Επιστολή υπ' αριθμ. 116 / 16. 7. 2001

Προς Δήμαρχο Λαμίας κ. Γ. Κοτρωνιά

Κε Δήμαρχε,

με έκπληξή μας είδαμε σήμερα στον τοπικό Τύπο της πόλεώς σας να καλείσθε από ένα νοσηρό Δελτίο Τύπου της «Ιεράς» Μητροπόλεως Φθιώτιδος να.. λάβετε θέση απέναντι στο κατά τους Ορθόδοξους παπάδες- «δημιουργηθέν θέμα» που άλλο δεν είναι παρά απλώς η πρέπουσα απόδοση τιμών στους Θερμοπυλομάχους προγόνους μας σύμφωνα με τα «ειωθότα και νομιζόμενα» Εκείνων, από λίγους άξιους συμπολίτες σας, οι οποίοι εθεώρησαν υποχρέωσή τους να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς Εκείνους που έχυσαν το αίμα τους για την επιβίωση του ελευθέρου πολιτικού Ανθρώπου κατά την επιδρομή των δουλοφρόνων δεσποτών και υπηκόων της θλιβερής Ανατολής.

Ποιοί νομίζουν άραγε ότι είναι αυτοί οι κύριοι που συνέταξαν αυτό το νοσηρό, γεμάτο ψέμματα και ύβρεις κατά της Εθνικής μας (δηλ. προχριστιανικής) Παραδόσεως, καθώς και απειλητικό και μισαλλόδοξο Δελτίο Τύπου και πού άραγε νομίζουν ότι ζουν; Δεν γνωρίζουν ότι πέρασαν ανεπιστρεπτί οι «θεοσεβείς» καιροί που μπορούσαν και έκοβαν αυτιά και ανέβαζαν ανθρώπους στην πυρά στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινοπόλεως; Προφανώς όχι, όπως άλλωστε δεν εντρέπονται να χρησιμοποιούν πάνω από τον τίτλο τους τις 2 λέξεις «Ελληνική Δημοκρατία», προσβάλλοντάς τες (με τη συνενοχή ωστόσο της Ελληνικής Πολιτείας η οποία δεν τους έχει ακόμη αποκόψει από τον κρατικό μαστό) αφού αυτοί οι μεσαιωνιστές και το «Ελληνικό» μισούν (βλ. τις αποφάσεις των πρώτων Συνόδων τους) αλλά και, πάνω από όλα, την «Δημοκρατία» (κατ' αυτούς «Πολίτευμα του Σατανά», βλ. Ευσέβιο Καισαρείας).

Κε Δήμαρχε,

Προσκληθέντες από τους αξιεπαίνους συμπολίτες σας, ο φορέας μας προσήλθε το Σάββατο 14 Ιουλίου 2001 στο μνημείο των Θερμοπυλομάχων και, σε ελάχιστη τιμή προς τους πεσόντες, κατέθεσε στέφανο «Ήρωσιν» (στους Ήρωες) και προσέφερε σπονδή για να ευφρανθούν οι αδικαίωτες ψυχές τους. Και χρησιμοποιούμε τη λέξη «αδικαίωτες» διότι η ύπαρξη ενός τέτοιου χυδαίου κειμένου, όπως το προαναφερθέν Δελτίο Τύπου των συντοπιτών σας παπάδων του δικτατορεύοντος δόγματος, αποδεικνύει, δυστυχώς, ότι οι πρόγονοι εμάτωσαν ματαίως (εκτός αν θεωρείται δικαίωση η κατατυραννία των απογόνων από μια Θρησκεία η οποία δεν δείχνει τον παραμικρό σεβασμό προς την ετερότητα και προς το αναμφισβήτητο δικαίωμα των ανθρώπων να τιμούν αυτό που οι ίδιοι θεωρούν Ιερό και όχι αυτό που τους επιβάλλεται άνωθεν και δια της βίας, αλλ' αντιθέτως, η Θρησκεία αυτή απαιτεί την καταστροφή κάθε αγνής προσπάθειας αναβιώσεως των αληθώς Ελληνικών ηθών, τρόπων και πεποιθήσεων)..

