Ανακοίνωση υπ' αριθ. 144 / 9. 6. 2003

Για μία ακόμη φορά, μετά τις κακόσχημες κούκλες με τα ονόματα των Εθνικών μας Θεών που ήδη κυκλοφορούν βλασφήμως ως... «μασκότ» των Ψευδολυμπιακών «2004», μείναμε εμβρόντητοι από τις εμπνεύσεις των περί την ως άνω επιχείρηση Ρωμιών «ταγών», καθώς ο υπουργός Πολιτισμού κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Πρόεδρος της λεγομένης «Πολιτιστικής Ολυμπιάδος» κύριος Ευγένιος Γιαννακόπουλος, μας παρουσίασαν σήμερα στο... Βυζαντινό (...) Μουσείο των Αθηνών κάτι που φέρνει σε... ασπίδα Ζουλού ως... έμβλημα της επιχειρήσεως στην οποία προϊσταται ο τελευταίος.

«Θέλαμε το σήμα να παραπέμπει στον Πολιτισμό των Πολιτισμών και στην οικολογική ευαισθησία όλων των πολιτών σε όλο τον κόσμο» είπε ο πρώτος των δύο προαναφερθέντων κυρίων, ενώ ο δεύτερος μας εξήγησε ότι «το πνεύμα, η αρμονία, η λογική και ο πολιτισμός, ως τρόπος ζωής, ντύθηκαν με τα χρώματα του κόσμου, σε μια κυκλική σύνθεση, σύμβολο της οικουμενικότητας».
Δεν έχουμε τίποτε φυσικά με τις αφρικανικές φυλές, όπως δεν έχουμε και με τους Ινδιάνους της αμερικανικής ηπείρου, ή τους Αβοριγίνους της Ωκεανίας, τουναντίον τους θεωρούμε όλους θύματα του ίδιου βαρβαρικού εθνοκτόνου μηχανισμού που κατέστρεψε και ομογενοποίησε τα Έθνη της γής και πάντοτε, με την πρώτη ευκαιρία και με κίνδυνο να καταντάμε βαρετοί, διατρανώνουμε την απεριόριστη αλληλεγγύη μας στον έως και σήμερα αγώνα τους (όπου και όποτε εκδηλώνεται) για εθνική επιβίωση και αξιοπρέπεια.

Έχουμε να εγείρουμε ωστόσο ισχυρές ενστάσεις προς τους δύο προαναφερθέντες κυρίους, για αυτό το έμβλημα που υποτίθεται ότι επελέγη για να εκφράσει τα όσα αυτοί λένε ότι εκφράζει, όσον, κυρίως, αφορά την πρεμούρα τους να αποφύγουν σώνει και καλά να μην παραπέμπει αυτό σε Ελληνικότητα. Δεν γνωρίζουν άραγε αυτοί οι κύριοι ότι για μία «Πολιτιστική Ολυμπιάδα» όλα τα παραπάνω θα μπορούσε να τα εκφράσει απλά και λιτά μία ελληνικότατη απεικόνιση Ρόδακος, του πατρώου δηλαδή συμβόλου για την πνευματική τελείωση, την θριαμβεύουσα φιλότητα και την αρμονία, του Ελληνικού συμβόλου για την ευταξία και αρμονία της Ψυχής, που μάλιστα ως διπλό (Διπλός Ρόδαξ) απλώνει τον συμβολισμό αυτό όχι μόνο στο ατομικό, αλλά και στο συλλογικό επίπεδο;

Από όσα ήδη γνωρίζουμε από τις πολλές επαφές μας με οργανώσεις που υπερασπίζονται Παραδόσεις άλλων Εθνών, κανένα απολύτως πρόβλημα δεν θα είχαν οι απανταχού της γής υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι να συμβολισθεί παγκοσμίως μία Ολυμπιάδα πνεύματος με ένα σύμβολο του προχριστιανικού Ελληνικού Πολυθεϊσμού (ούτως ή άλλως, ο όρος «Ολυμπιάδα» παραπέμπει από μόνος του εκεί).
Από την άλλη, ίσως βεβαίως πάλι εμείς φταίμε, ψάχνοντας για ψύλλους στα άχυρα, όταν όλα αυτά για τους ως άνω κυρίους, καθώς και για τους πέριξ αυτών καταναλωτές κονδυλίων, αποτελούν, όπως φαίνεται, παντελώς άγνωστα δεδομένα, παντελώς αγνώστων χρησιμοτήτων, για αυτό και κατέφυγαν σε κάτι που φέρνει σε ασπίδα Ζουλού για να εκφράσουν αυτά που υποτίθεται ήθελαν να εκφράσουν.
Όπως κατέφυγαν και στο Βυζαντινό (...) Μουσείο για την σχετική παρουσίαση.
Τι κρίμα !