Ανακοίνωση υπ' αριθμ. 117 / 3. 8. 2001

Με έκπληξη, πληροφορηθήκαμε ότι στις 23 Αυγούστου οι Νομαρχιακές και Δημοτικές αρχές της νήσου Λήμνου προτίθενται να ξοδεύσουν δημόσιο χρήμα (!!) ύψους 2,5 εκ. δρχ. για μία τελετή υποτιθεμένης άρσεως αναθέματος κατά όλων των εκ Μούνδρου καταγομένων, από ρασοφόρους της αγιορείτικης Μονής Κουτλουμουσίου. Και ομιλούμε περί εκπλήξεως, διότι ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος αναρωτιέται πώς γίνεται τέτοιες θεοκρατικές και μαγικές τελετουργίες να λαμβάνουν χώρα στην επικράτεια ενός υποτίθεται συγχρόνου, δημοκρατικού και πεπολιτισμένου Κράτους, πόσο μάλλον συνωνύμου του Έθνους που κατά την προχριστιανική εποχή εγέννησε τον Ορθό Λόγο, την γαλήνια Ολύμπια κοσμοθέαση και τον ελεύθερο φιλοσοφικό στοχασμό.

Έχουν άραγε συνείδηση οι εντόπιοι πολιτικοί παράγοντες ότι δεν ζούμε πλέον στο σκοτεινό και θεοκρατικό Βυζάντιο; Καθ’ όπως δείχνουν τα πράγματα, μάλλον όχι. Διότι, διαφορετικά, θα έπρεπε να μην είχαν καν διανοηθεί την διοργάνωση μίας τέτοιας τελετής. Ή, αν το έχουν πράξει υπό την γνωστή πίεση των φορτικών ρασοφόρων και των πελατών τους, θα μπορούσαν ακόμη και τώρα να επανορθώσουν, στο όνομα της Λογικής, της Αξιοπρέπειας και της Ελευθεροπρέπειας, ματαιώνοντας ΠΑΡΑΥΤΑ αυτή την, τουλάχιστον.. ιδιόρρυθμη για τα σύγχρονα δεδομένα μαγική τελετή, η οποία θα κατεξευτελίσει το ιστορικό νησί του Ηφαίστου και των Καβείρων, την ένδοξο Αιθαλία, πατρίδα της ιστορικώς πρώτης γνωστής δημοκρατίας (βλ. Βουλευτήριο Πολιόχνης), μπροστά στα όμματα ολοκλήρου της πεπολιτισμένης ανθρωπότητος (ιδίως σε μία εποχή με μαζική την παρουσία αλλοδαπών τουριστών).

Τα προς θυσία χρήματα, οι εντόπιοι πολιτικοί άρχοντες οφείλουν να χρησιμοποιήσουν σε πιο ευφυείς και χρησίμους σκοπούς, όπως λ.χ. στην (ανα)δάσωση της νήσου τους, για δε το «πρόβλημα» του, παλαιόθεν, κακοήθους αναθεματισμού των κατοίκων του Μούνδρου από τους φυγόζωους ρασοφόρους, η επίλυση θα ήταν εξαιρετικώς απλουστέρα, με μία απλή έγγραφη καταδίκη των τελευταίων από το Νομαρχιακό και Δημοτικό Συμβούλιο ως οπισθοδρομικούς και αρνησίζωους που δεν δικαιούνται να πιάνουν στο στόμα τους ελευθέρους πολίτες ενός ελευθέρου Κράτους, με σαφή μάλιστα προειδοποίηση για δικαστική διαδικασία εναντίον τους αν συνεχίσουν τις μαυρομαγικές τους κατάρες.

Προτρέπουμε τους εντοπίους πολιτικούς άρχοντες να σταθούν στο ύψος της θέσεώς τους και των απαιτήσεων των καιρών και να αρνηθούν την αυτογελοιοποίησή τους προς χάριν της μαγικοψυχοπαθολογικής παραπραγματικότητος των ρασοφόρων. Ομοίως προτρέπουμε σε πλήρη απομόνωση των μεσαιωνιστών από τον προοδευτικό λαό της Λήμνου, που προφανώς δεν θέλει να βλέπει να πληρώνονται με τα χρήματά του οι φυγόπονοι του βίου και παντελώς ξεκομμένοι από την καθημερινή ζωή ρασοφόροι.

Να κάνουν τις μαγείες τους μόνο μέσα στα «δικά τους» άντρα της ραστώνης !!!