Την Κυριακή 7 Μαρτίου «2021», το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Εθνοκτονίας των Ελλήνων Εθνικών με αφορμή τη δολοφονία της Υπατίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 415 μ.α.χ.χ.
Ο Κώστας Κεχαγιάς, στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου του ΥΣΕΕ, μίλησε για «Το ολοκαύτωμα των Ελλήνων ΕΘνικών ως μέσο επιβολής της Εθνοκτονίας» και είπε μεταξύ άλλων: «Ο μονοθεϊσμός θεωρεί ότι απειλείται ακόμη κι όταν δεν υπάρχει κάποια επίθεση εναντίον του, η απειλή για τον χριστιανισμό εστιάστηκε στην ίδια την ύπαρξη του Ελληνισμού. Ο χριστιανισμός θεωρεί ότι βρίσκεται υπό διωγμό μόνο από το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα θρησκευτικά συστήματα προσέγγισης του Θείου, εκτός από την δική του πρόταση. Αυτό έχει ορίσει ο «θεός» του.
Στη συνέχεια ο Κώστας Καμπέρης, στέλεχος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΥΣΕΕ Αμερικής, έκανε εκτενή παρουσίαση της «Ανθελληνικής Νομοθεσίας του Βυζαντίου»: «Η νομοθεσία ενάντια των εθνικών είχε δύο στόχους:
Τον εξαναγκασμό των εθνικών σε θρησκευτική μεταστροφή και την καταστροφή της εθνικής παράδοσης
Την ιδιοποίηση των ναών και της ιδιωτικής περιουσίας των εθνικών, που περιήλθε σταδιακά στα χεριά της εκκλησίας»
Παρακολουθήστε το βίντεο με τίτλο «Μια Ιστορία Αγάπης...» που προβλήθηκε στην εκδήλωση
Στη συνέχεια η Έλενα Πετρή, Αρχιέρεια της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας παρουσίασε ομιλία με θέμα «Ο Ελληνισμός ως η σύλληψη της ανθρώπινης διάνοιας και η επίθεση του χριστιανισμού σ' αυτή» αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Οι άνθρωποι στερήθηκαν την επικοινωνία με τους πραγματικούς Θεούς, την ιερή αυτή δόνηση μέσω της οποίας συντονιζόντουσαν με το συμπαντικό, χάθηκαν πολύτιμες γνώσεις όπως η ασκληπιειακή θεραπευτική μέθοδος, μέσω της οποίας ο άνθρωπος εναρμονίζονταν με το Είναι, η μαντική με την οποία ο άνθρωπος συναντούσε την Ειμαρμένη, τα Μυστήρια μέσω των οποίων του αποκαλυπτόταν η ίδια η θεότητα ολολάμπουσα.
Η θεωρία του χριστιανισμού για τον κόσμο, οδήγησε την ανθρωπότητα στην αθεΐα και στην αποιεροποίηση της Φύσης με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της να επιδωθεί σε ύβρι, μη μπορώντας να κατανοήσει το ιερό.»
Η Αιμιλία Ματθέ, στέλεχος του ΥΣΕΕ μίλησε για την Φιλόσοφο Υπατία και ανάμεσα σε άλλα είπε: «Από όλα αυτά μπορούμε να συμπεράνουμε πως η μισαλλοδοξία, η απαιδευσία, ο μισογυνισμός και ο φανατισμός των χριστιανών όπλισαν το χέρι των παραβολάνων μοναχών, που κάτω από τις οδηγίες του Κύριλλου σκότωσαν την Υπατία. Ο δε Κύριλλος, δεν υπέστη καμία συνέπεια, παρ’ ότι ο Ορέστης προσπάθησε επανειλημμένως με επιστολές και υπομνήματα προς τον αυτοκράτορα να ζητήσει την τιμωρία του. Αντ’ αυτού όμως ο Κύριλλος αγιοποιήθηκε από την Εκκλησία και γιορτάζεται στις 18 Ιανουαρίου.»
