Ανακοίνωση 416/ 15.09."2022"

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) ήδη από την προηγούμενη σχολική χρονιά, είχε γίνει αποδέκτης επώνυμων καταγγελιών από γονείς μαθητών, οι οποίοι αντιμετώπισαν εντός της σχολικής αίθουσας την χλεύη και τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της Εθνικής Θρησκείας των Ελλήνων προγόνων μας. Αναφερόμαστε στα γνωστά φληναφήματα με τα οποία έχει εκπαιδεύσει η εγχώρια ορθόδοξη δεισιδαιμονία, αυτούς οι οποίοι βιοπορίζονται διοχετεύοντας την παράνοια και την μισαλλοδοξία εντός της εκπαιδευτικής διαδικασίας, φέροντας μάλιστα τον ευφημιστικό και πομπώδη τίτλο «θεολόγοι».

Τότε θεωρήσαμε ότι οι καταγγελίες αυτές συνιστούν την εξαίρεση, λόγω της ύπαρξης κάποιων φανατικών χριστιανών εντός της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποστολή της οποίας είναι η διεύρυνση του αντιληπτικού πεδίου των μαθητών και όχι η περιστολή αυτού. Ωστόσο με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, το ΥΣΕΕ έγινε αποδέκτης πολύ περισσότερων ομοειδών καταγγελιών από γονείς και μαθητές, οι οποίοι μας κατήγγειλαν την απαράδεκτη ρητορική μίσους ενάντια στην Ελληνική Εθνική Θρησκεία, η οποία άρχισε ήδη από τα πρώτα «μαθήματα» της κατήχησης των ορθόδοξων θρησκευτικών.

Επειδή όμως οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις καταργούν τον νόμο των πιθανοτήτων και εφ’ όσον είναι αδιανόητη για εμάς η απόδοση των συμπτώσεων αυτών σε εξωλογικό «θαύμα», διατηρούμε κάθε δικαίωμα να θεωρούμε ότι υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία από τους πνευματικούς εργοδότες των ορθόδοξων «θεολόγων» να μολύνουν τους μαθητές με μίσος για τον εθνικό τους εαυτό, εξαπολύοντας αντί για μάθημα αγάπης και αλληλοκατανόησης, κηρύγματα που επιδιώκουν την απαξίωση, την υπονόμευση και εν τέλει την «δαιμονοποίηση» της Εθνικής Θρησκείας των πραγματικών Ελλήνων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η ρητορική μίσους δεν διακινείται στο σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος από όλους τους «διακόνους της αγάπης», αλλά από τους πιο φανατισμένους από αυτούς.

Όμως τέτοιου είδους πρακτικές, εκθέτουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία είτε γνωρίζει και επικροτεί δια της σιωπής αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, που είναι ασύμβατες με την Δημοκρατία και την θρησκευτική ανεκτικότητα, είτε αγνοεί τα κηρύγματα μίσους εναντίον μιας αναγνωρισμένης θρησκείας όπως η Ελληνική Εθνική Θρησκεία. Κηρύγματα μίσους τα οποία μεθοδεύονται και υπαγορεύονται υπογείως και σιωπηλώς, από το δίκτυο παραθρησκευτικής επιβολής που έχει εξαπλωθεί και φαίνεται ότι έχει μολύνει μεγάλο μέρος της δημόσιας διοίκησης.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το υπουργείο Παιδείας θα διασώσει τουλάχιστον τα προσχήματα που παρουσιάζουν το νεοελληνικό κράτος ως ευνομούμενο και δημοκρατικό και θα αποτρέψει την περαιτέρω επιμόλυνση των μαθητών από την ορθόδοξη μισαλλοδοξία, αποστέλλοντας συγκεκριμένες αυστηρές οδηγίες διδακτικής πρακτικής και συμπεριφοράς προς τους καθηγητές «θεολόγους». Εκτός βέβαια και αν αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές, βρίσκονται σε ιδεολογική συμφωνία με τις επίσημες ή ανεπίσημες θέσεις του υπουργείου, κάτι που μας υποχρεώνει να αναδείξουμε ότι η ελληνική πολιτεία του 21ου αιώνα, έκανε ένα ακόμα μικρό βήμα προς τα πίσω, δηλαδή προς την κοινωνική πραγμάτωση του χουντικού τρίπτυχου «Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών», το οποίο όπως φαίνεται ποτέ δεν λησμονήθηκε από κάποιους.

Τιμή και μνήμη σε Θεούς και Προγόνους.