινη επινόηση και υπάρχει, αν υπάρχει καθόλου, μόνον ως απλή σκεπτομορφή.

Αρχή σελίδαςΤι σημαίνει ο όρος «Κοσμοθέαση» που χρησιμοποιείτε;

Ο όρος «Κοσμοθέση», είναι αυτό που ακριβώς δηλώνουν τα δύο συνθετικά του, δηλαδή ο Τρόπος που αντικρίζει («θεάται») κανείς τον Κόσμο. Αποτελέσματα αυτής ακριβώς της ιδιαίτερης θέασης κάθε Έθνους, είναι η Κοσμολογία, η Θρησκεία, η Φιλοσοφία και το καθημερινό Έθος που αυτό αναπτύσσει.
Η «Κοσμοθέαση» συνεπώς είναι πολύ σημαντική, αφού αυτή δημιουργεί τύπους ανθρώπων, τύπους πολιτευμάτων και τύπους πολιτισμών.

Αρχή σελίδαςΕίστε «ειδωλολάτρες»; Αν όχι, τότε πώς δικαιολογείτε την παρουσία αγαλμάτων στη λατρεία σας;

Από επιστημονική άποψη, «Ειδωλολατρία» είναι η κάθε λατρεία του Θείου που χρησιμοποιεί «είδωλα» δηλαδή συμβατικά απεικάσματα των Θεών υπό μορφή εικόνων, αγαλμάτων ή συμβόλων. Αυτή είναι βέβαια η μόνη σοβαρή μέθοδος για προσέγγιση του Θείου αφού διαφορετικά, δίχως ορατές μορφές και απεικονίσεις για την ερμηνεία των απρόσιτων και απρόσωπων θεϊκών όντων γίνεται αδύνατο να κατανοήσει ο άνθρωπος το παραμικρό. Για αυτό και οι περισσότεροι χριστιανοί, ασκούν και αυτοί την «Ειδωλολατρία» έχοντας συνειδητοποιήσει τα αδιέξοδα του ανεικονισμού (μόνο που απαιτήθηκαν ποταμοί αίματος στις γνωστές αλληλοσφαγές «εικονομάχων» και «εικονολατρών» για να το συνειδητοποιήσουν).
Οι όροι «ειδωλολάτρης» και «Ειδωλολατρία» χρησιμοποιήθηκαν ωστόσο με καθαρά υβριστικό τρόπο από τη χριστιανική πολεμική εναντίον των Ελλήνων, προς χλευασμό και απαξία της Θρησκείας των ευφυών και ελευθεροπρεπών προγόνων μας. Οι πρώϊμοι μισέλληνες χριστιανοί «Πατέρες», παντελώς ανήμποροι ν' αντιπαρατεθούν λογικά στη φιλοσοφική σκέψη και ανίκανοι να μεταλλάξουν την ισχυρή θρησκευτικότητα του Ελληνικού Έθνους, προσπάθησαν να τη γελοιοποιήσουν, κατηγορώντας τους προγόνους μας ότι προσκυνούσαν τάχα τα υλικά των απεικονίσεων (πέτρες, μάρμαρα, πηλό, ξύλα κ.λ.π.). Πέραν του ότι δεν εγνώριζαν οι δυστυχείς το γνωστό «δεν είναι πρέπον στους Έλληνες το προσκυνείν», ήσαν και παντελώς ανόητοι σε αυτή την πολεμική τους, αφού εύκολα αποστομώθηκαν από τον φιλόσοφο Κέλσο («Αληθής Λόγος») που τους πληροφόρησε ειρωνικά ότι γνωρίζουν οι Εθνικοί πολύ καλά από ποιο υλικό είναι οι απεικονίσεις των Θεών τους, αλλά απλώς τυγχάνει να είναι οι απεικονιζόμενοι και όχι αυτές (δηλαδή οι απεικονίσεις) το αντικείμενο της λατρείας.
Ωστόσο, ο πραγματικός ορισμός της «Ειδωλολατρίας» από την Εκκλησία, δεν είναι αυτός που παρουσιάζουν προς τα έξω για το αμόρφωτο ποίμνιό τους.
Μετά τους «Τρείς Ιεράρχες» τους, οι Θεοί μας δεν θεωρούνται «ανύπαρκτοι», αλλά, αντίθετα, υπαρκτές οντότητες που τάχα αντιμάχονται τον Τζεσούα και τον Ιαχωβά. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο, οι χριστιανοί προσβάλλουν χυδαία την Εθνική Θρησκεία μας, τους Εθνικούς Θεούς μας και τα Εθνικά θρησκευτικά μας σύμβολα, βρίζοντάς τα ως τμήματα μίας υποτιθέμενης δαιμονολατρίας.

