Ανακοίνωση 415/ 02.09."2022"

Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει το μελάνι» από την προηγούμενη ανακοίνωση του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), στην οποία αναδεικνύαμε την αναγκαιότητα της προστασίας των αρχαίων μνημείων από βανδαλισμούς και έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζεται να καταθέσει προς ψήφιση έναν κατάπτυστο νομοσχέδιο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτό η Ελλάδα παραιτείται από την νομική διεκδίκηση της κυριότητας 161 αρχαίων αντικειμένων που αφαιρέθηκαν παράνομα από την χώρα και βρίσκονται σε ιδιωτική συλλογή στο Ντελαγουέαρ της Αμερικής.

Την δεκαετία του 1930 ξεκινά από το ελληνικό κράτος μια πρακτική διεκδίκησης των πολιτιστικών αγαθών που υπήρξαν προϊόντα λαθρανασκαφής ή/και παράνομη εξαγωγής προς ιδιωτικές συλλογές και μουσεία του εξωτερικού, με σημαντικές επιτυχίες μέσω πιέσεων λόγω του διεθνούς και εθνικού δικαίου. Η πρακτική της διεκδίκησης σταματά τα τελευταία χρόνια με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Πολιτισμού η οποία φαίνεται ότι διαχειρίζεται τα αρχαία ευρήματα όχι ως εθνικό πολιτισμικό κεφάλαιο αλλά ως προσωπική περιουσία.

Η υπουργός πολιτισμού κ. Μενδώνη, δρώντας ως το «μακρύ χέρι» της εκκλησίας στα πολιτικά και πολιτιστικά πράγματα της χώρας, δείχνει σαφέστατα ότι η διαχρονική αντίληψη όλων των κυβερνήσεων ως προς τα αρχαία μνημεία και τα έργα τέχνης των προγόνων μας, παραμένει αναλλοίωτη και συνίσταται στην κυνική παραδοχή ότι «τα αρχαία είναι απλώς πέτρες και μάρμαρα που φέρνουν έσοδα».

Όμως στην περίπτωση αυτή η κ. Μενδώνη πλειοδοτεί σε κυνισμό, καθώς στερεί την χώρα και από τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την έκθεση των 161 αρχαίων αντικειμένων, ενώ συγχρόνως δημιουργεί δυσμενές νομικό προηγούμενο, για ανάλογες νομικές διεκδικήσεις της κυριότητας αρχαίων αντικειμένων από το Ελληνικό δημόσιο. Έτσι η κυριότητα των παρανόμως κατασχεθέντων αρχαίων αντικείμενων δεν διεκδικείται και αυτά καθίστανται αντικείμενα αισχρής και αδιαφανούς συναλλαγής μεταξύ σκοτεινών ιδιωτικών συμφερόντων.

Είναι πλέον προφανές σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας ότι η διαχείριση που επιφυλάσσει η νυν υπουργός Πολιτισμού, η οποία τυγχάνει μη εκλεγμένη αλλά διορισμένη, ειδικά στα μνημεία του Εθνικού Ελληνισμού δεν διαφέρει από την πολιτική αφανισμού του ελληνικού στοιχείου στην οποία επιδόθηκαν με βιαιότητα οι ανθέλληνες βυζαντινοί αυτοκράτορες.

Είναι προφανές πλέον στον κάθε πολίτη αυτής της χώρας ότι η νυν υπουργός Πολιτισμού, η οποία τυγχάνει μη εκλεγμένη αλλά διορισμένη, διεκδικεί επάξια μια θέση ανάμεσα στους γνωστούς πλιατσικολόγους αρχαιοκάπηλους, μόνο που τώρα ο εξοβελισμός των εθνικών αρχαιοτήτων γίνεται με την επίσημη σφραγίδα και υπογραφή του νεοελληνικού κράτους.

Τιμή και μνήμη σε Θεούς και Προγόνους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