« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
Αρχαίο Αττικό Ημερολόγιο
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΠανελλήνια Ιερή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης των Ηρωικών Μαχών των Θερμοπυλών "2009"

Τη 1η Αυγούστου "2009" το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (Υ.Σ.Ε.Ε.) συμμετείχε σε εκδήλωση απόδοσης τιμής στους Θερμοπυλομάχους που οργάνωσαν οι βορειοελλαδίτικοι σύλλογοι "Σχολή Αριστοτέλους Μίεζα" και "Άρες Άναξ". Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ο Ιεροπρακτικός Θίασος "Δελφύς" τέλεσε στον παρακείμενο λόφο του Κολωνού ονοματοδοσία ενός συνέλληνα από την Ζυρίχη της Ελβετίας.


Μέλη του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών μιλούν στο "Κανάλι ΕΝΑ" της Στερεάς Ελλάδος για την ανάγκη απόδοσης τιμών στους Θερμοπυλομάχους (Αύγουστος "2009").Κατάθεση στεφάνου και χαιρετισμός από τον αντιπρόσωπο του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (Υ.Σ.Ε.Ε.). Καταθέσεις στεφάνου και χαιρετισμοί έγιναν και από πέντε ακόμη φορείς του Υ.Σ.Ε.Ε., και συγκεκριμένα από το Φιλοσοφικό Αθήναιο "Εκατηβόλος", τον Θίασο "Δελφύς", την Νεολαία Υ.Σ.Ε.Ε. "Ακάματον Πυρ", το Υ.Σ.Ε.Ε. Βορείου Ελλάδος και το Υ.Σ.Ε.Ε. Η.Π.Α.


 

 

Η επιστολή του Ιεροπρακτικού Θιάσου "Δελφύς" του ΥΣΕΕ που ακολουθεί, στάλθηκε μετά την "επισημότερη" εκδήλωση προς τιμήν των Θερμοπυλομάχων που οργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων στις 31 Αυγούστου "2009".

ΘΙΑΣΟΣ «ΔΕΛΦΥΣ» - ΥΣΕΕ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
(Αρ. καταστ. Πρωτ/κείου Αθηνών: 18953/4-12-08
Έδρα: Ευφράνορος 35-37, 11635 Αθήνα


Αρ. επιστ. 100/3/3 -9-2009


Προς:

α) Δήμο Λαμίας.
Υπόψη Δημάρχου κυρίου Κοτρωνιά Γεωργίου
(Πλ. Ελευθερίας 8, 35100 Λαμία).

β) Βουλευτή κύριο Γιαννόπουλο Αθανάσιο
(Ρ. Φεραίου 1, 35100 Λαμία).                
                             

Κοινοποίηση:
α) Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ).
β) Φιλοσοφικό Αθήναιον ΕΚΑΤΗΒΟΛΟΣ.
γ) Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών Β. Ελλάδος.
δ) Νεολαία ΥΣΕΕ.
ε) Ελληνική Εταιρία Αρχαιοφίλων.
στ) Σχολή Αριστοτέλους «Μίεζα»
ζ) Σύλλογος «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ»

Εσωτερική διανομή:
Καταστατικά μέλη Θιάσου «ΔΕΛΦΥΣ».


ΘΕΜΑ: ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2009. ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Με την παρούσα επιστολή μας, πρωτίστως δεχθείτε τα ειλικρινά μας συγχαρητήρια για την εξαιρετική! Εκδήλωση, την οποία διοργανώσατε την 31η Αυγούστου 2009 προς τιμή των Θερμοπυλομάχων, των οποίων την ανεκτίμητη προσφορά τόσο στο ελληνικό έθνος όσο και στην οικουμένη περιττεύει να αναλύσουμε.

Τα συγχαρητήρια μας επίσης, στους καταξιωμένους καλλιτέχνες, τεχνικούς και όλους όσους συνέβαλαν, με δική σας πρωτοβουλία, στην ανάκληση της μνήμης όλων μας για το ηρωικό εκείνο έπος. Και επειδή θα σπεύσουν αρκετοί, να αποδώσουν την εν λόγω εκδήλωση σε μικροπολιτικά σας συμφέροντα, μη τους δώσετε σημασία και θεσμοθετείστε την, επαναλαμβάνοντας τον εορτασμό ετησίως, διαφορετικά θα τους δικαιώσετε.

Μετά τα ανωτέρω, στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης απόψεων και ιδεών επιτρέψτε μας να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:
Προφανώς από κεκτημένη ταχύτητα δικαιολογημένου ενθουσιασμού σας, αφήσατε να εννοηθεί - αν όχι δηλώσατε - ότι ήταν η πρώτη φορά που τιμήθηκε η επέτειος  των Θερμοπυλών και αγνοήσατε (ή δεν γνωρίζετε, πράγμα δύσκολο ως Δήμος της τοπικής κοινωνίας) ότι η επέτειος των Θερμοπυλών τιμάται από τους Έλληνες Εθνικούς, αυτούς που επιμένουν στα πάτρια ειωθότα και νομιζόμενα της ελληνικής κοσμοθέασης, κάθε χρόνο από τον Αύγουστο του 1996 ανελλιπώς. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν διάφοροι
Σύλλογοι, Σωματεία και Εταιρείες αστικής ευθύνης, οι οποίοι στους ανθελληνικούς χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, προσπαθούν να διασώσουν και να αναδείξουν την Αληθινή Ελληνική Παράδοση, τιμώντας όχι μόνο αυτή καθεαυτή την μάχη και την σημασία του αποτελέσματός της, αλλά τιμώντας και την κουλτούρα των μαχητών, δηλαδή τις ηθικές και εθιμικές λατρευτικές τους παραδόσεις. Διότι όπως αντιλαμβανόμαστε, οι εθιμικές και λατρευτικές παραδόσεις, συμβάλλουν καθοριστικά στο να προτάξεις τα στήθη σου στις ορδές των βαρβάρων ή να παραδώσεις τα όπλα.