Αρχή σελίδαςΕίσαστε «παγανιστές»;

Ο όρος «παγανιστής», στη λατινική του αρχική μορφή («Paganus», χωρικός), αποτελεί μία ακόμη βρισιά των νικητών χριστιανών από τον 4ο αιώνα και μετά, για να απαξιώσουν τα υπολείμματα των Εθνικών θρησκευτών.
Με τον όρο αυτό, ταύτισαν όλους τους εμμένοντες στα Πάτρια με την εικόνα του αμόρφωτου και αγροίκου επαρχιώτη. Στο 20ο αιώνα ωστόσο, και αφού επί αιώνες ο όρος χρησιμοποιήθηκε στις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες ως ταυτόσημος του «Εθνικός», ξαναήλθε στην επιφάνεια με το πρόθεμα «νέο-» («Νεοπαγανισμός») από διάφορους χριστιανοτραφείς κύκλους του Εσωτερισμού και του New Age. Αυτός ο Νεοπαγανισμός δεν μας αφορά, θα μπορούσαμε ίσως να πούμε μάλιστα ότι μπορεί ν' αποτελεί φτιαχτό άλλοθι για την Παγκόσμια Ιερουσαλήμ, για τη νύν κοσμοκρατορία δηλαδή των λεγόμενων «Μονοθεϊστών».

Αρχή σελίδαςΚάποιοι κοροϊδεύουν την Εθνική Θρησκεία με αφορμή τις ερωτοτροπίες / ακολασίες των Θεών της. Τι έχετε να τους απαντήσετε;

Τους λυπόμαστε απλώς για το χυδαίο επίπεδό τους και την απύθμενη βλακεία τους. Οι Θεοί και οι Θεές μας δεν είναι πρόσωπα, ούτε και έχουν φύλο για να μετέχουν σε σωματικές διαδικασίες που έχουν ανάγκη οι θνητοί.
Εμείς οι Έλληνες, περιγράφουμε ανθρωπομορφικά τους Θεούς μας γιατί απλώς η υψηλού επιπέδου Θεολογία που περιέχουν οι Μύθοι γίνεται αφομοιώσιμη μόνον όταν μετατραπεί σε εύληπτη αφηγηματική γλώσσα και συνταιριασθεί στα ανθρώπινα μέτρα. Κάθε Μύθος κρύβει μέσα του έναν ή πολλούς βαθύτατους συμβολισμούς. Ο θνητός καλείται να τους αναζητήσει και να τους ερμηνεύσει ανάλογα με την ποιότητά του, δηλαδή ανάλογα με την Κοσμοαντίληψή του και την Παιδεία του. Δεν είναι παράξενο συνεπώς, όταν χυδαίοι άνθρωποι φέρνουν στα δικά τους ποταπά μέτρα έναν Μύθο και τον ερμηνεύουν ανάλογα.

