Ανακοίνωση 194 / 3.7.2007

Τουλάχιστον ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ θα πρέπει να χαρακτηρισθεί το γεγονός που διέρρευσε μετά από σχετική ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή κ. Δημ. Παπαδημούλη προς την επίτροπο Ντανούτα Χούμπνερ, ότι δηλαδή οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 7 ετών δεν φρόντισαν να απορροφήσουν ούτε ένα Ευρώ (!) από τα κονδύλια του ευρωπαϊκού Ταμείου Συνοχής για την προστασία των δασών της χώρας μας. Ακόμα πιο ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ γίνεται το γεγονός της μη απορρόφησης 33.000.000 Ευρώ (24.000.000 Ευρώ συν 9.000.000 αποκλειστικά για το δάσος του Σέϊχ Σου Θεσσαλονίκης) για την προστασία των δασών μας, όταν αυτό έλθει να συνδυαστεί με την διαπιστωμένη έλλειψη των στοιχειωδών μέσων πυρόσβεσης (οχημάτων αλλά κυρίως αεροπλάνων και ελικοπτέρων) και το πάγωμα σχεδόν όλων των παραδοσιακών έργων πρόληψης (συντήρηση δασικών δρόμων, κλπ) δήθεν «προς περιορισμό των δημοσίων δαπανών».

Μιλάμε δηλαδή για ένα Κράτος που παριστάνει ότι «διαχειρίζεται την φτώχεια του» την ίδια ακριβώς ώρα που όχι μόνο επιτρέπει στην παρασιτική Εκκλησία να κατέχει και να εκμεταλλεύεται το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών της επικρατείας του με μόνους τίτλους βυζαντινά χρυσόβουλα και οθωμανικά φιρμάνια, αλλά επιπρόσθετα μπουκώνει ασταμάτητα τα ντόπια ή και αλλοδαπά θεοκρατικά κέντρα της (λ.χ. πατριαρχεία), είτε φανερά είτε κρυφά, με αμύθητα χρηματικά ποσά, και φροντίζει επίσης να την έχει φορολογικά εντελώς ασύδοτη, ώστε μέρα με την ημέρα να γίνεται πλουσιότερη εις βάρος του και εις βάρος αυτή της ίδιας της κοινωνίας.

Η χώρα μας πανταχόθεν βρέχεται από θάλασσα και υπό μία άλλη, λιγότερο βυζαντινή νοοτροπία όφειλε να έχει ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα έναν στόλο τουλάχιστον 300 πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων ώστε καμμία πυρακαϊα, οπουδήποτε και εάν εκδηλωθεί αυτή, να μην μπορεί να αντέξει πέραν του ενός τετάρτου της ώρας. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα για να βρίσκονται σε δουλειά οι πολιτικάντηδες, οι δημοσιογράφοι και οι λοιποί βοσκοί ενός δίχως πίστη στον εαυτό του και δίχως ενημέρωση λαού.