« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
« Μας έχουν καταλογίσει τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είμαστε και φοβούνται » (Ντεμπόρ)
English
English

Francais

Italiano

Espanol

Portuguese

Deutsch

Polska

Russian

   
Καλώς ήλθατε,
στον επίσημο δικτυακό τόπο
του Υπάτου Συμβουλίου των
Ελλήνων Εθνικών
Αρχική σελίδα
Σχετικά με το ΥΣΕΕ
Συχνές Ερωτήσεις
Δελτία Τύπου
Μ.Μ.Ε.
Γίνετε Μέλη
Κείμενα - αρχεία
Ιστορίες Αγάπης
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
Βασικά Ελληνικά τυπικά προς χρήση των Ελλήνων Εθνικών
Ονοματοδοσία
Γάμος
Κήδευση
Τα παραπάνω αποτελούν ένα βασικό σχεδίασμα τυπικών και μπορούν να προσαρμοστούν ή διαμορφωθούν ελεύθερα από τον καθένα Εθνικό θρησκευτή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις που τον αφορούν.
Προτεινόμενοι δικτυακοί τόποι
«Εκατηβόλος»
Περιοδικό Διιπετές
Βλάσης Ρασσιάς
Ελλήνων Τόποι
Δελφύς - ΥΣΕΕ
ΥΣΕΕ Αμερικής
Ένωση Σαμίων Εθνικών
Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά
 

Αναζήτηση στις σελίδες του ysee.gr
Powered by FreeFind
το ysee.gr έχει βελτιστοποιηθεί για τον Mozila FireFoxΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, «ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ… «2006»!

Ανακοίνωση 343/18.10."2017"

Σήμερα, σε άσχετο με το θέμα νομοσχέδιο, με ψήφο όλων των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής, πέρασε διάταξη (άρθρο 139), σύμφωνα με την οποία χωροθετείται ο χώρος όπου ο Δήμος Αθηναίων θα μπορεί να προχωρήσει στην δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην περιοχή του Ελαιώνα: «επιτρέπεται εφεξής, η χωροθέτηση Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και σε χώρους κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στους οριζόμενους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής του Ελαιώνα, με τους προβλεπόμενους όρους και προϋποθέσεις».

Κάποια ΜΜΕ κάνουν λόγο για «άνοιγμα του δρόμου» για την, επιτέλους, αποτέφρωση και στην χώρα μας, δηλαδή για έναν εθνικό τρόπο ταφής που, αυτό βεβαίως το λέμε εμείς και όχι τα ΜΜΕ, επί αιώνες απαγόρευσε η τυραννία του Χριστιανισμού.

Ωραίο το αφήγημα, όμως εμείς εξακολουθούμε να κρατάμε μικρό καλάθι. Πλησιάζουμε πια την δεκαετία από την ανακοίνωσή μας 204/25.7.«2008», με την οποία καταγγέλλαμε τότε τις απαράδεκτες κωλυσιεργίες στο ζήτημα της αποτέφρωσης («30 μήνες μετά από την ψήφιση στην Βουλή της τροπολογίας που επέτρεψε από την μία την αποτέφρωση των νεκρών, αλλά παρέπεμψε πονηρά την υλοποίησή της στις... “Ελληνικές Καλένδες” με την πρόφαση ανάγκης έκδοσης ενός... Προεδρικού Διατάγματος»). Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία θα περιμένει λοιπόν να δει ολοκληρωμένο και αποπερατωμένο αποτεφρωτήριο, προτού χαιρετίσει τις ενέργειες των νομοθετών.

Η αποτέφρωση είναι η κατεξοχήν εθνική Ελληνική πρακτική ταφής, αποδεδειγμένη κατά την Νεολιθική εποχή (7η έως 3η χιλιετία) αλλά και κατά την εποχή του Χαλκού (3η έως τέλη της 2ης χιλιετίας), ενώ, ως γνωστόν, κυριάρχησε, ιδίως για τους πολεμιστές, κατά την αρχαϊκή, κλασική, ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, μέχρι που την απαγόρευσαν σε όλη την επικράτειά τους οι χριστιανοί. Από την απώτατη όμως αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, για την Ελληνική Εθνική Θρησκεία το πυρ είναι αυτό που βοηθά την ψυχή να περάσει γρήγορα τα μεταθανάτια στάδια και να μην καθυστερεί από προσκολλήσεις σε υλικές μορφές, από τις οποίες έχει ήδη, φυσικά ή «συναισθηματικά» αποσπαστεί. Και αυτή την επιλογή, έως σήμερα, η υποταγμένη στην Ορθόδοξη Εκκλησία Πολιτεία, με τεχνάσματα και πονηρούς χειρισμούς, επί της ουσίας μάς την αρνείται.

Από την ως άνω ανακοίνωση πάντως του «2008», πού ήδη απείχε 30 μήνες από την για το «θεαθήναι» τροπολογία που «επέτρεπε» την αποτέφρωση, επαναφέρουμε και για το σήμερα την τελευταία παράγραφό της: «Και για να μην υπάρξουν οι ελάχιστες έστω δικαιολογίες για το μεγάλο ποσοστό εκείνων που σε λίγα χρόνια θα επιλέγουν την αποτέφρωση, ζητάμε επίσης από το Ελληνικό Κράτος να νομοθετήσει άμεσα την απαγόρευση της κτηνώδους πρακτικής της εκταφής ( δηλαδή της βεβήλωσης! ) των νεκρών, την οποία πρακτική έχει για “πρακτικούς λόγους” εμπνευστεί η, κατά τα άλλα “ευαίσθητη” για την τύχη των νεκρών σωμάτων, Ορθόδοξη Εκκλησία».

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ (Υ.Σ.Ε.Ε.)


«Είμαστε οι Ινδιάνοι της Ελλάδος»


 

Δελτίο Τύπου 185 / 13. 5. 2006

Με ημερομηνία 7 Μαϊου 2006 απεστάλη Υπόμνημα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη για:

  1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
  3. ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

στους κ.κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργό Πολιτισμού,

με κοινοποίηση σε 16 ακόμα σχετιζόμενους με το ζήτημα φορείς (διεθνείς Οργανισμούς, Ελληνικά πολιτικά Κόμματα, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.ά.).

Το κείμενο του Υπομνήματος βρίσκεται εδώ  Αναφορά στο υπόμνημα του ΥΣΕΕ προς την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σάββατου 13.5.2006

[ δείτε την σελίδα ]Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών
, που είχε θέμα «Οι Υψηλές Αξίες των Προχριστιανικών Παραδόσεων και Θρησκειών», πέρασε πια στην Ιστορία, όχι τόσο ως το μεγαλύτερο έως τώρα πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις προχριστιανικές παραδόσεις των λαών της γής , αλλά, κυρίως, ως ένα πέρα για πέρα επιτυχημένο διεθνές συνέδριο ...
[ περισσότερα ]

 © Πνευματικά δικαιώματα Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίας του δικτυακού τόπου ysee.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του Υ.Σ.Ε.Ε. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το ysee.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου ysee.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το Υ.Σ.Ε.Ε. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το ysee.gr καθώς και για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται στην Αγορά από τους χρήστες.