Αρχή σελίδαςΓιατί δεν ζητάτε να αναγνωρισθείτε ως Θρησκεία;

Κατ' εμάς, δεν υπάρχει καν ζήτημα αναγνωρίσεως ή όχι της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας από κάποια σύγχρονη μερική κρατική αρχή μετά από αίτημά μας, λες και πρόκειται για κάποια μικροαίρεση του «Μονοθεϊσμού», αφού η Πολυθεϊστική, Πατρογονική και Εθνική μας Θρησκεία είναι αυτοδικαίως νόμιμη ως αυτόχθων, ιθαγενής, εθνική και ιστορικά πασίγνωστη και αρχαιότερη κάθε άλλης, συμπεριλαμβανομένης και της νύν κρατούσης.
Εκτός του ότι η ελευθερία της άσκησής της εξασφαλίζεται πλήρως από το άρθρο 18 του νόμου 2462 / 97, εμείς δεχόμαστε δίχως να το θέτουμε στην ελάχιστη έστω διαπραγμάτευση, ότι η πατρομήτρια Ολύμπια Ελληνική Θρησκεία αποτελεί τη μόνη φυσική Θρησκεία του Ελληνικού Έθνους, της οποίας η δημόσια και κοινωνική αναγνώριση μετά από 16 αιώνες απαγόρευσής της από τους νόμους των ανθελλήνων αυτοκρατόρων της Νέας Ρώμης δεν είναι ζήτημα «νομικής» έγκρισης κάποιας μερικής αρχής, αλλά de facto αποδοχής της από τη Νεο-Ελληνική κοινωνία στο μέτρο που ασκείται από ευυπόληπτους και νομιμόφρονες πολίτες. Μία στενά «νομική» αναγνώριση της Θρησκείας μας, είναι όχι μόνο άτοπη, αλλά και προσβλητική για εμάς, αφού, ως γνωστόν, στις διαδικασίες μίας τέτοιας συμπεριλαμβάνεται, παράλογα και αυταρχικά, η συγκατάθεση του δικτατορεύοντος ξένου δόγματος και αποτελεί τουλάχιστον γελοιότητα το να αναγνωρίζει τη νόμιμη, αυτόχθονα και προαιώνια Θρησκεία αυτού του τόπου η αυταρχία ενός ιστορικά μεταγενέστερου και ξενικής προέλευσης δόγματος του «Μονοθεϊσμού».
Αν είναι να υπάρξει ποτέ επίσημη αναγνώρισή μας από το Νεο-Ελληνικό Κράτος, και θα έλθει κάποτε η ώρα γι' αυτό, αυτή οφείλει να γίνει μόνον με ειδικό νόμο που θα ψηφίσει πανηγυρικά το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως έγινε στην περίπτωση της αναγνώρισης των Εθνικών Θρησκειών στην Ισλανδία και τη Λιθουανία.

Αρχή σελίδαςΥποστηρίζοντας ότι εκπροσωπείτε όχι μία Θρησκεία που μοιάζει με αυτήν, αλλά αυτή την ίδια την Εθνική Θρησκεία των Ελλήνων, δεν γνωρίζετε ότι ποτέ δεν θα αναγνωρισθείτε από το Κράτος (γιατί θα υπάρξουν αλυσιδωτές αναστατώσεις σε μία σειρά από ζητήματα, όπως λ.χ. στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των αρχαιολογικών χώρων);

Βεβαίως και το γνωρίζουμε ότι κάπως έτσι έχουν τα πράγματα για την ώρα. Η δυναμική ωστόσο ή ακόμα και η ύπαρξη μίας Αυτοχθόνου και Εθνικής θρησκευτικής κοινότητας δεν μπορεί να εξαρτάται από την «αναγνώρισή» της από το οποίο καθεστώς που, με τη δική του ομολογία, υπακούει τυφλά στα κελεύσματα ξένων και ανεθενικών «κρατουσών» Θρησκειών.
Το όλο πρόβλημα δεν είναι δικό μας συνεπώς, το πρόβλημα είναι αποκλειστικά του Νεο-Ελληνικού Κράτους που, εξαιτίας της εθελουσίας υποταγής του στην Εκκλησία, φέρει ακέραια την ευθύνη για το παράλογο καθεστώς που ισχύει στα θρησκευτικά πράγματα του τόπου μας.
Οφείλει το ταχύτερο δυνατό να απο-μεσαιωνοποιήσει τη Νεο-Ελληνική κοινωνία, να χωρισθεί τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά από τη Εκκλησία, να κατάσχει την παρανόμως αποκτηθείσα απέραντη ακίνητη περιουσία της, να απαγορεύσει δια νόμου το μοναχισμό και πολλά άλλα.
Ένα από αυτά τα «πολλά άλλα» είναι και η απόδοση της χρήσης τουλάχιστον των αρχαιολογικών χώρων που περιέχουν Εθνικά Ιερά στους θρησκευτές της Πατρώας Λατρείας. Η ιδιοκτησία των χώρων αυτών δεν μας ενδιαφέρει, μπορεί και πρέπει να παραμείνει στο επίσημο Κράτος.
Η χρήση είναι όμως αποκλειστικά δικό μας δικαίωμα.
Πρέπει να ξαναμυρίσει ο στύρακας στα Ιερά μας και παντού να υψωθούν τουλάχιστον Βωμοί.