Έπειτα ο Μάρκος Δενδρινός, Καθηγητής Ιστορίας & Φιλοσοφίας των Επιστημών, παρουσίασε ομιλία με θέμα «Η συνεισφορά της Υπατίας στα Μαθηματικά και την Αστρονομία»: «Η θέση και ο ρόλος της Υπατίας στην ακμάζουσα τότε φιλοσοφικά και επιστημονικά Αλεξάνδρεια είναι κομβική. Πρόκειται για μια γυναίκα υψηλής μόρφωσης και εξαιρετικών ικανοτήτων, κόρη του Θέωνος, ενός σεβαστού μαθηματικού της εποχής και ικανότατου σχολιαστή του Ευκλείδη και του Πτολεμαίου. Γνωρίζουμε ότι η επιρροή της στα κοινωνικά δρώμενα ήταν σημαντική, καθώς επιχειρούσε πάντοτε να εξομαλύνει τις βίαιες πολιτικές και να μετριάζει τους συχνούς διωγμούς και εκτοπίσεις ολόκληρων ομάδων πληθυσμών (εθνικών, εβραίων και αρειανών χριστιανών) που εκκινούσε κατά κύριο λόγο η κυρίαρχη μερίδα εκείνων των χριστιανών που ήταν πιστοί της δογματική της Συνόδου της Νικαίας (οπαδοί της γραμμής του Αθανάσιου).»
Η Ελένη Ξάνθη, στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου του ΥΣΕΕ, μίλησε για την Γυναίκα στον Εθνικό Ελληνισμό και ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «Αιώνες αργότερα οι θεωρητικοί του χριστιανισμού από τον Τερτυλλιανό μέχρι τον Ακινάτη θεμελίωσαν θεολογικά τον ευτελισμό της γυναίκας, που αντιμετωπίστηκε σαν ακάθαρτη, σαν πύλη της κολάσεως, αναγκαίο κακό ή άγριο θηρίο, και της στέρησαν το δικαίωμα που είχε από γεννήσεως Κόσμου, το δικαίωμα της ιερουργίας. Και το ακόμη πιο τραγικό είναι ότι διατυμπανίζουν μέχρι και σήμερα ότι ανύψωσαν την γυναίκα αυτοί οι ίδιοι που προβληματίστηκαν στο μεσαίωνα για το εάν έχει ψυχή και το έθεσαν μάλιστα σε ψηφοφορία.»
Έπειτα η Σοφία Βλαχούλη, στέλεχος του ΥΣΕΕ, μίλησε για το « Κυνήγι μαγισσών στον Μεσαίωνα: Οι γυναίκες μάρτυρες της Ευρώπης» και μεταξύ άλλων είπε: «Στο χωριό Zugarramurdi υπήρχε το λεγόμενο λιβάδι του τράγου στο οποίο συναντιόντουσαν οι «μάγισσες» τα βράδια, 7 χιλιάδες άτομα πέρασαν από δίκη και τα περισσότερα εκτελέστηκαν. Είναι η μεγαλύτερη δίκη μαγισσών στην Ισπανία. Ακόμα και σήμερα, στο θερινό ηλιοστάσιο, κάτοικοι κάνουν εορτασμούς στην μνήμη των ανθρώπων αυτών με φωτιές και φαγητά σε μια σπηλιά κοντά στο λιβάδι.»
Παρακολουθήστε βίντεο με Ποίημα του Βλάση Γ. Ρασσιά από το ιστορικό αφήγημα «..το μεγαλείο και την απελπισία σου»
Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του Γιάννη Μπαντέκα, στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου του ΥΣΕΕ, «Σχετικά με την υπόγεια διαδρομή και την ιστορική συνέχεια της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας», ο οποίος ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «Για τους θεοκράτες το πρόβλημα του ελληνίζειν παρέμενε υπαρκτό και υπολογίσιμο παρά τις περί αντιθέτου θριαμβολογίες, όπως δείχνει η περιβόητη Εξάβιβλος του Αρμενοπούλου, η οποία συντάσσεται στα μέσα του 14ου αιώνος και ήταν σε ισχύ έως το 1945, δηλαδή μισό αιώνα πριν την ίδρυση του ΥΣΕΕ. Περιέχει διατάξεις κατά των Ελλήνων που επικαιροποιούν τις παλαιότερες αντίστοιχες των Θεοδοσίου, Γιουπτράδα, κ.α., ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά για το ομογάλακτο ισλάμ.»
Ούτε Βήμα Πίσω!
Τιμή και Μνήμη για Θεούς και Προγόνους!