Από την πλευρά μας θα παρακάμψουμε τη νοσηρότητα των συντακτών αυτού του απαράδεκτου Δελτίου Τύπου, αποδίδοντάς την στην ψυχική αναπηρία των τελευταίων που τους κάνει να πιστεύουν ότι μόνο η δική τους υποκειμενική και μη φιλοσοφική «Αλήθεια» είναι αληθινή και ότι μόνον ο δικός τους «Θεός» υπάρχει. Στην ίδια αναπηρία που τους έσπρωξε (Χριστιανούς, Μωαμεθανούς και βάλε..) να κατασφάξουν, κάψουν και βασανίσουν τρισεκατομμύρια ανθρώπινα όντα στους σκοτεινούς αιώνες που κυριαρχούσαν πλήρως πάνω στην ατυχή ανθρωπότητα. Δεν μπορούμε ωστόσο να αρνηθούμε τον πειρασμό να ερωτήσουμε τους βάρβαρους αυτούς ανθρώπους με ποιο δικαίωμα κραυγάζουν το καταγέλαστο «τα αρχαία παρήλθαν» δίχως να διαγράφουν μαζί με την Εθνική Φιλοσοφία και Θρησκεία μας ΚΑΙ τις Θερμοπύλες ή τον Μαραθώνα, στην ανόητη προσπάθειά τους να καθυβρίσουν την αυθεντική (προχριστιανική) Ελλάδα για να αποκτήσει έτσι ανάστημα η παραληρηματική και μεσσιανική τους κοσμοθεωρία;

Παριστάνουν ότι τάχα δεν γνωρίζουν την υψηλή, κατά φύσιν και έλλογο Εθνική μας Θρησκεία και βρίζουν με τα χυδαιότερα λόγια τα Ιερά των Ελλήνων («ειδωλολατρεία» -είναι και ανορθόγραφοι-, «μωρολογίες» και άλλα ανάλογα) και με απύθμενο θράσος, λές και όλοι οι θεσμοί είναι δούλοι τους, καλούν διάφορους φορείς αλλά, κυρίως ΕΣΑΣ, κε Δήμαρχε, να.. πάρετε θέση, με την βεβαιότητα ότι τάχα είστε φοβικός και υπολογιστής των ψήφων που αυτοί ελέγχουν και στρέφουν κατά την δική τους υπόδειξη. Πράξτε το λοιπόν κε Δήμαρχε (ούτως ή άλλως, θέλοντας και μη, πολύ σύντομα το πρόβλημα των σφετεριστών και καταπατητών της Ελλάδος θα τεθεί σε πανελλαδική κλίμακα, οπότε ΟΛΟΙ οι πολιτικοί άνδρες και φορείς θα πρέπει να τοποθετηθούν στο αν επιθυμούν την «Αθήνα» ή την «Ιερουσαλήμ») ! Επιλέξτε ανάμεσα στο βυζαντινό θεοκρατικό σκότος και το Ελληνικό φώς της ελευθεροπρέπειας, ανάμεσα στη μισαλλοδοξία και την ανεκτικότητα, ανάμεσα στην αυταρχία του Μεσαίωνος και την πνευματόδοξο και ανθρωπιστική πολιτική όραση, ανάμεσα στην απόλυτο Ιουδαία και την απόλυτο Ελλάδα (εδώ ας μας απαντήσουν οι ρασοφόροι γιατί στα ιερά τους βιβλία δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη «Πατρίδα»;)

Ελπίζουμε, παρά τον αρχικό σας φόβο από την ψυχολογική πίεση που άσκησε η παρουσία ενός ρασοφόρου στα προκαταρκτικά της εκδηλώσεως, φόβο που σας έκανε να πράξετε το σφάλμα της εγκαταλείψεως μίας κατά τον πρέποντα τρόπο εκδηλώσεως τιμής προς τους αβάπτιστους και ελευθέρους προγόνους μας, να πράξετε τώρα το καθήκον σας ως δημόσιος άνδρας απέναντι στις έννοιες «Λογική», «Ελευθερία», «Τιμή», «Μνήμη», «Σεβασμός» και «Πατρίδα». Σας ευχόμαστε Καλή Δύναμη.