Αρχή σελίδαςΚάποιοι ισχυρίζονται ότι οι καλλιεργημένοι Αρχαίοι Έλληνες ήσαν στην πραγματικότητα Μονοθεϊστές.

Είναι κοινοί απατεώνες που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τη σύγχυση και άγνοια που επικρατεί γύρω από την πραγματική φύση του λεγόμενου «Μονοθεϊσμού» (βλ. σχετικά την απάντηση για Πολυθεϊσμό και Μονοθεϊσμό ). Κανείς Έλληνας δεν υπήρξε «Μονοθεϊστής», απλώς εκείνοι που ισχυρίζονται αυτές τις ανοησίες προβάλλουν τα δικά τους χριστιανικά «πιστεύω» σε έναν κόσμο που υπήρξε ριζικά διάφορος και επανεισπράττουν τον εαυτό τους που στη συνέχεια πωλούν στους αφελείς και στους αδιάβαστους ανθρώπους.

Αρχή σελίδαςΈχει η Εθνική Θρησκεία επαγγελματικό ιερατείο;

Η Εθνική Θρησκεία ούτε είχε κατά το παρελθόν, ούτε έχει σήμερα επαγγελματικό ιερατείο στην κύρια μορφή της Λατρείας της, που είναι η δημόσια και η ιδιωτική. Στην αρχαιότητα επαγγελματισμός υπήρχε μόνον στη μαντική και τη μυστηριακή Λατρεία, δύο θεσμούς που σήμερα έχουν απωλεσθεί.
Για την ώρα λοιπόν, στη σημερινή Εθνική μας Λατρεία, καθήκοντα Ιερέως ή Ιέρειας μπορεί να εκτελέσει ο οποιοσδήποτε είναι ηθικό άτομο και στέκεται σεβαστικά απέναντι στους Θεούς.
Αντίθετα από τους χριστιανούς παπάδες που παριστάνουν ότι «εκπροσωπούν» τον «Θεό» τους στους ανθρώπους, οι Εθνικοί ιερείς είναι εκλεγμένοι να εκπροσωπήσουν την κοινότητά τους απέναντι στον κόσμο των Θεών.

Αρχή σελίδαςΈχετε συγκεκριμένο τυπικό λατρείας;

Βεβαίως. Το τυπικό μάλιστα της λατρείας που ασκείται σήμερα, είναι απόσταγμα ενδελεχούς μελέτης των αρχαίων πηγών και έχει σχηματοποιηθεί για να καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες των σύγχρονων Ελλήνων Εθνικών, χωρίς να παγιδεύει τους θρησκευτές σε καταναγκασμούς και τυπολατρίες.

Αρχή σελίδαςΟι γυναίκες μπορούν να είναι ιέρειες;

Όχι μόνο οι γυναίκες μπορούν να ιερουργήσουν στην Εθνική μας Θρησκεία, αλλά επιβάλλεται από αυτούς τους ίδιους τους Θεούς μας το να ιερουργούν. Τα πάντα άλλωστε οφείλονται σε δύο Αρχές, ακόμη και το Εθνικό Πάνθεόν μας αποτελείται συμβολικά κατά το ήμισυ από Θεές.
Η γυναίκα μάλιστα είναι πιο κοντά στους κύκλους της Φύσεως και επίσης έχει το εξαιρετικό προνόμιο να δίδει μέσα από τον εαυτό της τη ζωή.

