Ανακοίνωση 308/30.12."2015"

Στον αντίποδα των όσων σηματοδοτεί η Ελληνική προχριστιανική αρχαιότητα και τα σεβάσματα του διαχρονικού Ελληνικού Εθνισμού, η τελευταία διαφημιστική «καμπάνια» του ιταλικού οίκου μόδας «Gucci» στάθηκε επίτηδες για να προκαλέσει, προσβάλλοντας το αρχαιοελληνικό κάλος και τα πνευματικά προϊόντα ενός ηττημένου κόσμου, ενός κόσμου που βλέπει τα εναπομείναντα συντρίμμια του ιστορικού παρελθόντος του να δέχονται ακόμα και σήμερα εξευτελισμούς, πότε γινόμενα ντεκόρ για να γευματίσουν στελέχη πολυεθνικών και πότε μπουκαλόσχημοι κίονες γνωστού αναψυκτικού. Απλώς, αυτή την φορά, τον εξευτελισμό επιχείρησαν και οι διεθνείς κλικαδόροι της μόδας, με το πρόσχημα της «καλλιτεχνικής παρέμβαση» και με φυσικό αυτουργό την Τουρκάλα Derya Cakırsoy.

Τα αρχαία αγάλματα του Ελληνικού Εθνισμού βεβαίως από το δυτικό και ανατολικό αέτωμα του Παρθενώνα, δεν έπεσαν θύματα μιας ακόμη σκοτεινής συνωμοσίας από εκείνες στις οποίες αρέσκεται να ρίχνει το φταίξιμο το προβληματικό ρωμέϊκο, αλλά έγιναν αντικείμενα εκμετάλλευσης από την εγγενή λογική ενός καθολικού συστήματος που έχει καταφέρει να μετατρέψει το παλαιόθεν μονοθεϊστικό μίσος του για το σώμα και τη μορφή σε κερδοφόρο μηχανισμό. Του καθολικού συστήματος της Παγκοσμίου Ιερουσαλήμ, στον ψευτο - «πολιτισμό» της οποίας όλα ανάγονται σε χρηματικές αξίες και όλα μπορούν να πωληθούν ή να εκμισθωθούν. Σώματα, πεποιθήσεις, υπηρεσίες, συνειδήσεις, σύμβολα, γιατί όχι συνεπώς και ο πολιτισμός, ιδίως ο πολιτισμός των κάθε είδους ηττημένων «γκογίμ» η «ειδωλολατρών».

Αυτή την φορά δεν είχαμε χριστιανικά χέρια με σφυρί και καλέμι να «σφραγίζουν» με το σύμβολο της μισαλλοδοξίας τους τ' αγάλματα μας. Την σκυτάλη παρέλαβε η καλλιτεχνική «άποψη», που ανεμίζει επιθετικά όχι ένα σφυρί, αλλά την εμπριμέ της ευτέλεια. Οι μορφές της δικής μας εθνικής και θρησκευτικής τέχνης, που εξυψώνουν διαχρονικά τον ποιοτικό άνθρωπο και τον κάνουν κοινωνό των πιο υψηλών ηθικών αξιών, ντύθηκαν με το ζόρι την καταισχύνη του εμπορεύματος. Η κρατούσα «μόδα», μια λέξη κενή ουσιαστικού νοήματος, μεσολάβησε για να μετατραπεί εφήμερα το πολυεπίπεδο μίσος για τον Ελληνικό Εθνισμό σε εμπόρευμα προς πώληση. Εξασκημένη είναι άλλωστε η Παγκόσμια Ιερουσαλήμ, αφού εδώ και αιώνες πουλάει στους σκλάβους της ακόμα και τα ίδια τους τα δεσμά, για να τους κρατεί εσαεί ακινητοποιημένους, ταπεινούς, και εθισμένους στην δήθεν «απαραίτητη» διαμεσολάβησή της.