Ανακοίνωση 293/3.11.2014

Ακόμα και σε μία χώρα της οποίας οι πολιτικοί αρχηγοί διαγκωνίζονται για το ποιος θα σκύψει πρώτος μπροστά στους ρασοφόρους και ποιος θα τους φιλήσει ευλαβικότερα τα χέρια (και τα πόδια εάν ήταν εύκολο), είναι πέρα για πέρα ακραία η «πρόταση» (ή μήπως οδηγία;) να προωθηθεί για επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας (υποτίθεται ως... «ο μόνος που θα μπορέσει να ενώσει τον λαό»!), ο «αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας» Αναστάσιος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», της Κυριακής 2.11, την ακραία αυτή «πρόταση» (ή μήπως οδηγία;) έκανε προσφάτως, παρουσία δύο βουλευτών (ενός της Νέας Δημοκρατίας και ενός του ΠΑΣΟΚ.) και του αμερικανού πρέσβη, ο συχνός θαμώνας στο Μαξίμου ελληνοαμερικανός «παράγοντας» Ν. Γκατζογιάννης ή Nicholas Gage.

Ένας ρασοφόρος για Πρόεδρος Δημοκρατίας λοιπόν! Εάν η πατρίδα μας δεν βρισκόταν ήδη στα πιο πηχτά βυζαντινά σκοτάδια, θα μπορούσε ίσως κάποιος να εκλάβει το προτεινόμενο ως ένα κάπως ακραίο καλαμπούρι. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να το ρίξουμε στο χιούμορ.

Ας μάθει ο ίδιος ο κ. Gage, όσο και οι ορατοί και αόρατοι συνεργάτες του, ότι η πατρίδα μας δεν είναι χώρος για περαιτέρω θεοκρατικούς πειραματισμούς στο πολιτικό επίπεδο, αλλ' αντιθέτως αυτή επείγεται για πλήρη εκκοσμίκευση των πολιτικών πραγμάτων της.

Ας μάθουν ότι η Εκκλησία είναι όχι μόνον ασύμβατη με την Δημοκρατία, αλλά και δηλωμένη εχθρός της, που την έχει μάλιστα καθυβρίσει κανονικότατα ως «civitas Diaboli», δηλαδή «πολίτευμα του Διαβόλου».

Ας μάθουν ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου ακραίου σεναρίου όχι μόνο δεν θα «ενώσει» τον λαό, αλλά πολύ σύντομα όσο και σίγουρα θα τον οδηγήσει σε απερίγραπτες πολιτειακές και όχι μόνον περιπέτειες.

Ας μάθουν τέλος και ένα σωρό άλλα πράγματα, που ο καθένας στην τελική οφείλει να γνωρίζει προτού ανοίξει το στόμα του να καταθέσει ανερυθρίαστα τέτοιες «προτάσεις» (ή μήπως οδηγίες;) περαιτέρω πνιγμού της πατρίδας μας από την ορθόδοξη θηλιά.

Εδώ δεν είναι Ιράν για να δεχθούμε ως ανώτατο πολιτειακό άρχοντα έναν Χομεϊνί, ούτε καν Κύπρος για να δεχθούμε έναν Μακάριο. Ο μόνος δρόμος που τώρα επιτρέπει η Ιστορία σε αυτή την κακοπαθημένη πατρίδα είναι H ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ, και μάλιστα το ταχύτερο δυνατόν. Κανείς μα κανείς άλλος.

Σε αυτόν τον μόνο δρόμο, εμείς θα την βοηθήσουμε να βαδίσει και όποιος την θέλει υπόδουλη και βυζαντινή, απλώς θα μας έχει απέναντί του.

Τιμή και Μνήμη για Θεούς και Προγόνους