Ανακοίνωση υπ' αριθμ. 168 / 10.1.2005

Πολύ απέχοντες από τον κόσμο της χριστιανικής υποκρισίας και επίσης γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η αγαθοεργία που δημοσιοποιείται δεν είναι αγαθοεργία αλλά ωμή επίδειξη, το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών από την δεύτερη κιόλας ημέρα της πρόσφατης φυσικής καταστροφής στην νότιο Ασία, άντλησε σιωπηλά από το φτωχό του ταμείο και έστειλε ένα σημαντικό ποσό προς βοήθεια των θυμάτων, μέσω διεθνούς και βεβαίως μη-θρησκευτικής, ανθρωπιστικής οργανώσεως ( IAHV).

Και δεν θα χρειαζόταν φυσικά να δημοσιοποιήσουμε κάτι τέτοιο, εάν δεν υπήρχε η ανάγκη της παρούσης ανακοινώσεως με την οποία κρίνεται απαραίτητο να καταγγελθεί επιτέλους από κάποιον, με την μέγιστη μάλιστα δυνατή ένταση, η πρωτοφανής καπηλεία του ανθρώπινου πόνου από ανειλικρινείς και φιλάρεσκους, σχεδόν αυτιστικούς φορείς που παριστάνουν τους γενικώς ειπείν «ανθρωπιστές» ενώ εμφανώς τα κίνητρά τους είναι ιδιοτελή, επεκτατικά και εν τέλει χυδαία. Τέτοιος φορέας ανεδείχθη στην χώρα μας η τάχα «μη κυβερνητική» οργάνωση «Αλληλεγγύη», μία οργάνωση προθήκη και προπομπός της ελλαδικής Εκκλησίας («Αναπτυξιακός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος» αυτοαποκαλείται), χρηματοδοτημένη αφειδώς, από ελληνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, η οποία μετατρέψασα την αυτονόητη ανθρώπινη αλληλεγγύη σε εθνικιστικο-θρησκευτική επίδειξη, συγκέντρωσε «υλική βοήθεια» από ένα μεγάλο κομμάτι τού καλοπροαίρετου αλλά ανυποψίαστου λαού, που το παρέσυρε μία απαράδεκτα μεροληπτική προβολή από τα ΜΜΕ, για να επιδείξει την. «ορθόδοξη αγάπη» στους αναξιοπαθούντες «αλλόθρησκους» τής νοτίου Ασίας.

Στα πλαίσια της «ορθόδοξης αγάπης» των θεοκρατών (παρά το ότι οι πληγέντες. «δεν είναι Ορθόδοξοι χριστιανοί» όπως δήλωσε από τηλεοπτικής οθόνης υψηλόβαθμος ρασοφόρος!) οι «άπιστοι» ασιάτες θα βοηθηθούν μελλοντικά (εάν κάποτε φθάσει η «υλική» βοήθεια σε εκείνους) με τροφές που δεν τρώνε (λ.χ. μακαρόνια, χοιρινό κρέας), ρουχισμό που δεν χρειάζονται (λ.χ. κουβέρτες σε έναν υγρό καύσωνα) ή φάρμακα (των οποίων οι οδηγίες είναι γραμμένες μόνο στα... ελληνικά !), μόνο και μόνο για να μάθουν πόσο καλή και αγαπητική είναι η κρατούσα στην χώρα των Νεοελλήνων Εκκλησία, και «να κάνει το κομμάτι της» αυτή, αντί του επίσημου Ελληνικού Κράτους με εισφορές μάλιστα όχι δικές της, αλλά των καλοπροαίρετων και ανυποψίαστων Ελλήνων πολιτών που παρασύρθηκαν από κάποια μεροληπτικά ή πλήρως ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Καταγγέλλουμε αυτούς που θεώρησαν τον πόνο εκατομμυρίων ασιατών συνανθρώπων μας, καλή ευκαιρία για να αναμοχλεύσουν πονηρά, έναν συντόμου διαρκείας και επιφανειακό οίκτο, που στηρίζεται όχι στην φιλοσοφική πεποίθηση και την συνειδητή αλληλεγγύη προς τον όμοιο, δηλαδή προς τον συνάνθρωπο, αλλά στο χύδην συναίσθημα και τις θρησκευτικές επιταγές. Και χρησιμοποιούμε τον όρο «πονηρά», διότι αυτή η αναμόχλευση έγινε εμφανώς για επίδειξη, διαφήμιση και επέκταση επιρροής, με την απαράδεκτη μάλιστα πριμοδότηση, τόσο από το ίδιο το επίσημο Κράτος, όσο και από συνδικαλιστικούς φορείς και αρκετά ΜΜΕ, εις βάρος άλλων ανθρωπιστικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που είχαν την ατυχία να τυγχάνουν μη εκκλησιαστικές και μη κρατικοδίαιτες.

Για πολλοστή φορά το βυζαντινό πολιτικοκοινωνικό κατεστημένο της χώρας μας αδίκησε κατάφωρα τις εθελοντικές ανθρωπιστικές κινήσεις ευαίσθητων και αξιέπαινων συμπολιτών μας, για να πριμοδοτήσει και ισχυροποιήσει μία ήδη σκανδαλωδώς ευνοημένη (με χρήματα από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα) και ισχυρότατα (εκκλησιαστική) καθαρά προσηλυτιστική οργάνωση διείσδυσης σε ξένους πολιτισμούς, ξένες παραδόσεις και ξένες θρησκείες.

Καταγγέλλουμε συνεπώς σε κάθε λογικό, σώφρονα και ηθικό άνθρωπο το μεγάλο σκάνδαλο της πιο πάνω αισχρής πριμοδοτήσεως του διαφημιστικο-προσηλυτιστικού παραρτήματος της Εκκλησίας που λέγεται «Αναπτυξιακός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αλληλεγγύη» και εκφράζουμε την αμέριστη ηθική συμπαράστασή μας, σε όλες τις κατάφωτα αδικηθείσες ανεξάρτητες και ανιδιοτελείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.