« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ «ΚΝΩΣΟΥ»

Επιστολή 341/31.8."2017"

Προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από την εφημερίδα «Νέα Κρήτη», ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξει ονομασία η οδός που καταλήγει στην Κνωσσό και από «Κνωσού» να λέγεται «…».

Δεν γράψαμε το όνομα, αλλά θέσαμε τελείες, γιατί δεν θέλουμε άθελά μας να υπονοηθεί ότι έχουμε πρόβλημα με το όνομα που είναι σε σκέψη να δοθεί. Ο φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, που πρόσφατα αναγνωρίστηκε από την Πολιτεία ως γνωστή, δεν επηρεάζεται από κομματικά χρώματα.

Είμαστε σίγουροι ότι θα δείτε το θέμα με την απαραίτητη σοβαρότητα και ευθύνη που βαραίνει την θέση σας, ευθύνη προς τους προγόνους μας και την ιστορία της πόλης που είστε Δήμαρχος. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αφήσετε την οδό που ξεκινά από το κέντρο του Ηρακλείου και καταλήγει στο κέντρο των προγόνων μας, να ονομαστεί διαφορετικά από «Κνωσού», όπως ονομάζεται τώρα. Η Κνωσσός είναι το σημαντικότερο μνημείο που έχουμε από τον σπουδαιότερο ιστορικά πολιτισμό της Ευρώπης, ένα παγκοσμίως μοναδικό και αναγνωρίσιμο σύμβολο της Κρήτης, επομένως δεν θα μπορούσε ο δρόμος να ονομάζεται διαφορετικά.

Δεν θα θέλαμε να ανοίξουμε το θέμα και να αναφερθούμε γενικά για τα ονόματα των οδών, που είναι στην πλειοψηφία τους ονόματα ορθόδοξων «αγίων», ορθόδοξων αρχιεπισκόπων και πολιτικών. Θα μπορούσαμε ίσως να περιγράψουμε καλύτερα την κατάσταση, όχι μόνο για τα ονόματα των οδών και όχι μόνο για την πόλη μας, με μία απλή υποθετική δημοσκόπηση. Τι θα συμπεραίναμε εάν βγαίναμε στην πόλη του Ηρακλείου και ρωτούσαμε 1.000 άτομα τις δύο μόνον ερωτήσεις «Γνωρίζετε τον Αγιο Μηνά;» και «Από που έλαβε το όνομά της η πόλη του Ηρακλείου;». Νομίζουμε πως δεν χρειάζεται να κάνουμε καν την έρευνα για να αντιληφθούμε το αποτέλεσμα. Το δεύτερο ερώτημα έχει ωστόσο σχέση με το όνομά μας και με την ιστορία όλης της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδος και της Ευρώπης επίσης, και μας πονάει πολύ η άγνοια που έχει καλλιεργηθεί.

Το ερώτημα είναι γιατί οι συμπολίτες μας γνωρίζουν το ένα και όχι το άλλο; Το θέμα είναι τεράστιο και η ανάπτυξη του θα κατέστρεφε ίσως το σκοπό αυτής της επιστολής, που είναι η διατήρηση της εν λόγω οδού, με το όνομα που ήδη έχει: «Κνωσού».

Μετά τιμής,

(ακολουθεί υπογραφή)

για τον τοπικό πυρήνα Ηρακλείου του

ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ (Υ.Σ.Ε.Ε.)


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.