Νομίζουμε συνεπώς (και εδώ εστιάζεται η δεύτερη παρατήρησή μας), ότι οι φέροντες το σχήμα του χριστιανικού ιερατείου, ίσως δε συνάδει να παρίστανται σε εκδηλώσεις οι οποίες διακατέχονται και διαπνέονται από ύφος και ήθος εκ διαμέτρου αντίθετα από το ύφος του Χριστιανισμού. Όχι για λόγους κακίας ή εκδίκησης στα μύρια όσα αποτρόπαια προξένησε ο Χριστιανισμός στα λατρευτικά ιερά των ηρώων που τιμήσατε, αλλά για λόγους περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Λόγους που ενδεχομένως συναισθάνθηκε ο
μεγαλόσχημος ρασοφόρος καλεσμένος σας και αποχώρησε (;) πολύ πριν από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης. Σημειώνουμε ότι ο ίδιος ιερέας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Λαμιακός Τύπος» (4. 7. 2002), αποκαλούσε τους Έλληνες Εθνικούς «γραφικούς τύπους, νοσταλγούς της ειδωλολατρίας και νεοπαγανιστές με επικίνδυνες διαστάσεις που καπηλεύονται την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδος και εκμεταλλεύονται επετείους». Τέτοιες δηλώσεις επηρεάζουν όσο να' ναι και κρατάνε τον κόσμο μακριά από τις επετειακές εκδηλώσεις των Θερμοπυλών, όταν αυτές διοργανώνονται από εμάς τους «κακούς» με τις «επικίνδυνες διαστάσεις».

Αφήνουμε στην κρίση σας, αξιότιμοι κύριοι, το εάν θα τιμάτε τους Λάκωνες παρουσία εκπροσώπων του χριστιανικού ιερατείου, όταν το 804 μετά την απαρχή της χριστιανικής χρονολόγησης, οι Έλληνες Εθνικοί της Λακωνίας αντιστάθηκαν στην απόπειρα του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Ταρασίου να τους εκχριστιανίσει, αλλά στο δεύτερο ήμισυ του 10ου αιώνα εκχριστιανίσθηκαν βιαίως από τον προσηλυτιστή
Νίκωνα τον «Μετανοείτε», αφού ένοπλοι χριστιανοί μοναχοί έκαμψαν την αντίστασή τους σφαγιάζοντάς τους. Κι αν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές σκέφτεστε ότι αυτά είναι «περασμένα - ξεχασμένα» και δεν πρέπει να τα θυμόμαστε, τότε η μάχη των Θερμοπυλών και οι περίπου 6.000 πεσόντες «ειδωλολάτρες» της, είναι ακόμα πιο «περασμένοι - ξεχασμένοι», αφού μάλιστα η μάχη διεξήχθη πολύ πριν τα πιο πάνω χριστιανικά εγκλήματα και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να την θυμόμαστε.

Εν κατακλείδι πάντως, καλώς ήρθατε στις επετείους της μνήμης των προγόνων μας και ας αργήσατε λίγο. Επίσης ένα μεγάλο Εύγε! για το μουσείο των Θερμοπυλών που κατασκεύασε ο Δήμος Λαμίας, με την ευχή ότι δεν θα δούμε αγιασμούς του σαν τους τραγελαφικούς εκείνους που είδαμε λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια του μουσείου της Ακροπόλεως, καθώς και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου μουσείου της Χαιρώνειας, ωσάν να επρόκειτο για βιοτεχνίες εργαστηρίων αγαλματοποιίας που οι ιδιοκτήτες τους φώναξαν τον παπά για να διώξει το κακό!

Τέλος σας επισυνάπτουμε ενδεικτικά, έντυπο υλικό και φωτογραφίες από μερικές  εκ των δικών μας επετειακών διοργανώσεων και σας ενημερώνουμε ότι την 1η Αυγούστου 2009, ένα μόλις μήνα πριν από εσάς, οι Έλληνες  Εθνικοί είχαν τιμήσει τους Θερμοπυλομάχους σε εκδήλωση που είχαν οργανώσει οι βορειοελλαδίτικοι σύλλογοι «Σχολή Αριστοτέλους Μίεζα» και «΄Αρες Άναξ». Περισσότερα σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Ύπατου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (www.ysee.gr) όπου υπάρχει και βίντεο με συνέντευξη μελών του στο Κανάλι Ένα.

Μετά τιμής και πικρίας,

για τον ΘΙΑΣΟ «ΔΕΛΦΥΣ»

Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.