Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), ιδρύθηκε τον Ιούνιο του «1997» με σκοπό την ηθική και φυσική υποστήριξη, αλλά και παλινόρθωση της Εθνικής, Πολυθεϊστικής, Ελληνικής Παραδόσεως, Θρησκείας και Καθημερινού Τρόπου στην Νεοελληνική κοινωνία, η οποία δυναστεύεται από πνευματική κλειστότητα, ανορθολογισμό, βυζαντινισμό και απροκάλυπτη θεοκρατία.

Έως τώρα έχει τη νομική μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, εξ ανάγκης, αφού η ελληνική νομοθεσία μέχρι πρότινος (πριν από την ψήφιση και δημοσίευση του ν. 4301/2014) δεν προέβλεπε καν Θρησκευτικό Νομικό Πρόσωπο για Θρησκείες που δεν ανήκουν στα παρακλάδια των τριών μονοθεϊστικών.

Έπειτα από την ψήφιση και δημοσίευση του ν. 4301/2014, το Ύπατο Συμβούλιο, με την ιδιότητα τού αποκλειστικού φορέα τής ιστορικά συνεχούς και παραδεδομένης Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, κατέθεσε αίτημα απόκτησης Θρησκευτικού Νομικού Προσώπου. Το αίτημα βρίσκεται πλέον στον Άρειο Πάγο, μετά από δύο απορρίψεις σε επίπεδο μονομελούς πρωτοδικείου και αντίστοιχου εφετείου, υπό το πρόσχημα ότι ο όρος "Εθνική" προκαλεί... σύγχυση στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, από τον Φεβρουάριο του «2017», η Ελληνική Εθνική Θρησκεία, έχει καταστεί ΓΝΩΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ με την συγκεκριμένη ονομασία, κατά τα προβλεπόμενα από τον ν. 4301/2014 άρθρο 17, έπειτα από χορήγηση αδείας ιδρύσεως και λειτουργίας λατρευτικού χώρου από την αρμόδια κρατική αρχή (Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων).

Η ίδρυσή του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), ήλθε μετά από μακρές επαφές, συζητήσεις και διαδικασίες, που ξεκίνησαν το «1993» μεταξύ παλαιότερων διάσπαρτων εν Ελλάδι ομάδων Εθνικών και κατέληξαν στην πρόσκαιρη σύγκλιση κατά την περίοδο «1995» - «1996» του «Ομοβουλίου των Ελλήνων Εθνικών» (δύο μήνες μετά από πανελλήνια συγκέντρωση στον νότιο Όλυμπο στις 9 Σεπτεμβρίου του «1995»).

Έπειτα από 21 έτη («1997» - «2018») συνεχούς παρουσίας του στη νεοελληνική πραγματικότητα, με πάνω από 350 παρεμβάσεις του, πολλές επιτόπιες παραστάσεις και διαμαρτυρίες, και άνω των 800 διαλέξεων, εορτασμών αρχαίων εθνικών επετείων, δημοσίων τελετών και μορφωτικών εκδηλώσεών του, Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), είναι ο επίσημος φορέας της ιστορικά συνεχούς, παραδεδομένης και από το έτος «2017» ΓΝΩΣΤΗΣ κατά τον νόμο Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας. Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), διαθέτει επίσης δύο παραρτήματα εξωτερικού (από το «2007» στις Η.Π.Α. και από το «2014» στην Κύπρο) και φιλοδοξεί να ανοίξει και άλλα σε όλες τις χώρες όπου υπάρχει εθνικό Ελληνικό στοιχείο.

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Εθνικών Θρησκειών (European Congress Of Ethnic Religions, ECER) και τον Ιούνιο του «2004» είχε την μεγάλη τιμή να φιλοξενήσει στην χώρα μας την 7η διοργάνωσή του, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου από το αποθεματικό του και από εισφορές μελών του το υψηλό κόστος της.

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), μαχόμενο ανένδοτα και δίχως εξαρτήσεις από πουθενά, στηρίζεται για την επίτευξη των στόχων του αποκλειστικώς στις δικές του δυνάμεις, με τη βοήθεια των «οικονομικών υποστηρικτών» του («αρωγών μελών») που εισφέρουν ετησίως 60 Ευρώ, βοηθώντας στη δημιουργία ενός αποθεματικού για την διατήρηση τής από το «2003» αίθουσας διαλέξεων, καθώς και για δικαστικούς αγώνες, διαμαρτυρίες, τελετές και εκδηλώσεις προώθησης των εθνικών ιδεών, αλλά και στην πραγμάτωση των διαφόρων σχεδίων για το άμεσο μέλλον, όπως λ.χ. στην καθιέρωση δημόσιων βωμών ή Ναών, καθώς και στην ίδρυση μίας πολυθεϊστικής Βιβλιοθήκης και ενός Μουσείου Εθνικού Ελληνισμού.

