Ανακοίνωση 380/ 28.02."2020"

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) ως ο φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας δεν αναμειγνύεται σε πολιτικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις, ούτε συμμετέχει σε δημόσιες λογομαχίες που προκύπτουν από νεωτερίστικες αντιθέσεις και δίπολα όπως δεξιά - αριστερά, κομμουνισμός - φασισμός, εθνικισμός - διεθνισμός, κ.ο.κ.

Με τον ίδιο ακριβώς προσανατολισμό, δραστηριοποιούνται εντός Ελλάδος τα κατά τόπους παραρτήματα του ΥΣΕΕ και εκτός Ελλάδος το ΥΣΕΕ Κύπρου και το ΥΣΕΕ Αμερικής.

Όμως σε μείζονα εθνικά ζητήματα, όπως αυτό του προσφυγικού – («λαθρο»)μεταναστευτικού, οφείλει να αναδεικνύει όλες τις παραμέτρους του προβλήματος με σύνεση και νηφαλιότητα, συμβάλλοντας σε μία διαχείριση που δεν θα βλάψει τα εθνικά συμφέροντα, ούτε θα υπονομεύσει, σε βάθος χρόνου, την εθνική μας ακεραιότητα και την τύχη των μελλοντικών γενεών.

Ήδη σε παλαιότερη ανακοίνωσή μας («Δεν θα επιλέξουμε ποιος θα μας ακυρώνει!» Ανακοίνωση 222/13-2-2010), δημοσιοποιήσαμε τις επιφυλάξεις μας για την ψήφιση του νόμου περί απονομής ελληνικής «ιθαγένειας» σε πρόσφυγες και μετανάστες, επισημαίνοντας τους κινδύνους που προκύπτουν.

Δυστυχώς οι πρόσφατες εξελίξεις έρχονται να μας δικαιώσουν, καθώς οι Ευρωπαϊκές χώρες κρατούν κλειστά τα σύνορά τους, αφού προηγουμένως έχουν απορροφήσει όσους ήθελαν να αξιοποιήσουν ως φθηνό εργατικό δυναμικό και η εξαθλιωμένη και χρεωκοπημένη χώρα μας έχει μεταβληθεί σε ανεξέλεγκτη «αποθήκη» προσφύγων και μεταναστών, προερχομένων από εμπόλεμες, αλλά κυρίως από μη εμπόλεμες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Μάλιστα δε ο εξ ανατολών γείτονάς μας, στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου που διεξάγει εναντίον της πατρίδος μας, εκβιάζει ανοιγοκλείνοντας την «στρόφιγγα» των μουσουλμανικών, στην πλειονότητά τους, μεταναστευτικών ροών. Άλλωστε η πρόσφατη ιστορική μνήμη, με την μαζική εγκατάσταση εποίκων, την αλλοίωση του πληθυσμού και την δημιουργία τετελεσμένων, στο κατεχόμενο μέρος της πολύπαθης Κύπρου μας, αποδεικνύει ότι ο εξ ανατολών γείτονάς μας, διαθέτει πλούσια εμπειρία εργαλειοποίησης ανάλογων φαινομένων.

Κατά το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες μιας αδικαιολόγητης αδράνειας της πολιτείας να φυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορα, μιας εκρηκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί κυρίως σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και μιας προκλητικής αδιαφορίας των Ευρωπαίων εταίρων μας να βοηθήσουν στην διαχείριση του προβλήματος. Φαίνεται ότι η ανεξέλεγκτη συσσώρευση μεταναστών στα νησιά και η μεθοδευμένη διασπορά τους στην χερσαία Ελλάδα, θα ακολουθηθεί από ένα κύμα άκριτης απονομής «ελληνικής ιθαγένειας», που θα οδηγήσει μοιραία στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών της χώρας, καθώς θα είναι πολύ δύσκολο, για τους πολιτισμικά ασύμβατους μετανάστες, να αφομοιωθούν και να ενταχθούν στην Ελληνική κοινωνία.

Κρίνουμε σκόπιμο να τονίσουμε και πάλι, ότι για εμάς το ζήτημα της ελληνικότητας ή της μη ελληνικότητας είναι εξαιρετικά απλό. Έλληνας είναι μόνο όποιος με ελεύθερη βούληση αυτοπροσδιορίζεται ως τέτοιος, όποιος τιμά ΟΛΗ την ιστορική διαδρομή του Ελληνικού Έθνους, είτε την εποχή που αυτό ήταν ελεύθερο είτε τις εποχές που ήταν υπόδουλο, όποιος (τουλάχιστον) σέβεται την Ελληνική Εθνική Παράδοση και Θρησκεία και τέλος, όποιος εκδηλώνει εμπράκτως στη ζωή του και επίσης μεταδίδει στους συνανθρώπους του, τα κύρια χαρακτηριστικά της Ελληνικότητας που είναι η Ελευθεροπρέπεια, η Αρετή και ο Ανθρωπισμός.

