Ανακοίνωση υπ' αριθ. 133 / 5. 7. 2002

Με φρίκη πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. την καταστροφή διακοσίων (200 !!!) αρχαϊκών τάφων του 8ου αιώνος πριν την απαρχή της χριστιανικής χρονολογήσεως, στη γωνία Σωκράτους 21 και Αχαρνών της Κηφισιάς, στη διάρκεια εκσκαφής για ανέγερση πολυτελών «μαιζονετών», παρά μάλιστα την αντίδραση του τοπικού Δημάρχου και την πρότασή του για διάσωση του νεκροταφείου έναντι οικοδομικών προνομίων στους κατασκευαστές.

Έλληνες. Το ποτήρι έχει προ πολλού ξεχειλίσει σε αυτό τον βυζαντινό και πολιτιστικά καθυστερημένο τόπο που όλα αποτιμώνται πλέον μόνο με χρήμα ή με το βαθμό συμβατότητός τους προς το Ορθόδοξο δικτατορεύον δόγμα. Τη στιγμή που το κατ' ευφημισμόν καλούμενο Υπουργείο «Πολιτισμού» ξοδεύει προκλητικώς δισεκατομμύρια Ευρώ για να αναστηλώσει διάφορες ανά τα… Βαλκάνια εκκλησίες σε συνεργασία με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Πατριάρχη της Ισταμπούλ Βαρθολομαίο, δεν βρίσκονται τα ελάχιστα χρήματα για να αγορασθεί στο κάτω-κάτω της γραφής από το Κράτος ένας χώρος που φιλοξενούσε 200 αρχαϊκούς τάφους των προγόνων μας πραγματικών Ελλήνων

Ντροπή όχι μόνο στους άπληστους εργολάβους που έχουν κατατσιμεντώσει κατ' εικόνα της άσχημης ψυχής τους το ατυχές λεκανοπέδιο της Αττικής, όχι μόνο στο αδιάφορο αν όχι εχθρικό προς την προχριστιανική (δηλ. πραγματική) Ελλάδα επίσημο νεοελληνικό Κράτος, αλλά κυρίως στη χαυνωμένη μάζα των Νεοελλήνων που ανέχεται όλα αυτά, απασχολημένη στο να τρέχει νυχθημερόν για να πληρώσει τα χρέη που η ίδια φορτώθηκε για να αντλεί απόλαυση και καταναλωτική ευδαιμονία.

Όλα πια είναι χρήμα και κέρδος και εκπόρνευση. Και έπονται από ό,τι φαίνεται πολύ χειρότερα. Ας αντισταθούμε.

Δεν υπάρχουν αμέτοχοι. Η αδιαφορία είναι πλέον συνενοχή.

Διαμαρτυρία

Μέλη του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) πραγματοποίησαν την Τρίτη 16 Ιουλίου "2002" συμβολική διαμαρτυρία μπροστά από το οικόπεδο στην Κηφισιά όπου προσφάτως κατεστράφησαν με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού 200 ελληνικοί τάφοι χρονολογούμενοι από τον 8ο προχριστιανικό έως τον 4ο μετα-χριστιανικό αιώνα για να ανεγερθούν πολυτελείς μεζονέτες.

Έγινε απαγγελία του ορφικού ύμνου της Μνημοσύνης, μοιράστηκε στον κόσμο η σχετική καταγγελία των Εθνικών και αναρτήθηκε πανό με την επιγραφή :

" Εδώ οι εργολάβοι και το νεοβυζαντινό Κράτος κατέστρεψαν τάφους Ελλήνων "