Αρχή σελίδαςΠιστεύετε στα σοβαρά ότι στον Όλυμπο κατοικούν Θεοί;

Ο Όλυμπος είναι όντως η κατοικία των Ελλήνων «Ολυμπίων» (λαμπόντων δηλαδή) Θεών, δεν είναι όμως το γνωστό όρος που χωρίζει τη Θεσσαλία από τη Μακεδονία, στην κορυφή του οποίου υπήρχαν Ιερά άρα και οι πρόγονοί μας ήξεραν ότι δεν είναι ήταν εκεί η κατοικία των Θεών μας, όπως και δεν ήταν στα υπόλοιπα 18 διαφορετικά όρη με το όνομα «Όλυμπος» που βρίσκονταν διάσπαρτα στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο στον οποίο έζησαν οι Έλληνες, από τη Μικρά Ασία μέχρι τις αποικίες της Δύσεως.
Ο πραγματικός Όλυμπος, ήταν και είναι ένας τόπος πνευματικός, μία ουράνια «χώρα» φωτεινή, λουσμένη στο Πνευματικό Φώς (αυτή η ίδια η λέξη Όλυμπος, προέρχεται από το ρήμα «λάμπω», που η ρίζα του πιθανολογείται πανάρχαια, πιθανώς πρωτοπελασγική: «λ.β.»). Ο πραγματικός Όλυμπος είναι υπεράνω μας, κάτωθέν μας, αλλά και μέσα μας, παντού υπάρχουν οι Θεοί μας.

Αρχή σελίδαςΠοιά η γνώμη σας για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Είμαστε ενάντιοι στην ανάληψη των Αγώνων αυτών από την πόλη των Αθηνών, για τον λόγο ότι είναι ψευδεπίγραφοι και ουδεμία σχέση έχουν με το αυθεντικό αγωνιστικό και βιοτικό πνεύμα των προγόνων μας αληθινών Ελλήνων, αλλά τουναντίον, απομακρυνθέντες ήδη παντελώς από τον αρχικό ρομαντισμό που τους δημιούργησε πριν από έναν περίπου αιώνα, και ίσως δικαιολογούσε μερικά το να «αναβιώνουν» από μη-Ελληνες και κατά πλειοψηφία «μονοθεϊστές», πλήρως αποστερημένοι της πραγματικής ουσίας τους (δηλαδή από τη λατρευτική τους κατεύθυνση), αποτελούν σήμερα με τη χυδαία εμπορευματοποίησή τους μία βαθύτατη προσβολή των συμβόλων και των νομιζομένων των προγόνων μας που τίμησαν στη θεολογία τους το Υψηλό, το Αληθές και το Ωραίο.
Ακόμη και το όνομα της Θρησκείας μας (Ολυμπιακό, Ολύμπιο) το έχουν ήδη μετατρέψει σε εμπορικό σήμα κατατεθέν και έχουν κάνει οι εδώ τοποτηρητές αυτής της βλασφημίας γελοίες καρικατούρες τους Θεούς μας Απόλλωνα και Αθηνά.

Οι πραγματικοί Ολυμπιακοί Αγώνες καταργήθησαν από τους βυζαντινούς κατακτητές πριν από 16 αιώνες, ως το κατ' εξοχήν σύμβολο - θεσμός της Πατρώας Κοσμοαντιλήψεως, και αν ποτέ αναστηθούν ξανά, θα αναστηθούν σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια μαζί με την ανάσταση του εδώ και 22 αιώνες υπόδουλου -τουλάχιστον πολιτισμικά- Ελληνικού Έθνους. Όλες οι άλλες «αναβιώσεις» τους ήταν είναι και θα είναι είτε κωμικές, είτε βέβηλες.

