Ανακοίνωση υπ' αριθ. 160 / 13. 5. 2004

Κυριολεκτικά εμβρόντητοι είδαμε σήμερα από τηλεοράσεως τον Πρωθυπουργό της χώρας και συγχρόνως Υπουργό Πολιτισμού κ. Κων/νο Καραμανλή, πλήρως συνταυτισμένο με τον Αρχιεπίσκοπο και τους φανατικούς παπικούς, να υποστηρίζει ενώπιον του Ιρλανδού προεδρεύοντος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, την ανάγκη για εμβόλιμη ρήτρα στο μελλοντικό Ευρωπαϊκό Σύνταγμα περί των τάχα «χριστιανικών ριζών» του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Κρίμα. Ανεξαρτήτως από τις προεκλογικές συναλλαγματικές που έχει υπογράψει ο κύριος Καραμανλής, ώφειλε ως Πρωθυπουργός να κρατήσει λίγο πιο αξιοπρεπή στάση, τουλάχιστον ως κατέχων και την ιδιότητα του προϊσταμένου του Υπουργείου Πολιτισμού. Διότι το αντικείμενο του εν λόγω Υπουργείου πρωτίστως βοά ότι οι πραγματικές ρίζες της Ευρώπης είναι ο εθνικός (προχριστιανικός) Ελληνικός Πολιτισμός και ο επίσης εθνικός Ρωμαϊκός Πολιτισμός, εκτός αν στο ευρωπαϊκό πολιτισμικό οικοδόμημα ο κύριος Καραμανλής θεωρεί ότι εντάσσονται ανέτως οι κατασφαγές των Σαξώνων, των Φρισίων, των Πρώσων, των Σκανδιναβών, των Λιθουανών και των Φινλανδών από τους χριστιανούς προσηλυτιστές, ή οι επί αιώνες «θεοσεβείς» πυρές των δυτικών και βυζαντινών ιεροεξεταστών.

Ας μάθει λοιπόν ο κύριος Πρωθυπουργός και Υπουργός Πολιτισμού έστω και αργά, εάν δεν το γνωρίζει (που αμφιβάλλουμε...), τι πραγματικά σημαίνει Ευρώπη και από πότε αυτή ορθώθηκε ξανά ως πολιτισμική οντότητα, δηλαδή από τον Διαφωτισμό και εντεύθεν. Τουλάχιστον για να μην εκτίθεται έτσι αγρίως, επαναλαμβάνοντας ανοήτως τους θρασείς και ανιστόρητους ισχυρισμούς των ξεπερασμένων θεοκρατών της γηραιάς ηπείρου. Διότι δεν είναι όλοι οι Έλληνες αδαείς και χαυνωμένοι, όπως και δεν απασχολούνται σώνει και καλά όλοι εξ ημών με το εάν κυλάει ή όχι η στέγη Καλατράβα, εαν θα τα βρουν ο Βαρθολομαίος με τον Χριστόδουλο ή εαν θα μας εκπροσωπήσει «επαξίως» ο Σάκης Ρουβάς στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Λίγη σοβαρότητα ποτέ δεν βλάπτει. Ούτε καν έναν Πρωθυπουργό.