Ανακοίνωση 385/ 31.05."2020"

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά στον κ. Δένδια διότι δεν επέτρεψε στον Ρ.Τ. Ερντογάν να πραγματοποιήσει «αβρόχοις ποσί» την βεβήλωση της «Αγ. Σοφιάς» στην Κωνσταντινούπολη, όταν διάβασε επηρμένος, στίχους από το «μοναδικό ορθό βιβλίο» της θρησκείας του, το κοράνι. Πολύ ορθά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισε στον κ. Ερντογάν ότι η χρήση ενός θρησκευτικού μνημείου από αλλότριο δόγμα είναι «απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα του και πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα».

Είμαστε ωστόσο στην δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε το Υπουργείο Εξωτερικών και τον κ. Δένδια, ότι αντίστοιχης βαρβαρότητας αλλοίωση του μνημειακού χαρακτήρα τους, υπόκεινται συνεχώς και τα δικά μας Ιερά, δηλαδή τα Ιερά των Ελλήνων Εθνικών, από την φιλοξενούμενη σε αυτά τα χώματα, Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία, όταν συστηματικά κατ’ έτος, πραγματοποιούνται βεβηλώσεις ανάλογης φύσεως με αυτή που έπραξε ο κ. Ερντογάν μέσα στην «Αγ. Σοφιά».

Πολύ εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό από το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Υπουργό κ. Δένδια, ότι ανάλογης βαρβαρότητας θρησκευτική αλλοίωση έχουμε και από την Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία, όταν αυτή πραγματοποιεί τις θρησκευτικές της τελετές στα Ιερά Σεβάσματα και ημών των Ελλήνων Εθνικών. Και αυτό συμβαίνει όταν γίνεται χριστιανική λειτουργία, και όχι απλή ανάγνωση στίχων του δήθεν ιερού βιβλίου, όπως έκανε ο κ. Ερντογάν, στον Ιερό βράχο του Αρείου Πάγου ή στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών. Θρησκευτική βεβήλωση των δικών μας Ιερών έχουμε και όταν γίνεται χριστιανική λειτουργία από ορθόδοξους παπάδες στο Ιερό του Θεού Ασκληπιού κάτω από την Ακρόπολη των Αθηνών, όπως ακριβώς έπραξε ο κ. Ερντογάν στην «Αγ. Σοφιά», ή όταν «αναπέμπουν» χριστιανικές ψαλμωδίες στο Πάνθεον της Θεσσαλονίκης (Ροτόντα), το οποίο αποτέλεσε Ιερό σέβασμα των Μεγάλων Θεών, πολύ πριν εξαπλωθεί το καρκίνωμα και η ανωμαλία της μόνης αλήθειας και του ενός βιβλίου.

Και μπορεί να χαρακτηρισθεί τουλάχιστον ως τραγελαφικό και απότοκο του «ελληνοχριστιανικού» υβριδιακού ιδεολογήματος, το γεγονός ότι ενώ όλοι μιλούν από συνήθεια για «Ιερό» βράχο της Ακρόπολης ή του Αρείου Πάγου, θεωρούν συγχρόνως ότι επιβάλλεται να γίνονται τακτικά σε αυτούς τους χώρους «μαγικές» χριστιανικές τελετές για να «εξέλθουν τα δαιμόνια των ειδώλων». Όμως τα Ιερά είναι Ιερά για όσους τα αντιλαμβάνονται ως Ιερά και όχι για όσους τα θεωρούν κατοικία «δαιμονίων» και πρόσφορο χώρο για τέλεση «εξορκισμών» και εμμονικής προβολής εξουσίας.

Η θρησκευτική ευαισθησία κ. Δένδια δεν μπορεί να είναι à la carte, ούτε και να σχετικοποιείται ανάλογα με τα θρησκευτικά νομιζόμενα όσων ασκούν εξουσία. Διαφορετικά μεταφράζεται ως υποκρισία που μετατρέπει επίσημα το πολίτευμα σε θεοκρατικό. Είναι σαφές ότι όσο βέβηλος είναι ο κ. Ερντογάν, με αντίστοιχα βέβηλο τρόπο συμπεριφέρεται και η ημεδαπή ορθοδοξία όταν πραγματοποιεί θρησκευτικές τελετές σε Ιερά άλλης θρησκείας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που είμαστε βέβαιοι ότι θα αναλάβετε, απέναντι στα όσα προκλητικά, βέβηλα και απαράδεκτα διαπράττει κατά συρροήν η ελληνόφωνη ορθοδοξία, καταπατώντας βάναυσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας στην χώρα μας. Και είναι προφανές ότι η βεβήλωση των Ιερών του Εθνικού Ελληνισμού, συνιστά καταπάτηση της θρησκευτικής ελευθερίας και προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος των Ελλήνων Εθνικών. Η παραχώρηση των Ιερών αυτών προς θρησκευτική χρήση θα πρέπει να γίνεται, μετά από άδεια της Πολιτείας, όπου και αν αυτό είναι δυνατόν, αποκλειστικά και μόνο προς τη θρησκεία που τα οικοδόμησε και τα «εξύψωσε», δηλαδή από την Ελληνική Εθνική Θρησκεία και τους Έλληνες θρησκευτές.

Αυτές οι «πέτρες» των Ιερών των προγόνων μας, χάρισαν στο νεοελληνικό κράτος, ταυτότητα και «βαριά βιομηχανία». Το κράτος μπορεί μεν να ονομάζεται «ελληνικό», αλλά σε πολλές πτυχές και εκφάνσεις του, λόγω της διαπλοκής του με την εκκλησία, δυστυχώς συναγωνίζεται σε βαρβαρότητα και μισαλλοδοξία τον ισλαμοφασίστα κ. Ερντογάν.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ


Για την παλινόρθωση της Εθνικής, Πολυθεϊστικής, Ελληνικής Παραδόσεως, Θρησκείας και Καθημερινού Τρόπου στην Νεοελληνική κοινωνία.