Ανακοίνωση 282 /20.1.2014

Προ ολίγου μετήλλαξε τον βίον και έφυγε για τους προγόνους του, ο συναγωνιστής μας Γιόνας Τρινκούνας (Jonas Trinkunas, 28 Φεβρουαρίου 1939 – 20 Ιανουαρίου 2014), ηγέτης και αρχιερέας της Εθνικής Λιθουανικής Θρησκείας "Ρόμουβα" (Romuva), παλινορθωτής των αρχαίων τρόπων μέσα από τους δυσκολότατους για την πατρίδα του καιρούς της ξένης κατοχής, επί σειρά ετών πρόεδρος του "Παγκοσμίου Συνεδρίου Εθνικών Θρησκειών" (WCER, νυν ECER) και πολλαπλά τιμημένος από τους συμπατριώτες του, από το Λιθουανικό Κράτος, αλλά και από πολλές ανά τον κόσμο οργανώσεις Εθνικών.
Τα καταστατικά μέλη του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών, του απευθύνουμε τον τελευταίο αγωνιστικό χαιρετισμό, με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την επιστροφή των Θρησκειών της Ευρώπης και την διάσωση των πραγματικών εθνικών ταυτοτήτων της.
Ο Γιόνας θα μείνει παντοτινά στην μνήμη μας, φωτεινό παράδειγμα συγκροτημένου, οραματιστή και αφοσιωμένου πνευματικού ανθρώπου. Και η καλύτερη τιμή προς αυτόν, θα είναι η συνέχιση του μακρού αγώνα για την επιστροφή των εθνικών ταυτοτήτων και των εθνικών Θρησκειών. Στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο.

H πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκρυμπαουσκαϊτέ παρασημοφορεί στις 6 Ιουλίου 2013 τον Γιόνας Τρινκούνας. Αριστερά η σύζυγος και επί δεκαετίες συναγωνίστριά του Ινίτζα (Ιnija Trinkuniene).