Ανακοίνωση 312/30.01."2016"

Όσο σάλο και αίσθηση κι αν προκάλεσε η δουλική απόφαση των ιταλικών αρχών να καλύψουν γυμνά αλλά και ντυμένα αγάλματα για να μην έρθει σε «δύσκολη θέση» ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί στην ευρωπαϊκή περιοδεία του που σκοπό έχει επιχειρηματικές συμφωνίες, ήταν μάλλον αναμενόμενη για τους υποψιασμένους πολίτες. Καλλιτεχνήματα αιώνων και σύμβολα πολιτισμικής λάμψης κρύφτηκαν μέσα σε ομοιόμορφα ξύλινα κουτιά και μέχρι στιγμής, ούτε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι, ούτε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσίνι έχουν εξηγήσει τους λόγους της κάλυψής τους. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ιρανού προέδρου πως δεν είχε προηγηθεί καμία επαφή σχετικά με το θέμα ανάμεσα στο Ιράν και τις ιταλικές αρχές, αλλά ωστόσο εκτίμησε ιδιαίτερα το καλωσόρισμα που έλαβε.

Όσο αναίσχυντη πρωτοβουλία υποτέλειας κι εάν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια τέτοια πράξη, δεν προκαλεί ωστόσο, όπως προείπαμε, την παραμικρή εντύπωση σε ανθρώπους που έχουν την στοιχειώδη παιδεία και διαύγεια για ν' αναγνωρίσουν την νοοτροπία που κρύβεται πίσω από τέτοιου είδους συμπεριφορές. Την νοοτροπία του αιρετικού (αποδεχόμενου την εικόνα) μονοθεϊσμού που για να υποδεχθεί τον αυθεντικό (ανεικονικό) μονοθεϊσμό, κρύβει την «ειδωλολατρική» τέχνη που καταπατητικά και κερδοσκοπικά διατηρεί στα μουσεία του, ξεσκεπάζοντας όμως ταυτόχρονα και την ειλικρινή δική του στάση απέναντι στην φύση, αλλά και απέναντι στα σημαινόμενα της συγκεκριμένης «ειδωλολατρικής» τέχνης, απέναντι δηλαδή σε όλα όσα αυτή αντιπροσωπεύει και σημαίνει.

Το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών δεν εντυπωσιάζεται καθόλου από τη συμπεριφορά των ιταλικών αρχών, όσο κατάπτυστη και εάν αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί. Στο κάτω - κάτω της (ιστορικής) γραφής άλλωστε, τα αγάλματα τα κομμάτιασαν πρώτοι οι πνευματικοί πρόγονοι τής τώρα δήθεν πιο ανοικτόμυαλης από το Ισλάμ Χριστιανοσύνης!