Ανακοίνωση 342/17.10."2017"

Αηδία και οργή προκάλεσε σε κάθε ελευθερόφρονα πολίτη, η είδηση πως ορθόδοξος παπάς στην πόλη της Σάμης Κεφαλονιάς, απαίτησε από το Διευθυντή του τοπικού Γυμνασίου να νουθετήσει - επιπλήξει εκπαιδευτικό, επειδή σε καθαρά κοσμικά μαθήματα, όπως εκείνο της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, δεν υπηρετούσε τις αρχές της ορθόδοξης πίστης και λατρείας! Και το έπραξε αυτό μάλιστα εν ονόματι... ανώνυμων «χριστεπώνυμων γονέων» της ενορίας του, λες και μία χώρα έχει υποχρέωση να διδάσκει στους αυριανούς πολίτες της αποκλειστικά αυτά που θέλει το «κόλλημα» του κάθε αγκυλωμένου ορθόδοξου ενορίτη.

Η επίσημη Πολιτεία είναι βεβαίως προσκυνημένη, ωστόσο ελπιδοφόρα υπήρξε η είδηση ότι το τοπικό συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία στηλίτευσε όπως έπρεπε αυτή την σκοταδιστική και αντιδημοκρατική ενέργεια, καθώς και μία παλαιότερή της. Στην χώρα μας λοιπόν, υπάρχει ακόμα ελπίδα. Την οποία ελπίδα, υποσχόμαστε, θα την διευρύνουμε άπειρα εμείς οι Έλληνες Εθνικοί, που θέλουμε να επιστρέψει κάποτε η πατρίδα μας στο πνευματικό μεγαλείο που της αξίζει.

Και αργά ή γρήγορα, αυτό θα γίνει. Παρά την λυσσαλέα αντίδραση του βυζαντινού καταστημένου, τμήμα της οποίας είναι και το τελευταίο της εφεύρημα να επιστρατεύει διαταραγμένους ή φασίστες, για να εξαπολύουν με δήθεν αρχαιολατρικό προσωπείο αισχρές επιθέσεις κατά της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, κατά του φορέα της και κατά των ηγετών της.

Να βάλουν εφεξής και να κρατήσουν καλά στο μυαλό τους οι μισαλλόδοξοι νοσταλγοί του σκοτεινού Βυζαντίου, ότι οι ημέρες της τρομοκρατίας τους τελειώνουν.

Να βάλουν επίσης και να κρατήσουν καλά στο μυαλό τους, ότι ο εξανθρωπισμός της νεοελληνικής κοινωνίας θα συνεχιστεί ερήμην ακόμα και των προσκυνημένων κυβερνήσεων, που από ιδρύσεως του κράτους και μέχρι τώρα κράτησαν συνειδητά την χώρα στην βαθύτατη πολιτισμική καθυστέρηση που μας έχει οδηγήσει στην κατάντια που όλοι πια βλέπουμε.

Το πρώτο και κύριο πρόβλημα της χώρας μας είναι πολιτισμικό, και αυτονόητα πολιτισμικό είναι και το ξεπέρασμά του. Και σε αυτό το πολιτισμικό πρόβλημα, τεράστια συμμετοχή έχει ο ασφυκτικός παρεμβατισμός της ορθόδοξης μηχανής, ακόμα και σε ζητήματα που πασιφανώς δεν την αφορούν.

Ε, αυτό, όσο περνάει από το χέρι μας, θα φροντίσουμε να το σταματήσουμε.