Επιστολή υπ' αριθ. 147 / 26. 8. 2003

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ «ΠΡΥΤΑΝΙ» κ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ

Προς Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»

Είναι πραγματικά κωμική η μεγάλη ευκολία με την οποία οι περισσότεροι υποστηρικτές του εν Ελλάδι δικτατορεύοντος χριστιανικού δόγματος προσπαθούν να περάσουν την άποψη τους στον Ελληνικό λαό, με αφορισμούς και άναρθρες κραυγές αντί για επιχειρήματα (τα οποία κατά κανόνα δεν έχουν), με υποτιμητικό ύφος για κάθε άλλη άποψη, πίστη ή αντίληψη, καθώς και με άκομψες προσπάθειες αποπροσανατολισμού από την ουσία του πολύ σοβαρού προβλήματος των θρησκευτικών ελευθεριών αλλά και αυτής της ιδίας της ταυτότητος του Ελληνικού Κράτους. Από την στιγμή μάλιστα που τέτοιες προσπάθειες δεν προέρχονται από τους γνωστούς για τις μισαλλόδοξες θέσεις τους ρασοφόρους, αλλά από άτομα που σείουν τη σημαιούλα του... «πανεπιστημιακού», τότε το όλο φαινόμενο αρχίζει να γίνεται από απλώς κωμικό, τουλάχιστον επικίνδυνο και αντιαισθητικό.

Έχοντας διαβάσει προσεκτικά λοιπόν, στο φύλο σας της 3ης Αυγούστου «2003», το πρώτο άρθρο του συνεργάτου σας «Πρυτάνεως» του Πανεπιστημίου Αθηνών (τι ντροπή !) κ. Μπαμπινιώτη, με τον πομπώδη τίτλο «Νεοπαγανισμός: Πίσω Ολοταχώς!», προβληματισθήκαμε μεν για την προφανή κατάντια της Ελληνικής κοινωνίας να εκπροσωπείται «πνευματικά» από έναν τέτοιο άνθρωπο, ο οποίος απλώς παραληρούσε και έβριζε, δεν θεωρήσαμε όμως αρχικώς ότι τα γραφόμενά του έχριζαν της ελαχίστης έστω εκ μέρους μας απαντήσεως. Όταν όμως διαβάσαμε την θρασεία επανάληψη τους στην προσπάθειά του ν' ανταπαντήσει σε σωρεία λογικών και ιστορικώς εγκύρων επιστολών διαμαρτυρίας αναγνωστών, τους οποίους ειρωνευόταν κι από πάνω σαν τάχα φοβούμενους να παραδεχθούν ότι σώνει και καλά ανήκαν στους «κακούς», η περίοδος χάριτος ετελείωσε για τον κύριο Μπαμπινιώτη. Εκείνο που αρχικώς είχαμε εκλάβει ως νυσταλέο κείμενο απλής εκδουλεύσεως προς ανωτέρους ή διαπλεχθέντες, ανέδυε πλέον πολύ βαριά την οσμή της μισαλλοδοξίας για να μπορεί από ευγένεια τουλάχιστον ν' αγνοηθεί.

Ιδού λοιπόν η δική μας απάντηση προς τον κύριο «Πρύτανι», με σημείωση μάλιστα ότι οι υπογράφοντες ούτε φοβόμαστε, ούτε ντρεπόμαστε (αυτό θα έλειπε !) για το ότι ζούμε και θρησκευόμαστε κατά τα ΠΑΤΡΙΑ ειωθότα και νομιζόμενα, τα ΕΘΝΙΚΑ νομιζόμενα των Ελλήνων.

Φυσικά κ. «Πρύτανι» και δεν είμαστε χριστιανοί, και αυτό για τον απλό λόγο του ότι ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός, είναι δύο εντελώς αντίθετα συστήματα σκέψεως, κοσμοαντιλήψεως και τρόπου ζωής, γι' αυτό τον λόγο άλλωστε ήλθαν από την πρώτη στιγμή σε σύγκρουση που συνεχίζεται μέχρι και τις ημέρες μας και μάλλον δεν θα σταματήσει ποτέ, αφού ο Ελληνισμός αντίκειται στον μισαλλόδοξο ολοκληρωτισμό που κατ' εξοχήν εκπροσωπεί η θρησκεία σας. Για εμάς κ. «Πρύτανι» είναι πέρα για πέρα αδιανόητο ένας άνθρωπος που τολμά να σείει την σημαιούλα του πανεπιστημιακού, να καθυβρίζει με τους όρους «ειδωλολάτρες» και «νεοπαγανιστές», όσους όχι απλώς ασπάζονται ένα διαφορετικό από το δικό του θρησκευτικό σύστημα, αλλά, ακόμη χειρότερα, αυτή την ίδια την ΕΘΝΙΚΗ θρησκεία, αυτόχθονα και προϋπάρξασα κάθε άλλης στον τόπο αυτόν που στα χώματά του, τα αγιασμένα από πολύ, πάρα πολύ, «ειδωλολατρικό» αίμα και ιδρώτα, σας φιλοξενεί.

