Ανακοίνωση 285 /25.6.2014

«Με έκπληξη διαπιστώνουμε, για μία ακόμη φορά», αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση δύο μεγάλων δημοτικών αρχών της χώρας, σχετικά με την πολυετή παρεμπόδιση της υλοποίησης της αποτέφρωσης των νεκρών στην χώρα μας, «ότι "αόρατες δυνάμεις" εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας μας στη διεθνή πραγματικότητα αλλά και τον σεβασμό των επιλογών του κάθε πολίτη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμένει ουραγός σε στοιχειώδη ζητήματα δικαιωμάτων».

Έτσι είναι, και συμφωνούμε απολύτως και προσυπογράφουμε. Απορούμε ωστόσο γιατί για πολλοστή φορά αποφεύγεται να ειπωθεί το κάθε τι με το όνομά του και να παρουσιασθούν επιτέλους δημόσια με το κανονικό τους όνομα (γιατί έχουν όνομα) αυτές οι γνωστές - άγνωστες «αόρατες δυνάμεις», που μάλιστα δεν ευθύνονται μόνον για την παρεμπόδιση μιας υλοποίησης κάποιου ήδη νομοθετημένου δικαιώματος, του δικαιώματος στην αποτέφρωση επί του προκειμένου, αλλά για κάθε κακοδαιμονία, για κάθε πνευματική καθυστέρηση, για κάθε αποπροσανατολισμό, για κάθε εκμαυλισμό, για κάθε σκοταδισμό και για κάθε κλειστότητα που εδώ και αιώνες μαστίζουν τον ατυχή λαό που κατοικεί αυτόν τον κατά τα άλλα ευλογημένο τόπο. Αρκεί να γνωρίζει κάποιος επαρκείς λεπτομέρειες της νεότερης Ιστορίας, ή να έχει έστω ακουστά για τους οχλεγέρτες διώκτες της «αίρεσης του Πατατισμού», για τον περιβόητο Παπουλάκο, ή για ένα σωρό άλλες ακρότητες και γελοιότητες ενάντια στην ιερή αυταξία που ονομάζεται Άνθρωπος.

Κατονομάστε τους επιτέλους! Γιατί αοριστολογείτε; Όποιος αποφεύγει να τους αντιμετωπίσει, όποιος αποφεύγει να τους ξεμπροστιάσει και να αφυπνίσει τον πνευματικά και μορφωτικά κακοποιημένο λαό, δεν είναι απλώς «διστακτικός» ή «φοβισμένος». Είναι συνένοχός τους. Νεροκουβαλητής των «αοράτων» και τροχοπέδη του απομεσαιωνισμού.