Μπροστά στην έκρυθμη κατάσταση που διαμορφώνεται στα νησιά αλλά και στην χερσαία Ελλάδα, καταδικάζουμε ισόποσα τις δύο διαμορφούμενες απόψεις που διαχέονται στην Ελληνική κοινωνία από:

1) Τους αυτοαποκαλούμενους «διεθνιστές», οι οποίοι, αγνοώντας ότι η επαναφορά των όρων «ελευθερία», «δημοκρατία», «πατρίδα» και «έθνος», μετά από αιώνες αφανισμού τους από τον κυρίαρχο Χριστιανισμό, έγινε και εδραιώθηκε από την ευρωπαϊκή δημοκρατική Αριστερά της περιόδου 1790-1890, λυσσάνε κάθε φορά που ακούνε για «έθνος» και «πατρίδα», βγάζουν προς αυτά απροκάλυπτο μίσος, προσπαθώντας να πείσουν και τους άλλους ότι για να είναι κάποιος σωστός άνθρωπος, θα πρέπει να είναι άρριζος και άπατρις. Και μάλιστα συνιστά απόλυτο παραλογισμό το να υπερασπίζονται (όσοι υπερασπίζονται) με υποκρισία τα αυτόχθονα Έθνη της αμερικανικής ηπείρου, τις ιθαγενείς «παραδόσεις» ή ζητούν «πατρίδα για τους Παλαιστινίους» αλλά συγχρόνως να θεωρούν ύποπτη «φασιστικότητας» την επίκληση του έθνους, της παράδοσης και της πατρίδας στην Ελλάδα από Έλληνες Εθνικούς! Για τους αυτοαποκαλούμενους «διεθνιστές» δεν πρέπει να υπάρχει κανένας περιορισμός στα σύνορα και μάλιστα θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που εκατομμύρια μετανάστες επιλέγουν την Ελλάδα ως χώρο συσσώρευσης. Και το τελευταίο διάστημα προσπαθούν, στοχεύοντας στο θυμικό, να κάμψουν τις όποιες αντιρρήσεις των πολιτών, εξισώνοντας αυθαίρετα και ανιστόρητα τους Έλληνες πρόσφυγες που ήλθαν από Μ. Ασία και Πόντο με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1922, με τους σύγχρονους πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες.

2) Τους αυτοαποκαλούμενους «εθνικιστές» που αποτελούν τέκνα της εθνοκάπηλης «ελληνο»χριστιανικής προπαγάνδας του 19ου αιώνα και αποτελούν επί της ουσίας εχθρούς του Ελληνικού Έθνους, την φύση του οποίου διαστρεβλώνουν και κακοποιούν, ταυτίζοντας την ελληνικότητα με την υποχρέωση να υποτασσόμαστε σε αυτούς που κατ’ εξοχήν το πολεμάνε, δηλαδή τους ορθόδοξους θεοκράτες ή να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα το να φέρει ο εχθρός μας το όνομά μας με γελοίες εξισώσεις τύπου Έλληνας ίσον Χριστιανός Ορθόδοξος! Αποτελεί απόλυτη αντίφαση, από την μία να παριστάνουν ότι σέβονται τον πραγματικό, δηλαδή προχριστιανικό Ελληνισμό και από την άλλη θεωρούν ύποπτη «αντεθνικότητας» την ιστορική άρνηση του ανθελληνικού Βυζαντίου ή το κάλεσμα για παλινόρθωση αυτού ακριβώς του πραγματικού, δηλαδή προχριστιανικού Ελληνισμού! Αγκαλιάζουν ανενδοίαστα τις πιο χυδαίες μορφές ρατσισμού, ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας και κοινωνικού φασισμού, ο δε πιο ανατριχιαστικός παραλογισμός τους είναι η αρκετά βίαιη απαίτησή τους για μία δήθεν «εθνική ενότητα», την οποία φυσικά εννοούν μόνο κάτω από τις ισχύουσες συνθήκες της ορθοδοξοκρατίας. Για τους αυτοαποκαλούμενους «εθνικιστές» η προτεινόμενη λύση είναι ένα κλειστό «ελληνο»ορθόδοξο χριστιανικό κράτος, με πολίτες χριστιανούς ορθόδοξους.

Η δική μας ένσταση στην ανεξέλεγκτη εισροή, συσσώρευση, μόνιμη εγκατάσταση και τελικά «ελληνοποίηση» μεταναστών που φαίνεται ότι ετοιμάζει το ελληνικό Κράτος, είναι ότι αυτή θα γίνει με κριτήρια που δεν έχουν σχέση με την πιο πάνω απλή, ιστορικά έγκυρη και ορθή διατύπωση της ελληνικότητας, με αποτέλεσμα ο πραγματικός Ελληνισμός να βρεθεί σε ακόμα δυσχερέστερη θέση, περαιτέρω μειούμενος σε ποσοστό επί του «γενικού πληθυσμού» των υπηκόων του Κράτους που απλώς λέγεται «Ελληνικό». Ενώ αριθμητικά όσο και ποιοτικά είχαμε έως τώρα απέναντί μας τους ανθέλληνες ρασοφόρους, το κατ' απονομήν «ελληνικό» ποίμνιό τους, τους πωρωμένους και ανιστόρητους βυζαντινόπληκτους ρωμιούς («ελληναράδες») και τους παγκοσμιοποιημένους αντιπατριώτες διεθνιστές, τώρα θα προστεθούν και άλλα πολιτισμικά είδη που, όπως και τα προηγούμενα, θα απέχουν έτη φωτός από τον μοναδικό, έλλογο και δοξαστικό για τον Άνθρωπο πολιτισμό που ενέπνευσαν στους προγόνους μας, σε αυτά εδώ τα χώματα, οι Ολύμπιοι Θεοί.

Καλούμε την Πολιτεία, τα Πολιτικά Κόμματα και τους αρμόδιους φορείς, να διαχειριστούν το ζήτημα του μεταναστευτικού, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ομοψυχία, αντιμετωπίζοντάς το ως ζήτημα ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ που θα επηρεάσει το μέλλον του Έθνους και την ζωή των μελλοντικών γενεών.

Τιμή και μνήμη σε Θεούς και Προγόνους.

Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ)
Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών Αμερικής
(ΥΣΕΕ Αμερικής)
Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών Κύπρου
(ΥΣΕΕ Κύπρου)