Διαπιστώνουμε με θλίψη κ. «Πρύτανι», ότι καταβάλατε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ευτελίσετε με κάθε τρόπο όχι μόνο το θέμα, αλλά και να μειώσετε την αξία των πολύ καλών εναντίον σας αντιδράσεων, με τρόπους που ούτε στην θέση σας αρμόζουν αλλά ούτε και στο επίπεδο των αναγνωστών της εφημερίδος. Και το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση στην απάντησή σας είναι ότι δεν δέχεστε τις δηλώσεις κάποιων επιστολογράφων, που αντέδρασαν παρά το ότι δεν ήσαν (κατ' εσάς και τους ομοίους σας) «ειδωλολάτρες» ή «νεο-παγανιστές» (...), αλλά τους κατηγορείτε κι από πάνω είτε ότι είναι φοβισμένοι ή ψεύτες, είτε ότι... ντρέπονται (!) Και συνεχίζετε με την ακόμα χειρότερη «εκτίμησή» σας πως όλοι όσοι αντέδρασαν στο ανιστόρητο, αυτιστικό, μισαλλόδοξο και δίχως σοβαρά επιχειρήματα άρθρο σας, εξέφρασαν «συγκρατημένα ή ασυγκράτητα» το μίσος τους εναντίον της χριστιανικής πίστης (...)

Συνεχίζοντας στο ίδιο κρυπτο-μισαλλόδοξο ύφος, χαρακτηριστικό όλων των δήθεν «πνευματικών» ανθρώπων που υποστηρίζουν την θρησκεία της ερήμου, προσπαθείτε να κάνετε τον «ανεκτικό», δηλώνοντας κατά παραχώρηση, ότι μας επιτρέπει η μεγαλοσύνη σας να υπάρχουμε «έστω κι αν» λατρεύουμε τον Δία. Προφανώς, μέσα σε αυτή την παραχώρησή σας κ. Μπαμπινιώτη, θέλετε να μας πείτε ότι βρίσκετε γελοία την Εθνική Ελληνική Θρησκεία. Δικαίωμά σας. Χριστιανός είστε άλλωστε και άρα ίσως βρίσκετε πιο σοβαρή την πίστη σε «θεανθρωπικές» ενσαρκώσεις θεών, ανάσταση νεκρών, προπατορικά αμαρτήματα, δαιμόνια και σατανάδες, άγια φώτα, εικόνες που κλαίνε, θεραπεύουν ή φέρνουν βροχή. Να ξέρετε όμως ότι το ίδιο γελοία βρίσκουν όλοι οι μη χριστιανοί του πλανήτη, ημών συμπεριλαμβανομένων, την δική σας θρησκεία, συνεπώς το μόνο που απομένει στους πολιτισμένους ανθρώπους κ. «Πρύτανι» είναι η απλή, τίμια και λογική σύμβαση του να σεβόμαστε προηγουμένως προτού απαιτήσουμε να μας σεβασθούν.

Σε κάποια στιγμή κ. Μπαμπινιώτη, καταθέτετε με στόμφο και το επιχείρημα ότι οι όμοιοί σας είστε... πλειοψηφία στη Νεοελληνική κοινωνία. Εδώ μας κάνετε ν' απορήσουμε για τη λογικότητά σας και είναι κρίμα κάτι τέτοιο για έναν «Πρύτανι». Πέραν του ότι έχει αποδειχθεί αποτυχημένη η θρησκεία σας, αφού μετά από συστηματική πλύση εγκεφάλου μέσα από όλες τις βαθμίδες της «Εκπαιδεύσεως», μέσα από την οικογένεια και μέσα από τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. κατόρθωσε να συγκεντρώσει μόλις μετά βίας, μετά από προσπάθειες ενός και πλέον έτους υπογραφές λιγότερες του ενός μόνον τρίτου των Ελλήνων, θα οφείλατε να γνωρίζετε ότι η ουσία της συγχρόνου Δημοκρατίας δεν είναι μόνον η αρχή της πλειοψηφίας, αλλά, κυρίως, η προστασία των μειονοτήτων και των δικαιωμάτων τους. Και αυτό δικαιωματικώς, ποτέ κατά παραχώρηση. Εμάς επίσης, δεν μας ενδιαφέρουν οι αριθμοί κύριε Μπαμπινιώτη, αλλά η ποιότητα των όσων ανθρώπων. Δεν είμαστε λογιστές ανθρωπίνων ψυχών σαν τους πνευματικούς αφέντες σας. Ενώ το πολυδιαφημισμένο 99% (!) που ευαγγελίζονταν ο κ. Παρασκευαΐδης δεν ήταν στην πράξη λιγότερο από το 30%, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε το προγονικό «αρκεί εις άριστος ες μυρίους». Για αυτό μήπως εσείς φωνάζετε και ξαναφωνάζετε ότι είμαστε («ευτυχώς») λίγοι; Αδίκως ρέει ο ιδρώτας της αγωνίας στο πρόσωπό σας. Σας επαναλαμβάνουμε ότι οι αριθμοί, για την ώρα τουλάχιστον, δεν μας αφορούν. Όταν έλθει η ώρα θα μπορέσετε να μας μετρήσετε κανονικά.

