Ανακοίνωση υπ' αριθ. 130 / 27. 3. 2002

Είναι κυριολεκτικά τραγικό το ότι η χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως απετέλεσε την πρώτη επίσκεψη Πρωθυπουργού από το 1974 (!!!), μετά από την ίδρυση της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (Ε.Σ.Μ.Α.).
Και γίνεται τραγικότερο, αν αναλογισθεί κανείς ότι ίσως αυτή η επίσκεψη δεν θα γινόταν ποτέ ΕΞΩ από τα πλαίσια του προσποιητού ενδιαφέροντος για τα «εθνικά» (προχριστιανικά) μνημεία των οποίων επιχειρείται, εξ επιταχύνσεως, μία εμφανέστατα προσποιητή αναστήλωση (ή, ορθώτερα, ωραιοποίηση των συντριμμιών τους) ως απλό σκηνικό (νεοελληνιστί «ντεκόρ») για τους ψευδεπίγραφους «Ολυμπιακούς» αγώνες που θα δεί η πολύπαθη χώρα μας το «σωτήριο» έτος 2004 των χριστιανών.

Και εξίσου τραγικό είναι, αν και χρειάζεται μία άλλη παιδεία και μία διαφορετική ευαισθησία για να το δεί κανείς αυτό, το γεγονός ότι οι μαρμαροτεχνίτες της Ακροπόλεως, αυτοί οι τυχεροί άνθρωποι που η μοίρα τους έδωσε το σπάνιο προνόμιο να αγγίζουν τα άγια μάρμαρα του Ναού της Θεάς Αθηνάς Παρθένου, εδώρισαν στον κ. Πρωθυπουργό όχι μία ανάγλυφο εικόνα της πολιούχου Θεάς των Αθηνών, αλλά μία μαρμάρινη απεικόνιση της Παναγίας Βρεφοκρατούσης.

Το ίδιο όπως θα εχάριζαν την ανάγλυφο απεικόνιση της Ημισελήνου αν αντί για χριστιανοί οι Νέο-Έλληνες ήσαν μωαμεθανοί.

Η ίδια απόσταση ετών φωτός από τον πραγματικό Ελληνισμό.
Η ίδια ιδιοποίηση και επικάλυψη.
Η ίδια άγνοια και απαιδευσία.