Ανακοίνωση 383/ 17.03."2020"

Μετά από 10 μέρες ατολμίας και παλινδρομήσεων η πολιτεία συνειδητοποίησε ότι οι ορθόδοξες εκκλησίες είναι εν δυνάμει διασπορείς του επικίνδυνου κορονοϊού και μάλιστα με κρατική μέριμνα! Ορθά αποφάσισε έστω και καθυστερημένα, για την αναστολή των μαζικών λειτουργιών στις εκκλησίες. Η ελλαδική εκκλησία, μάλλον με ανακούφιση, αποδέχθηκε αυτή την απόφαση στο μέτρο που αν σταματούσε η ίδια τις συναθροιστικές προσευχές θα ήταν σαν να παραδεχόταν ότι το «σώμα και το αίμα» του Χριστού είναι φορέας μικροβίων. Όπως και είναι.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η έννοια της ευθύνης είναι άγνωστος τόπος για την ελλαδική εκκλησία, καθώς για ότι συμβαίνει ακόμα και μέσα στα δικά της υποκαταστήματα θα φταίνε πάντα οι άλλοι και ποτέ η ίδια.

Για μία ακόμα φορά η εκκλησία απέδειξε με τη στάση της ότι για αυτήν έχει μεγαλύτερη αξία το ανωφελές δόγμα της παρά η δημόσια υγεία. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει εκατοντάδες νεκρούς που ενδεχομένως θα προκύψουν λόγω της ανεύθυνης εμμονής της να διαμοιράζει τον θανατηφόρο ιό μαζί με κρασάκι και ψωμάκι, στις ανυποψίαστες ομάδες υψηλού κινδύνου.

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών καλεί όλα τα μέλη, τους φίλους και τους θρησκευτές της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών και του ιατρικού προσωπικού. Να διευκολύνουν το έργο τους, έχοντας υπόψιν τους ότι αυτοί είναι που θα δοκιμαστούν από τον λοιμό περισσότερο από κάθε άλλον.

Ό,τι κι αν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία δεν πρέπει επ’ ουδενί να κλονιστεί η πίστη μας στον Ορθολογισμό και τον Ανθρωπισμό, δύο έννοιες σύμφυτες με την Ελληνική θεολογία της Εθνικής μας θρησκείας. Για εμάς τους Έλληνες Εθνικούς δεν απαιτείται συναθροιστική λατρεία για να υπάρξουν οι Θεοί και οι Θεές μας. Κοινωνούμε μέσω του ορθού λόγου την ουσία των Εθνικών μας Θεών και ότι πράττουμε το πράττουμε από θέση καθήκοντος απέναντι σε, αυτό το απρόσβλητο από τη χυδαιότητα, κομμάτι του Θείου που κατοικεί ως Λόγος μέσα μας. Έχοντας κατά νου ότι τα έργα μας σήμερα θα γίνουν άριστο παράδειγμα για αυτούς που θα συνεχίσουν το Ελληνικό Έθνος αύριο, Ελεύθερο και Απαστράπτον μακριά από την κακοδοξία του εξ Ιουδαίας σκότους.

Για την παλινόρθωση της Εθνικής, Πολυθεϊστικής, Ελληνικής Παραδόσεως, Θρησκείας και Καθημερινού Τρόπου στην Νεοελληνική κοινωνία.