H ίδρυση και ύπαρξη του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών ανακοινώθηκε στις 17 Ιουλίου του «1997» με το ακόλουθο Δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα ελλαδικά ΜΜΕ και ημερήσιο Τύπο:

Δελτίο Τύπου υπ' αριθμ. 1 / 17. 7. «1997»

Επί δεκαετίες τώρα εμείς οι Έλληνες Eθνικοί, δηλαδή οι όσοι από τους νεοέλληνες εισέτι σεβόμαστε και τιμούμε τα "ειωθότα και νομιζόμενα" των προγόνων μας αληθινών Ελλήνων, μέναμε (κακώς όμως όπως τελικά απεδείχθη..) σιωπηλοί με στωϊκή υπομονή μπροστά στη συστηματική -και διόλου τυχαία-παραμέληση ή υποβάθμιση της μνημειακής ή ζώσης εθνικής μας παραδόσεως, από ένα "Ελληνικό" Κράτος ουσιαστικά υπόδουλο σε έναν οικονομικοθρησκευτικό κολοσσό του οποίου τα φυσικά, πολιτισμικά και λογικά συμφέροντα δεν προϋποθέτουν ούτε καν στον ελάχιστο βαθμό κάποιον σεβασμό για την αληθινή (δηλαδή την προχριστιανική) εθνική μας παράδοση.

Τον τελευταίο όμως καιρό, ως παρενέργεια ίσως κάποιων πρώτων προσπαθειών να αρθρωθεί οργανωμένα και ο δικός μας λόγος μέσα στη νεοελληνική κοινωνία, διδαχθήκαμε με αρκετά βίαιο τρόπο ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να εξακολουθούμε να σιωπούμε μπροστά στον "ήσυχο πόλεμο" που καθημερινά πλέον διεξάγεται σε πλήρη κλίμακα ενάντια στον πραγματικό Ελληνισμό. Γιατί η απέναντι πλευρά, για πρώτη φορά στη μεταμεσαιωνική εποχή, φαίνεται να κατρακυλάει σε μισαλλόδοξες και επιθετικές ενέργειες που μέχρι πρόσφατα τα δημοκρατικά προσχήματα δεν επέτρεπαν να εκδηλωθούν ανοικτά. Είχαμε λοιπόν κατ’εξακολούθηση απειλές ενάντια σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον «αρχαιότροπο χώρο», είχαμε εμπρησμό (!!) βιβλιοπωλείου που ειδικεύεται σε θέματα αρχαιογνωσίας, είχαμε ανοικτές επιθέσεις λάσπης από άμβωνες και ελεγχόμενα ΜΜΕ, καθώς και επιθέσεις (και αυτό είναι το πλέον φρικιαστικό !!) ενάντια σε προχριστιανικά ελληνικά μνημεία και Ιερά.

Κάτω λοιπόν από αυτή τη νέα και τρομακτική πραγματικότητα που βήμα - βήμα διαμορφώνεται ενάντια στον πραγματικό Ελληνισμό, και ενώ κανένας από τους υποτιθέμενους αρμόδιους δεν δείχνει να ευαισθητοποιείται ή να κινητοποιείται, αποφασίσθηκε από Έλληνες Eθνικούς η ίδρυση του ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ για τη διάσωση και ανάδειξη της αληθινής Ελληνικής Παραδόσεως.

Σκοπός του είναι η με κάθε νόμιμο μέσον ευαισθητοποίηση του ελληνικού λαού για εξασφάλιση του σεβασμού, της διάσωσης, της φυσικής και ηθικής προστασίας, της αποκατάστασης και, τέλος, της ανάδειξης, των μνημείων, συμβόλων, ιδεών και ζωντανών μορφών της αρχαίας Ελληνικής Παραδόσεως, υπό την έννοια της ευρυτέρας Κοσμοαντιλήψεως, της Φιλοσοφικής Σκέψης, της πολιτικής αντιλήψεως, της εθνικής Θρησκείας, των Καλών Τεχνών, των ηθών και των εθίμων, της γλώσσας, της Μυθολογίας, της Συμβολιστικής, της Ελληνικής Γραμματείας και όλων των συναφών τομέων.

Το παρόν Δελτίο Τύπου αποτελεί την πρώτη μας ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ και προς κάθε αρμόδιο και γενικώς ενδιαφερόμενο φορέα. Ελπίζουμε ότι τόσο αυτή, όσο και οι άλλες που πρόκειται να ακολουθήσουν, θα τύχουν από μέρους των παραληπτών μιας στοιχειωδώς αντικειμενικής αντιμετωπίσεως, όπως άλλωστε ορίζει η αρχή περί της απολύτου ισηγορίας των πολιτών.

Τιμή και Δόξα Στους Πατρώους Θεούς

Υ.Σ.Ε.Ε.