Ανακοίνωση 338/13.7."2017"

Προ ολίγων μόλις μηνών, η Ελληνική Εθνική Θρησκεία κρίθηκε γνωστή και αδειοδοτήθηκε ο πρώτος λατρευτικός χώρος της από την αρμόδια κρατική αρχή, δηλαδή την Γ.Γ. Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αυτή η ιστορική θετική εξέλιξη στο αμαρτωλό και χιλιοταλαιπωρημένο ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών της πατρίδας μας, δημοσιοποιήθηκε δεόντως με την ανακοίνωσή μας της 10ης Απριλίου "2017", αλλά τα ημεδαπά ΜΜΕ με εξαίρεση μόνον δύο, έθαψαν την είδηση με την μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια.

Έως σήμερα, θεωρούσαμε αυτό το σκανδαλώδες γεγονός ένα φυσικό αποτέλεσμα της πασιφανούς "επιρροής" του ορθόδοξου ιερατείου σε όλες τις σφαίρες της δημόσιας ζωής και κατ' επέκταση στην ενημέρωση, ιδίως εκεί που επιπροσθέτως υπάρχουν οικονομικές ανασφάλειες, και σε μία χρεωκοπημένη κοινωνία αυτές οι ανασφάλειες είναι πολλές. Αποδείχθηκε όμως πως τελικά ήταν και η αμήχανη προετοιμασία για την επόμενη "αγαθοπραξία" του βυζαντινού σκιώδους καθεστώτος.

Η "αγαθοπραξία" αυτή εκδηλώθηκε τελικά συντονισμένα, χθες και σήμερα. Με αφορμή τα ανά έτος αρχαιολατρικά δρώμενα κάποιων παντελώς άσχετων προς την Ελληνική Εθνική Θρησκεία ανθρώπων στο Λιτόχωρο, εμφανίστηκαν ξαφνικά φωτογραφίες και βίντεος από δικές μας τελετές, ανακατωμένες με συνεντεύξεις των εκεί συμμετεχόντων και φωτογραφίες τους που εμφανώς είχαν σκοπό, στην πιο ελαφρά εκδοχή, να διεγείρουν χλευαστική διάθεση στον μέσο και αδαή θεατή. Και λέμε "στην πιο ελαφρά εκδοχή", γιατί κάποιοι άλλοι προφορικοί διαμορφωτές κοινής γνώμης, εγκατέλειψαν κάθε φερετζέ, αφηνίασαν και εκτόξευσαν και χυδαίες βρισιές κατά των Θεών μας.

Αυτό το εντελώς αναίτιο και βεβαίως αδικαιολόγητο ανακάτεμα των εικόνων της Θρησκείας μας με τα δρώμενα κάποιων άσχετων άλλων κάτω από καγχασμούς και ειρωνείες (με τίτλους του τύπου "Για γέλια και για κλάματα η σύναξη των δωδεκαθεϊστών - χλαμύδες με σπορτέξ, περικεφαλαίες, δάδες"), ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος το εκλαμβάνει και ως κανονική αρνητική προπαγάνδα εναντίον μίας γνωστής Θρησκείας. Η μέθοδος, παλαιά και γνώριμη, λέγεται "αντιμετώπιση δι' αυθαίρετου συσχετισμού" (με λίγα λόγια, όταν δεν μπορείς να κτυπήσεις αυτόν που θες, βρίσκεις κάτι που να φαίνεται όμοιό του, ή ακόμα και το κατασκευάζεις, και κτυπάς μέσω αυτού τον αρχικό στόχο). Και μην παριστάνουν οι πράξαντες ότι δεν την ξέρουν αυτή την μέθοδο. Θα είναι πιστευτοί όσο πιστευτοί είναι και όταν παριστάνουν ότι έχουν άγνοια περί της αναγνώρισης της Θρησκείας μας.

Για τελευταία φορά, σε ένδειξη καλής θελήσεως, ενημερώνουμε αυτούς που ώφειλαν να ξέρουν για το τι είναι τι και, κυρίως για το τι δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν εμβόλιμα όπου τους βολεύει, με σκοπό την υποτίμηση ή την κανονική δυσφήμιση. Μετά θα έχουμε κάθε δικαίωμα να προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο μέσον την Θρησκεία μας και την αξιοπρέπεια των μελών της.