Αρχή σελίδαςΠότε εορτάζετε, ποιές εορτές και πώς;

Εορτάζουμε τους αέναους κύκλους της Μητέρας Φύσης μέσα από τις σημαντικότερες εορτές των προγόνων μας που έχουν διασωθεί γι' αυτές επαρκείς πληροφορίες («Ανθεστήρια» κ.λ.π.). Στους εορτασμούς μας, τιμούμε με ιεροπραξίες τους Εθνικούς Θεούς των Ελλήνων και τη μνήμη των εθνικών μας Ηρώων. Οι ιεροπραξίες μας τελούνται κατά το πάτριο έθος με πρόσκληση της θεότητας, απαγγελία λατρευτικών ύμνων και αναίμακτη θυσία, δηλαδή προσφορά ανθέων, καρπών, θυμιάματος, αρωμάτων και σπονδής, ανάλογα, οίνου, γάλακτος ή μελιού.

Αρχή σελίδαςΓιατί θυσίες;

Δεν υπάρχει λατρευτική πράξη δίχως θυσία, στην αντίθετη περίπτωση πρόκειται περί παρωδίας. Η Θεολογία της Θυσίας βασίζεται στην Επικοινωνία και τον Λόγο, αμφότερα δώρα των Θεών για τα οποία ανταποδίδουν οι θνητοί διάφορα υλικά αγαθά από όσα τους παρέχει η Φύση για εξασφάλιση της ζωής τους.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μέσω της θυσίας ζητείται κατ' ουσίαν η συγκατάνευση των Θεών στην ανάγκη τής ανάλωσης που πάνω της εδρεύει η ζωή των θνητών όντων.
Ο φιλόσοφος Σαλλούστιος, στο «Περί Θεών Και Κόσμου» τονίζει σχετικά ότι «επειδή τα πάντα έχουμε από τους Θεούς είναι δίκαιο να δίδουμε στους παρέχοντες τμήμα από τις δωρεές τους... οι προσευχές χωρίς θυσία είναι κενοί λόγοι, ενώ εκείνες που συνοδεύονται από θυσίες είναι λόγοι έμψυχοι, καθώς ο λόγος ενισχύει τη ζωή και η ζωή εμψυχώνει τον λόγο».

Αρχή σελίδαςΠροσφέρετε θυσίες αίματος;

Θυσίες υπάρχουν δύο ειδών, αιματηρές (με σφαγή ζώου που μετά τρώγεται σε εορταστικό δείπνο) και αναίμακτες. Και οι δύο κατηγορίες είναι εξίσου ιερές, πλην όμως σήμερα που ο άνθρωπος έχει απομακρυνθεί από τη Φύση και τρώει κρέας σφαγμένο με άγριο τρόπο σε βιομηχανικά «μακελειά» και αγορασμένο από υπερκαταστήματα μέσα σε πλαστικές συσκευασίες, είναι δύσκολο να γίνει κατανοητή η ιερότητα των πρώτων, για αυτό και εμείς εμμένουμε σε αναίμακτες μόνον θυσίες.
Η «καταγγελία» ωστόσο των αιματηρών θυσιών από τους χριστιανούς είναι ψεύτικη και υποκριτική και γίνεται απλώς και μόνο για να δυσφημούν στους ανθρώπους που δεν πολυσκέπτονται τις Εθνικές Θρησκείες.
Οι χριστιανοί σκοτώνουν εκατομμύρια αρνιά και γαλοπούλες στις δικές τους εορτές, και μάλιστα όχι θυσιαστκά, και δεν δείχνουν να έχουν κανένα απολύτως συνειδησιακό πρόβλημα.

