Το Σάββατο 27 Απριλίου εορτάστηκαν τα Χαρίσια - Αφροδίσια προς τιμήν των Χαρίτων, της Αφροδίτης και των αρετών της Φιλότητος και της Γενναιοδωρίας, στον εν Αθήναις επίσημο λατρευτικό χώρο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας στην Αθήνα.
Τα Χαρίσια - Αφροδίσια εορτάστηκαν και σε κοινότητες της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας σε Ελλάδα και Κύπρο.
Αυτή την εποχή ο Ήλιος καθίσταται «Γεώργιος» (ο ηλιακός ιππέας λογχίζει τον δράκοντα, σπάζει την σφραγίδα της Γης) ή «Ήλιος των ζώντων», ο οποίος θριαμβεύει μέσω της Ανθείας Θεάς και την καθολική ανάσταση της φύσεως.
Τα Χαρίσια - Αφροδίσια είναι γιορτές προς τιμήν της θεάς Αφροδίτης και των Χαρίτων που μαζί μεριμνούν για την ωραιότητα και ευμορφία στον αισθητό κόσμο. Η Επιφάνεια της Ανθείας θεάς επιδρά και χαρίζει κάλλος και αρμονία στους ανθρώπους, ευφορία και ευμορφία στην φύση συμβάλλοντας στην ευημερία των πόλεων. Κατά την άνοιξη που αναγεννάται η φύση, οι Χάριτες με την δύναμη του ηλίου δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για να ωριμάσουν οι καρποί και να χορηγηθούν τα πλούσια δώρα της φύσης στους ανθρώπους. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η ευμάρεια των πόλεων.
Ευχόμαστε σε όλους τους Έλληνες Εθνικούς και σε κάθε ποιοτικό άνθρωπο Πνευματική και Ψυχική Ανάταση και Ευδαιμονία.

Το Σάββατο 20 Απριλίου ο ιεροπρακτικός βραχίονας Κάβειροι του ΥΣΕΕ Θεσσαλονίκης τέλεσε ιεροπραξία προς τιμήν της θεάς Αφροδίτης και των συνοδών της Χαρίτων. Τιμώντας τη μεγαλοπρέπεια της φύσης και την άπλετη θεϊκή γενναιοδωρία, που αυτή την περίοδο φτάνει στο απόγειό της, εκφράζουμε τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη για το κάλλος που μας περιβάλλει, το οποίο αποτελεί πηγή έμπνευσης, δημιουργικότητας και πνευματικής ανάτασης.
Θερμές ευχαριστίες στην χορηγό της ιεροπραξίας, κυρία Φιλιώ Παπάζογλου. Της ευχόμαστε υγεία και χαρές στον οίκο της. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου η Κοινότητα Ελλήνων Εθνικών Φθιώτιδος "Πυλαία" τέλεσε ιεροπραξία για τα Αφροδίσια - Χαρίσια, σε ιδιωτική οικία στην Λαμία. Στην ιεροπραξία συμμετείχε Ιέρεια του Ιεροπρακτικού βραχίονα του ΥΣΕΕ " ΔΕΛΦΥΣ".
Νωρίτερα, κατά τις πρωινές ώρες, η Κοινότητα είχε αποτίσει τιμές στον Βλάση Ρασσιά.

Στα Αδώνια καταδεικνύεται η κυκλική εναλλαγή των εποχών του ενιαυτού που σε ανθρώπινο επίπεδο αποτελεί μικρή εικόνα της αέναης κυκλικής εναλλαγής των μορφών της πολυεπίπεδης ζωής για την εξασφάλιση της αιωνιότητας του Παντός.
Μέσω του θεϊκού δράματος (Έρωτας και Θάνατος), όπου αναδεικνύεται η σωτηριακή φύση του θεού, διδάσκει τους ανθρώπους τον δρόμο της αφοβίας, της διαύγειας και της πόρευσης σε ανώτερα πνευματικά επίπεδα.
Στα Αφροδίσια τιμάμε την Κύπριδα θεά και τις διάφορες εκδηλώσεις της. Η συνδυασμένη δύναμη των βασικών διαφορετικών της πλευρών εξυψώνει τη Θεά Αφροδίτη σε αυτή καθεαυτή τη Μία, Αληθινή και Συμπαντική Αγάπη και έφορο μίας σειράς συγγενευουσών εννοιών, όπως Ευαισθησία, Γενναιοδωρία, Χαριστικότητα, Φυσική και Πνευματική Ομορφιά.
Στις ανθρώπινες κοινωνίες, ο ρόλος της θεάς είναι μέγιστος, αφού "γεννά τα πάντα", αλλά και στη χθόνια πλευρά της, ως προστάτιδα των ψυχών των νεκρών.
Η Επιφάνεια της Ανθείας θεάς επιδρά και χαρίζει κάλλος στους ανθρώπους, ευφορία και ευμορφία στη φύση συμβάλλοντας στην ευημερία των πόλεων.
Οι Χάριτες (ως συνοδοί της θεάς) με την δύναμη του ήλιου δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για να ωριμάσουν οι καρποί και να χορηγηθούν τα πλούσια δώρα στους ανθρώπους.