Ανακοίνωση υπ' αριθ. 134 / 6. 7. 2002

Από την εκδήλωση «Ελευθέρια» προς τιμήν των Θερμοπυλομάχων

Αγαπητοί Συνέλληνες.

Για μία ακόμη φορά, βρισκόμαστε εδώ για να αποτίσουμε, κατά τον πρέποντα τρόπο, φόρο τιμής στους προγόνους μας αληθινούς Έλληνες, που πριν από πολλούς αιώνες έχυσαν το αίμα τους σε αυτόν εδώ τον τόπο, αλλά και στον ευρύτερο Ελληνικό χώρο, για να μείνει ελεύθερος και ζωντανός ο Πολιτικός και Ελευθεροπρεπής Άνθρωπος, που εγεννήθη από το Έθνος των Ελλήνων, σε πείσμα της δεισιδαιμονικής και τυραννικής Ανατολής.

Για μία ακόμη φορά επίσης, γινόμαστε μάρτυρες της αποχής των πλανημένων συμπολιτών μας της επισήμου Πολιτείας και Αυτοδιοικήσεως που θέλει ωστόσο να φέρει το όνομα των προγόνων, όσο και μάρτυρες του πολλαπλού και χυδαίου πολέμου ενάντια σε αυτούς τους εορτασμούς από εκείνους που κατεξοχήν εκπροσωπούν ό,τι ακριβώς επολέμησαν οι Θερμοπυλομάχοι, δηλαδή την πνευματική ανελευθερία, την κοινωνική αναπηρία, την υποδούλωση του πολιτικού στοιχείου στις θελήσεις των τυράννων, τη μισαλλοδοξία και τη δεισιδαιμονία.

Είναι ντροπή να μεθοδεύεται με αυτό τον τρόπο, και με τον όποιο τρόπο, η καταδίκη των ελευθέρων και αβάπτιστων προγόνων μας στην απαξίωση και τη λησμονιά απλώς και μόνον επειδή εξ ορισμού είναι ασύμβατοι με την αντίληψη που θέλουν να επιβάλουν οι βυζαντινοί κρατούντες, επειδή δεν μπορεί να καπηλευθεί ο αγώνας και η μνήμη τους με τρισάγια και έτερα γνωστά. Και είναι ντροπή δική μας το να επιτρέπουμε να αποκτούν το ανάλογο θράσος αυτοί που οργανώνουν όλες αυτές τις μεθοδεύσεις.

Οι πρόγονοί μας πρέπει να τιμώνται, και να τιμώνται όπως τους αξίζει, κατά τα δικά τους ήθη και από ανθρώπους που σέβονται τα ίδια Ιερά και νομιζόμενα. Και πρέπει να τιμώνται για όλους τους αγώνες τους, τον Μαραθώνα, τις Θερμοπύλες, τη Σαλαμίνα, τις Πλαταιές. Με δεδομένη όμως την εχθρική στάση του βυζαντινού κατεστημένου, τον μικρό για την ώρα αριθμό των Νεοελλήνων που έχουν επανελληνισθεί και τη χρονική εγγύτητα όλων αυτών των επετείων μέσα στο δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, εμείς έχουμε να προτείνουμε τα ακόλουθα:

Από του χρόνου κιόλας να υπάρξει κοινός εορτασμός και των τεσσάρων αυτών επετείων, σε αυτόν εδώ τον τόπο, τις Θερμοπύλες, που χάρη στους ομογενείς μας αξιώθηκε τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές μνημείο, το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου και κάθε Αυγούστου.

Την οργάνωση αυτών των εορτασμών που είναι καλό να διατηρήσουν το όνομα που καθιέρωσαν οι Λαμιείες Συνέλληνες, δηλαδή «Ελευθέρια», καλό είναι να αναλάβει πανελλήνια επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι υγιείς ομάδες, κινήσεις και οργανώσεις, για την μέγιστη δυνατή μαζικότητα. Του χρόνου το εδώ πλήθος πρέπει να είναι τουλάχιστον διπλάσιο από το σημερινό και κάθε χρόνο το μέγεθός του πρέπει να αυξάνεται.

Ας βάλουμε στοίχημα με τον εαυτό μας, αγαπητοί Συνέλληνες, για να το πετύχουμε. Όσοι εξ υμών τυγχάνουν καλής θελήσεως καλούνται να συμμετάσχουν. Οι πρόγονοι ήσαν πολύ υπέροχοι άνθρωποι για να αφεθούν στη λησμονιά ή βορά στα δόντια των βυζαντινών εθνοκτόνων και εθνοκαπήλων. Ας τους τιμήσουμε λοιπόν όπως τους αξίζει. Μεγαλόπρεπα, σεβαστικά και, κυρίως, Ελληνικά.

Τιμή στους Πάτριους Τρόπους.
Τιμή στον Πολιτικό και Ελευθεροπρεπή Άνθρωπο.
Τιμή στην αιώνιο μάχη των αιωνίων Θερμοπυλών.