Ανακοίνωση υπ' αριθ. 159 / 6. 5. 2004

Προς: Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο

Κοιν: Eλλαδικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. (υπ’ όψιν κ.κ. Διευθυντών) και διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων.
Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι του Ε.Σ.Ρ.

Το Υπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1997 ως οργανισμός με κοινωφελή σκοπό, για την με κάθε νόμιμο μέσον ευαισθητοποίηση της νεοελληνικής κοινής γνώμης στα ζητήματα της υπεράσπισης της Εθνικής μας, Πολυθεϊστικής, Ελληνικής Παράδοσης, Κοσμοαντίληψης, Θρησκείας και καθημερινού Τρόπου, τόσο στην μνημειακή όσο και την σύγχρονη, ζώσα μορφή τους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε καθημερινά σχεδόν, μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου συκοφαντικής επίθεσης, ενάντια σε όσους, στον όποιο βαθμό, εκφράζουν εμπράκτως τιμή και σεβασμό προς την Ελληνική Προχριστιανική Παράδοση και Θρησκεία. Το φαινόμενο αυτό, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο πρόσφατη έρευνα του ΕΚΚΕ σύμφωνα με την οποία έχουμε το θλιβερό «προνόμιο» να ζούμε στην πιο θεοκρατική χώρα της Ευρώπης με το μικρότερο δείκτη σεβασμού προς κάθε ετερότητα.
Μέσα από συγκεκριμένους και γνωστούς σε όλους μας μηχανισμούς διαμόρφωσης συνειδήσεων και νοοτροπιών, καθώς και μέσα από μηχανισμούς εκκλησιαστικών, περι-εκκλησιαστικών και παρ-εκκλησιαστικών κύκλων, συνειδητά και μεθοδευμένα καλλιεργείται ένα ανεπίτρεπτο για σύγχρονη και δη «ευρωπαϊκή» κοινωνία μίσος, εδραιωμένο επάνω στην ισοπεδωτική αντίληψη της «μίας μοναδικής αλήθειας».

Εν όψει του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου των Εθνικών Θρησκειών (World Congress Of Ethnic Religions), το οποίο ο οργανισμός μας – ως ιδρυτικό μέλος - έχει την εξαιρετική τιμή να πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα στην Αθήνα, με συμμετοχή εκπροσώπων των Θρησκειών Σίντο, Ινδουίσμού, Σιχ, καθώς και των αναγνωρισμένων στις χώρες τους προχριστιανικών Θρησκειών της Ισλανδίας, της Λιθουανίας, της Δανίας κ.ά., το φαινόμενο έχει πάρει απρόσμενα μεγάλες διαστάσεις που μάλλον θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους σοβαρά. Ένας αριθμός έξαλλων συκοφαντών, περιφέρονται σε ορισμένες χαμηλού επιπέδου τηλεοπτικές εκπομπές, όπου με την απαράδεκτη ανοχή (αν όχι και ενθάρρυνση των οικοδεσποτών δημοσιογράφων), υβρίζουν, συκοφαντούν και ταυτίζουν έντεχνα τον ευρύτερο χώρο μας με τον εντελώς αλλότριο για τα προχριστιανικά δεδομένα «σατανισμό» προσπαθώντας εμφανώς να σπείρουν σύγχυση και φόβο στο απληροφόρητο κοινό και ακόμα να το διεγείρουν εναντίον μας (ίσως ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να ματαιώσουν το Συνέδριό μας). Έφθασαν μάλιστα ορισμένοι, μέχρι του σημείου να προτρέψουν ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΟΥΣ ομόφρονές τους τηλεθεατές ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ... ΔΕΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ... «ΚΑΚΟΥΣ» (Κανάλι «ALTER», εκπομπή «Αθέατος Κόσμος», Σάββατο 1η Μαίου) !!!!

Αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κύριοι του Ε.Σ.Ρ.,

Με την επιστολή μας αυτή ζητούμε την παρέμβαση σας για την προστασία της στοιχειώδους αξιοπρέπειας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και επίσης της ζωής και της ασφάλειας όσων Ελλήνων πολιτών απλώς δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές που αυθαίρετα ορίζει ως «αποδεκτές» η οργανωμένη μισαλλοδοξία. Δεν είναι δυνατόν να προτρέπεται ο πληθυσμός σε παράνομες πράξεις από τα τηλεοπτικά δίκτυα με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, δίχως την ελάχιστη έστω ένσταση των αρμοδίων παρουσιαστών. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται το δημόσιο αγαθό της τηλεοπτικής συχνότητας για να διασπείρεται μίσος και διχόνοια ανάμεσα στους πολίτες. Δεν μπορεί - με την ανοχή των αρμοδίων οργάνων - να ζούν κάποιοι καθ΄ όλα νόμιμοι Έλληνες πολίτες υπό κράτος αγωνίας και φόβου επειδή απλώς έχουν διαφορετική ιδεολογία, θρησκεία, αντίληψη, παιδεία, κ.ο.κ. από εκείνες που επιτρέπει η οργανωμένη μισαλλοδοξία.

Παρακαλούμε να επιληφθείτε άμεσα του θέματος και ελπίζουμε σε μια θετική ανταπόκριση ώστε να τερματισθούν επιτέλους κάποτε αυτές οι απίστευτες για ευρωπαϊκή χώρα και άκρως επικίνδυνες μεθοδεύσεις.