Ανακοίνωση υπ' αριθμ. 172 / 20. 7. 2005

Οι Έλληνες πολίτες πληροφορήθηκαν από τον ημερήσιο Τύπο ότι «προβληματίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση οι εκκλησιαστικές παρεμβάσεις σε ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος», όπως λ.χ. η πρόσφατη απροκάλυπτη παρέμβαση με θέμα την Τουρκία ενός. «ειδικού συνεργάτη» του γνωστού λάτρη της δημοσιότητος και έμπρακτου προπαγανδιστή της βυζαντινής θεοκρατίας Αρχιεπισκόπου Παρασκευαϊδη - Χριστόδουλου.

Οι Έλληνες πολίτες αναρωτιούνται όμως επίσης, για τα υπερβολικά αργά αντανακλαστικά των επισήμων φορέων της Δημοκρατίας μας, απέναντι σε ένα φαινόμενο που ούτε ξαφνικό είναι, ούτε βεβαίως και μοναδικό, αφού κατ' επανάληψη και πάντοτε από συστάσεως του Νεοελληνικού Κράτους, οι θεοκράτες επιμένουν να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, θυμώνοντας κι από πάνω κάθε φορά που κάποιος ψελλίζει το αυτονόητο ότι το Βυζάντιο και η Οθωμανοκρατία έχουν οριστικώς παρέλθει και συνεπώς πρέπει να περιορίζονται αποκλειστικώς στα «του οίκου τους».

Οι Έλληνες πολίτες θέλουν να δουν λοιπόν τα αντανακλαστικά αυτά, τουλάχιστον του πολιτικού κόσμου, να γίνονται ταχύτερα και, προ πάντων, επιτέλους αποτελεσματικά. Δεν αρκεί μία απλή ερώτηση, ρητορική ίσως, μίας και μόνο βουλευτού (που μάλιστα δεν παραλείπει να εκθειάσει την Εκκλησία ως τάχα. «πνευματική στέγη, βοηθό και συμπαραστάτη για όλους του πολίτες» !) για το αν η κυβέρνηση καλύπτει ή όχι τις αλλεπάλληλες αντιποιητικές δραστηριότητες των θεοκρατών ή για το αν ο πολυάριθμος στρατός των προπαγανδιστών και κάθε είδους συνεργατών των τελευταίων σιτίζεται, και όχι μόνο, από το Δημόσιο, δηλαδή από τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών. Δεν αρκεί, γιατί είναι γνωστό προκαταβολικώς ότι η απάντηση είναι και στις δύο περιπτώσεις δυστυχώς καταφατική.

Αυτό που ουσιαστικά χρειάζεται, είναι η επίσπευση του θεσμικού διαχωρισμού Πολιτείας και Εκκλησίας, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, με άμεση κατάργηση μίας ατελείωτης αλυσίδας νόμων και διατάξεων που υποβιβάζουν το πολίτευμά μας από Δημοκρατία σε άφατη αλλά υπαρκτή μεσαιωνικού τύπου θεοκρατία. Για το τελευταίο ΔΕΝ απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση, παρά μόνον πολιτική βούληση από πολιτικούς που σέβονται τον εαυτό τους και την ιδιότητά τους.

Να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας ο περιορισμός των ασύδοτων θεοκρατών στα «του οίκου τους», να αποδεσμευτεί η ιδιότητα του Έλληνος (που έζησε και μεγαλούργησε σε αυτόν τον τόπο εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια) από την ιδιότητα του πιστού ενός συγκεκριμένου μόνον δόγματος μίας συγκεκριμένης οικουμενικής μονοθεϊστικής Θρησκείας (που μετράει λιγότερα από 1.200 χρόνια σοβαρής παρουσίας στον τόπο μας), να νομοθετηθεί η πλήρης και ουσιαστική θρησκευτική ελευθερία και να απομακρυνθούν οι θεοκράτες προπαγανδιστές από την δημόσια εκπαίδευση, όπου προσηλυτίζουν με απαράδεκτο τρόπο τα συναισθηματικώς και γνωστικώς ανυπεράσπιστα μικρά Ελληνόπουλα.

Στην συνταγματική αναθεώρηση να μείνει ΜΟΝΟΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ αυτού του απαραίτητου διαχωρισμού, ήτοι η διαδικασία μόνον με την οποία θα αποδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή στην δημόσια ωφέλεια, η αμύθητη ακίνητη «περιουσία» της Εκκλησίας, των ξένων Πατριαρχείων και των μοναστηριών, που τους έχει μεταβιβαστεί ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ από ξένους κατακτητές με υποτιθέμενους «τίτλους ιδιοκτησίας» που ανήκουν χρονικά στους επαχθείς για το έθνος μας βυζαντινούς ή οθωμανικούς χρόνους.

Επαναλαμβάνουμε: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ και μόνο αυτή απαιτείται για τον άμεσο εκδημοκρατισμό και την εξίσου άμεση εκκοσμίκευση της χώρας μας, που υποχρεωτικώς προϋποθέτουν την εξουδετέρωση όλων των βυζαντινών μηχανισμών και διαπλοκών. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ και μόνον αυτή.

Περιμένουμε λοιπόν την επίδειξή της. Από πολιτικούς που σέβονται τον εαυτό τους και την ιδιότητά τους. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι τέτοιοι υπάρχουν και, κυρίως, ξέρουν να τολμούν.