Αρχή σελίδαςΑληθεύει ότι οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν και ανθρωποθυσίες;

Πρόκειται για ένα ακόμη χυδαίο ψέμα των χριστιανών. Εκτός από μυθολογικές μόνον αφηγήσεις, ΠΟΤΕ η Ελληνική Εθνική Θρησκεία, η λαμπρότερη ιστορικά γνωστή προσέγγιση του Θείου, σύμφυτη και έμφυτη της Φιλοσοφίας, της Επιστήμης και όλων των γνωστών πολιτισμικών άθλων των πρόγόνων μας, δεν συμπεριελάμβανε στη λατρευτική της πρακτική θυσίες ανθρώπων, πράγμα παράλογο από κάθε πλευρά, αφού αυτή η συγκεκριμένη Θρησκεία και Κοσμοθέαση ήταν που ανακάλυψε και ανέδειξε την έννοια του Ανθρωπισμού.
Η θυσία, ιερή πράξη επικοινωνίας των θνητών με τους Θεούς όπως είπαμε παραπάνω , αποτελεί ευχαριστήριο προσφορά των πρώτων προς τους δεύτερους για τα δώρα τους, και είναι αυτονόητο για τον οποιονδήποτε στοιχειωδώς σοβαρό άνθρωπο ότι δεν μπορεί να περιλαμβάνει ανθρώπινα θύματα.
Εκτός από τους μισέλληνες που επιχειρούν να παρουσιάσουν ως «ανθρωποθυσίες» τη σφαγή Περσών αιχμαλώτων από τον Θεμιστοκλή πριν τη ναυμαχία της Σαλαμίνος ή τη χρήση κάποιων θανατοποινιτών ως «φαρμακών», όλοι όσοι γνωρίζουν το τι ήσαν οι πρόγονοί μας γνωρίζουν επίσης και το ότι ΠΟΤΕ δεν έχει καταγραφεί περίπτωση ανθρωποθυσίας στην επίσημη λατρεία των ανεξάρτητων και αυτόνομων Ελληνικών Πόλεων (πράγμα που επιβεβαιώνει άλλωστε και η αρχαιολογική έρευνα), και ότι η όποια αναφορά σε τέτοιες πρακτικές ανήκει αποκλειστικά στον χώρο των αφηγήσεων της Μυθολογίας.

Αρχή σελίδαςΣε τι διαφέρουν οι Θεοί σας από τον Θεό των χριστιανών;

Όπως είπαμε σε προηγούμενη απάντηση, ο «Θεός» Ιαχωβά του Χριστιανισμού, κοινός «Θεός» και όλων των υπόλοιπων «Μονοθεϊστών», δεν είναι παρά ένα φανταστικό όν που έχει εφευρεθεί, είναι μία απλή σκεπτομορφή που ντύθηκε με τα σημερινά «θεολογικά» χαρακτηριστικά της από ένα τμήμα του τότε Ιουδαϊκού ιερατείου μόλις μετά την επιστροφή των Ιουδαίων από την «Βαβυλώνιο Αιχμαλωσία». Μέχρι τότε ο Ιαχωβά, όπως είναι το όνομα του «Θεού» των χριστιανών, μοιραζόταν μαζί με την σύζυγό του την Ασεράχ δύο θέσεις σε ένα ακόμη πολυπληθές πάνθεον, εκείνο του Έθνους των Ιουδαίων.
Είναι φανερό λοιπόν ότι αυτός ο παραποιημένος «Θεός», «δραπέτης» από ένα κανονικό εθνικό πάνθεον, ούτε υπάρχει, ούτε και υπήρξε ποτέ, αλλά «ζεί» μόνο ως σκεπτομορφή θρεμμένη από την ψυχική ενέργεια των δυστυχισμένων οπαδών του, η οποία σκεπτομορφή θα πάψει ακόμη και ως τέτοια να υφίσταται μόλις μειωθούν πολύ ή εκλείψουν οι πιστοί στο είδωλό της. Αντίθετα, οι Θεοί των Εθνικών, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παντοτινά, αφού είναι σύμφυτοι με τον Κόσμο. Οι πραγματικοί Θεοί, υπάρχουν ακόμη κι όταν τυχόν δεν τους αντιλαμβάνονται ή δε τους τιμούν οι θνητοί και γι' αυτό άλλωστε στην Εθνική Ελληνική Θρησκεία δεν υπάρχει κανένα αντίστοιχο της χριστιανικής μανίας για συναθροιστική λατρεία, όπως άλλωστε δεν υπάρχει και η παραμικρή αγωνία για άγρα πιστών.

