Ανακοίνωση 381/ 04.03."2020"

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες, για μια ακόμη φορά στην χώρα μας, μιας ανεύθυνης, αντιφατικής και απαράδεκτης, για Ευρωπαϊκή χώρα, διαχείρισης του προβλήματος εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Από την μία πλευρά η κυβέρνηση, συνεπής προς την λογική υποταγής στο δικτατορεύον ορθόδοξο δόγμα έσπευσε να «αξιοποιήσει» την ευκαιρία για νέα «ομολογία πίστεως». Μάλιστα δε ο πρωθυπουργός, πλειοδοτώντας σε λαϊκισμό, ούτε λίγο ούτε πολύ έχρισε την ελλαδική εκκλησία ως υπεύθυνη ενημέρωσης για την εξάπλωση του ιού,αντί του Υπουργείου Υγείας!!! Μπορεί μεν αυτή η αντικατάσταση της Ιατρικής από την δαιμονολογία της ορθόδοξης αίρεσης του μονοθεϊσμού, να είναι αναμενόμενη σε μια χώρα που οι ιατροί υπολείπονται αριθμητικά των άεργων ρασοφόρων, αλλά είναι δυστοπική για μια σύγχρονη Δημοκρατία.
Από την άλλη πλευρά η «Ιερά Σύνοδος» εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία ως πρώτο μέτρο αποτροπής της εξάπλωσης του ιού πρότεινε, αν είναι δυνατόν, «Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Νικητή της φθοράς και του θανάτου Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακεραία την κληρονομία Του», αναφέροντας στη συνέχεια για «ξεκάρφωμα» κάποια ουσιαστικά μέτρα καταπολέμησης του ιού. Μάλιστα δε η ανακοίνωση της εκκλησίας κλείνει με την απίθανη επωδό: «Όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμαστε να παραδοθούμε στο θέλημα του Θεού, γνωρίζοντας πως η θεοπρεπής και αξιοπρεπής αντιμετώπιση της ασθένειας, συνιστά μετοχή του ανθρώπου στο μαρτύριο της συνειδήσεως και θυσία ευώδη ενώπιον του Θεού, ενώ και η ουσιαστική βοήθεια και συνεργασία στην μη εξάπλωση της ασθενείας, μάς οδηγεί στην πραγμάτωση της διακονικής αγάπης».

Βέβαια οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η Ελλαδική Εκκλησία υπήρξε περισσότερο «εγκρατής» σε σχέση με άλλες ορθόδοξες εκκλησίες (Ρωσίας, Ρουμανίας κλπ) οι οποίες πλειοδοτώντας σε ανευθυνότητα και ανοησία διακηρύσσουν δημόσια ότι «οι ορθόδοξες χώρες δεν κινδυνεύουν», ότι «ο ιός δεν μεταδίδεται λόγω του συνωστισμού κατά την θεία λειτουργία», ότι «ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της θείας κοινωνίας» και άλλες ανοησίες.

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, ως ο φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, αντιμετωπίζοντας το θέμα με σοβαρότητα, λογική και υπευθυνότητα, δεν θα κρίνει δημόσια την τοποθέτηση της εκκλησίας και των διαπλεκομένων της, αλλά απλώς θα την αφήσει στην κρίση των σκεπτόμενων πολιτών, που, δυστυχώς για αυτούς, ακόμα υπάρχουν, στην πολύπαθη πατρίδα μας.

Όπως τεκμαίρεται από την επιστημονική έρευνα ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης του ιού είναι πρωτευόντως μέσω της Ιατρικής Επιστήμης και στη συνέχεια μέσω των συναφών Επιστημών της Βιολογίας, της Φαρμακολογίας, της Χημείας και της Χημικής Μηχανικής. Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν μπορεί να γίνει με προσευχές ή με ευχολόγια, αλλά μόνο με την ορθολογική διαχείριση που υπαγορεύεται από την επιστημονική μεθοδολογία.

Ώστε να μην φτάσουμε να απαριθμούμε νεκρούς, είτε λόγω της κυβερνητικής ανευθυνότητας, είτε λόγω της αφέλειας των πιστών χριστιανών που φοβούνται τον συνωστισμό στο «ειδωλολατρικό» καρναβάλι, αλλά επιζητούν το μόλυσμα στη μεταλαβιά των ορθόδοξων αναθεματιστών κατά της Ιατρικής των «ειδωλολατρών» Ελλήνων.

Αρμόδιοι και ειδήμονες για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του ιού, δεν είναι οι αγράμματοι ρασοφόροι, αλλά όλοι αυτοί οι Ιατροί, που ορκίστηκαν στον Απόλλωνα ιατρό, τον Ασκληπιό, την Υγεία και την Πανάκεια: «Όμνυμι Απόλλωνα ιητρόν, και Ασκληπιόν, και Υγείαν, και Πανάκειαν, και θεούς πάντας τε και πάσας, ίστορας ποιεύμενος, επιτελέα ποιήσειν κατά δύναμιν και κρίσιν εμην όρκον τόνδε και ξυγγραφήν τήνδε...» δίνοντας τον όρκο του Ιπποκράτη.

Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα της Βουλής να αντιστρέψουν την αριθμητική ανισοκατανομή μεταξύ των παπάδων και των ιατρών, προς όφελος της ιατρικής επιστήμης και άρα της κοινωνίας. Ένα μέτρο δίχως δημιοσιονομικό αντίκτυπο.

Η αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν μπορεί να γίνει με προσευχή στον Ιεχωβά, τον κοινό θεό Ιουδαίων, χριστιανών και μουσουλμάνων, αλλά μόνο μέσω της Επιστήμης και του Ορθού Λόγου. Είναι ο ίδιος δρόμος που χάραξαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι με την ολοκληρωμένη τους κοσμοαντίληψη, που παρήγαγε στον υπέρτατο βαθμό Τέχνη, Φιλοσοφία, Επιστήμη και Δημοκρατία.

Τιμή και μνήμη σε Θεούς και Προγόνους