Μετά τιμής,

Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών / Γραμματεία

Κοινοποίηση:
1. «Ιερά» Μητρόπολις Φθιώτιδος
2. Λαμιακός Τύπος ΑΕ
3. Καθημερινή Φθιώτιδα
4. Αθηναϊκός ημερήσιος Τύπος
5. Ιστοσελίδα ΥΣΕΕ

Παρακάτω, αναδημοσιεύεται το Δελτίο Τύπου της "Ιεράς" Μητροπόλεως Φθιώτιδος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
ΣΚΛΗΒΑΝΙΩΤΟΥ 5
35100 ΛΑΜΙΑ

Λαμία 16 Ιουλίου 2001

Δελτίο Τύπου

Αλγεινή εντύπωση προξένησε στο λαό της Φθιώτιδος η ύπουλη προσπάθεια μερικών θιασωτών του μύθου του Δωδεκαθέου και της πλάνης της ειδωλολατρείας αυτοτιτλοφορουμένων ως Ένωση προσώπων Λαμίας Αμφικτυόνες να πραγματοποιήσουν υπό το πρόσχημα του επετειακού εορτασμού της μάχης των Θερμοπυλών και της τιμής των πεσόντων υπέρ της πατρίδος ειδωλολατρική τελετή με επικλήσεις στο Θεό Δία και ύμνους όπως Χαίρε Δαίμων, Ζευς ο Βασιλεύς κλπ. παραπλανώντας τις αρχές και αυτό τον Δήμο Λαμιέων, τον οποίο μάλιστα στις προσκλήσεις τους φέρουν ως συμπαραστάτη.

Η Εκκλησία με τους μεγάλους Πατέρες έχει δείξει πόσο τιμά την Ελληνικό Πολιτισμό και τον Ελληνικό λόγο, τον οποίο ευρύτατα χρησιμοποιεί. Τα αρχαία όμως παρήλθαν. Ο Χριστός έφερε το φως και την Αλήθεια. Ο Χριστιανισμός προσέλαβε τον Ελληνισμό και του έδωσε νέα μορφή και νέα διάσταση. Η οπισθοδρόμηση στο μύθο των Δώδεκα θεών αν μη τι άλλο αποκαλύπτει την πνευματική ένδεια και την σύχγυση φρενών εκείνων που επιθυμούν να βάλουν ως πρότυπα ζωής θεούς με πάθη και με ανθρώπινες αδυναμίες.
Παρακαλούμε πατρικά τον διοργανωτή της τελετής συνταξιούχο εκπαιδευτικό και τους συνεργάτες του να εγκαταλείψουν αυτού του είδους τους ακροβατισμούς οι οποίοι θα τους ζημιώσουν πνευματικά ανεπανόρθωτα.

Καλούμε τον Δήμο Λαμιέων να λάβει θέση απέναντι στο δημιουργηθέν θέμα και να κατονομάσει εκείνους που τον παρεπλάνησαν και τον εξέθεσαν στην κοινή γνώμη.

Η τοπική μας Εκκλησία θα ερευνήσει και ενημερώσει λεπτομερώς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, τις αρχές και όλους τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής περί της δράσεως των νεοπαγανιστών και εν ανάγκη θα λάβει δραστικά μέτρα δια να προφυλάξει τον λαό από αυτού του είδους τις μωρολογίες και υπό αυτούς που θέλουν να γυρίσουν τον πολιτισμό χιλιάδες χρόνια πίσω.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φθιώτιδος