Αρχή σελίδαςΟ Χριστιανισμός έχει μεγάλα ηθικά μηνύματα, η δική σας Θρησκεία τι έχει;

Ο Χριστιανισμός, στα ελάχιστα σημεία που δείχνει κάποια πνευματικότητα, δεν είναι παρά μία άκομψη όσο και χυδαία αντιγραφή ηθικών φιλοσοφικών προταγμάτων των Εθνικών μας φιλοσόφων, ενώ στα υπόλοιπα τμήματά του στερείται οποιουδήποτε ηθικού μηνύματος, εκτός κι αν τέτοια θεωρήσουμε τη μισαλλοδοξία, τον φανατισμό, τη θεομανία, την ενοχή, την απαξίωση κάθε πνευματικής καλλιέργειας.
Το ίδιο στερείται οποιασδήποτε πνευματικής στάσεως ισάξιας των Εθνικών, εκτός κι αν τέτοιες θεωρήσουμε την αποστήθιση ψαλμών, την ταπείνωση, την καθύβριση της Δημοκρατίας σαν τάχα «Πολιτεία του Διαβόλου», την προτροπή «αγάπα ! » (στην προστακτική) ή τα συνθήματα επιπέδου «Ορθοδοξία ή Θάνατος».

Αντιθέτως, η Εθνική Ελληνική Θρησκεία, ως καταφάσκουσα την γήϊνη ζωή, είναι μία υγιέστατη προσπάθεια στροφής των ανθρώπων προς τους κόσμους των Θεών, μη δογματική, φυσιολατρευτική, πολυθεϊστική, τελειωτική, εορταστική, ανθρώπινη.
Η Εθνική Ελληνική Θρησκεία βαθαίνει τη σύνδεση των ανθρώπων με το Θείο όχι μέσα από συντριβή και ταπείνωση, αλλά μέσα από πηγαίες λειτουργίες, μυθοπλασία, χορό, μουσική και συλλογικές εορτές και επίσης μας συνδέει με τον θαυμαστό πνευματικό κόσμο των προγόνων μας, αντί να μας αποξενώνει από αυτόν όπως κάνει ο Χριστιανισμός.

Αρχή σελίδαςΕίστε αχάριστοι, ο Ιησούς σταυρώθηκε για τις αμαρτίες σας

Κατ' αρχάς, εμάς τους Εθνικούς δεν μας βάραινε κανένα «προπατορικό» αμάρτημα και ήδη οι φιλόσοφοί μας, μάς είχαν οδηγήσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στους δρόμους της Αρετής. Δεν χρειαζόμασταν λοιπόν κανέναν να κάνει κάτι «υπέρ ημών» ή «αντί ημών», πόσο μάλλον να «θυσιασθεί».
Επιπροσθέτως, η υποτιθέμενη «θυσία» (και μάλιστα... «υπερ ημών» !!!) του Τζεσούα (Ιησού) με την οποία μας ζαλίζει η προπαγάνδα των χριστιανών είναι μία εντελώς παράλογη ιστορία, αφού εάν ο εν λόγω Ιουδαίος ραβίνος ήταν όντως «Θεός», όπως ισχυρίζονται οι οπαδοί του, τότε η «σταύρωσή» του δεν ήταν παρά μία ανόητη φάρσα, εφόσον αξιωματικώς θυσιάζεται μόνον ό,τι είναι φθαρτό, θνητό.

Τον θάνατο αντιθέτως, τον ενίκησε πραγματικά ο ιστορικά υπαρκτός φιλόσοφος Σωκράτης, ο οποίος με παρρησία, ατάραχος, δεν τον απέφυγε αν και μπορούσε, όχι βεβαίως από αυτοθυσιαστική ή μαρτυρική διάθεση, αλλά ως ζωντανό παράδειγμα σεβασμού στο Νόμο, παρά το ότι ήταν, και το ήξερε, θνητός: «...μπορούν να με σκοτώσουν δεν μπορούν όμως να με βλάψουν» έχει γράψει χαρακτηριστικά ο φιλόσοφος Επίκτητος.
«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.