« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFox«ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ» ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ!

Ανακοίνωση 337/7.7."2017"

Πληροφορηθήκαμε πως για μία ακόμη χρονιά, όγδοη εάν μετράμε καλά, δόθηκε άδεια από τις "αρμόδιες" αρχές του Νεοελληνικού κράτους στην Εκκλησία να τελέσει "πανηγυρική θεία λειτουργία" ΜΕΣΑ στον αρχαιολογικό χώρο του καθημαγμένου αρχαίου Ναού του Θεού Ολυμπίου Διός στην Αθήνα, προς τιμήν, λέει, του ορθοδοξου ρωμιού "νεομάρτυρα" Μιχαήλ Πακνανά ή Μπακνανά, που εκτελέστηκε από τους Οθωμανούς το 1771, έχει ταφεί εκεί, και οι ορθόδοξοι έχουν φροντίσει από το 2003 να τον ανακηρύξουν προστάτη των... διαιτολόγων και διατροφολόγων.

Ανατριχιαστικό γεγονός, που όμως φοριέται ως κάτι το φυσιολογικό σε μια κοινωνία, η οποία τα τελευταία χρόνια δέχεται την καθολική αντεπίθεση της βυζαντινής θεοκρατίας που, απροκάλυπτα πια, δείχνει να απαιτεί την επικράτησή της σε όλες τις σφαίρες της δημόσιας ζωής, αλλά και αυτών των ιδίων των δημοσίων χώρων της καταλεηλατημένης πατρίδας μας. Μόνο την πολιτική εξουσία δεν έχει διεκδικήσει ακόμα. Ίσως περιμένει να περάσουν οι χρεωκοπημένοι καιροί των μνημονίων, που φθείρουν τους νυν κατέχοντες την πολιτική εξουσία, ώστε να αναλάβει αργότερα, όταν, αργά ή γρήγορα, οι αγελάδες θα έχουν ξαναπαχύνει.

Στην περισυνή "πανηγυρική θεία λειτουργία" πάντως, ο τελέσας ορθόδοξος παπάς, πριν την ευχή "να δώσει ο Θεός και να φανερωθεί ο Aγιος ώστε να προσκυνούνται και τα τίμια λείψανά του", είχε δηλώσει και πως "το να μην πιστεύει κάποιος είναι δικαίωμά του, όπως επίσης και το να πιστεύει σε μια άλλη θρησκεία. Αλλά ο καθένας οφείλει να σέβεται τα «πιστεύω» του άλλου. Για να μπορέσουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά, πρέπει να σεβόμαστε τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Εδώ είναι η ιστορία. Αν εμείς σιωπήσουμε, οι λίθοι κεκράξονται".

Το περί αρμονικής συνυπάρξεως και το "οι λίθοι κεκράξονται" όμως, τα υπογράφουμε και εμείς, οι Έλληνες Εθνικοί που εξακολουθούμε να τιμούμε τους Θεούς του έθνους μας. Και αφού πηγαίνει έτσι το σκηνικό, και ο σημαντικότατος αλλά ερειπωμένος αυτός αρχαίος Ναός της Θρησκείας μας παραχωρείται τόσο άνετα για λατρευτική χρήση στον οποιονδήποτε θέλει να τον χρησιμοποιήσει (υποθέτουμε πως εάν είχε μαχαιρωθεί εκεί κάποιος ρωμαιοκαθολικός ή μωαμεθανός ή ιουδαίος, θα δινόταν ανέτως από τους "αρμόδιους" για λατρευτική χρήση και στις αντίστοιχες πλευρές του μονοθεϊσμού), θα μπορούσαμε και εμείς να αιτηθούμε ανέγερση ιδίοις εξόδοις μόνιμου βωμού του Θεού Ολυμπίου Διός μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, ώστε να ενισχυθεί η πραγματική θρησκευτική φύση του, αν και αυτό δεν συνάδει με τις δικές μας λατρευτικές συντεταγμένες. Από την αρχαιότητα έως και σήμερα, η ιστορικά συνεχής και παραδεδομένη Ελληνική Εθνική Θρησκεία δεν καθιερώνει ολύμπια λατρεία σε χώρους με ανθρώπινα λείψανα.

Πρέπει ωστόσο να μάθει επιτέλους το Νεοελληνικό κράτος πως στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών του, ασχέτως θρησκεύματος, δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το Σύνταγμα που το ίδιο έχει συντάξει, αναφέρει στο 4ο άρθρο του πως "οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.". Τού το υπενθυμίζουμε.

Αρκετά πια με την προκλητική θρησκευτική ιδιοποίηση των αρχαίων λατρευτικών χώρων. Εκτός εάν η πρόκληση είναι το ζητούμενο, τόσο εκείνων που την κάνουν όσο και εκείνων που την αδειοδοτούν.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ (Υ.Σ.Ε.Ε.)


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.