Δεν θα σχολιάσουμε βεβαίως τις ανιστόρητες ανοησίες σας, ότι τάχα η παντελής εξαφάνιση κάθε τι του Ελληνικού για τόσους αιώνες ήταν απλώς... μεμονωμένες πράξεις κάποιων φανατικών. Για τα συστηματικά και πολλά εγκλήματα των χριστιανών κατά των Ελλήνων, έχουν γραφεί βιβλία και κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν τ' αμφισβητεί και ήδη οι αναγνώστες της εφημερίδος παρέθεσαν αρκετά ενδεικτικά στοιχεία (θα υπενθυμίσουμε μάλιστα εδώ ότι το πρώτο πράγμα που μας χρωστά η Εκκλησία σας, είναι συγνώμη και αποκατάσταση). Θα θέλαμε απλώς να σας ερωτήσουμε κ. «Πρύτανι», εάν έχετε έστω κι ένα παράδειγμα Έλληνος Εθνικού φιλοσόφου που βρήκε στοιχειωδώς λογικά αυτά που πρέσβευε ο Χριστιανισμός. Από όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον εμείς, οι μη Πρυτάνεις, οι κορυφαίοι Εθνικοί διανοούμενοι της μεταχριστιανικής εποχής, όπως οι φιλόσοφοι Κέλσος και Πορφύριος, ή ο ρήτωρ Λιβάνιος περιγράφουν απεριφράστως τον Χριστιανισμό ως θρησκεία των ανοήτων και του παραλόγου.
Επίσης, σας πληροφορούμε κ. «Πρύτανι» ότι η περίφημη Ορθοδοξία που εσείς θέλετε σώνει και καλά ν' αμνηστεύσετε για τα εγκλήματα του Χριστιανισμού, υπήρξε η πρώτη που έκαψε ανθρώπους στην πυρά και η πρώτη που ίδρυσε στρατόπεδα μαζικής εξοντώσεως αλλοθρήσκων (επί του προκειμένου Ελλήνων, στην Σκυθόπολη).

Το βρωμερότερο όμως που πράξατε σε αυτή την ατυχέστατη προσπάθειά σας κ. «Πρύτανι» να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και να βγάλετε λογικά τα παράλογα, ήταν η πονηρή απόπειρα να προβάλετε την φασιστικότητα της δικής σας κοσμοαντιλήψεως και θρησκείας επάνω σε εμάς, ώστε να μας ταυτίσετε με ρατσιστικές ή μισαλλόδοξες θέσεις, στοχεύοντας προφανώς στο υποσυνείδητο των αναγνωστών και στην δημιουργία σε συναισθηματικό επίπεδο αρνητικών εντυπώσεων. Είναι αστεία όσο και άθλια αυτή η επαγωγή που κάνετε, προσπαθώντας ν' ανιχνεύσετε «αντισημιτισμό» σε όσους απλώς αναφέρουν ότι ο Χριστιανισμός έχει Ιουδαϊκές ρίζες. Μα, κύριε «Πρύτανι», δεν γνωρίζετε άραγε ότι ιστορικώς ποτέ στους Εθνικούς δεν υπήρξε εκδήλωση ρατσισμού, ενώ ο αντισημιτισμός είναι γνήσιο προϊόν του Χριστιανισμού και αφορά κυρίως τους οπαδούς του - με ψυχολογικό μάλιστα ανάλογο στη φροϋδική ανάλυση, όπου το παιδί στρέφεται ενάντια στον πατέρα του; Τους πειράζει άραγε τόσο πολύ τους χριστιανούς να αναφέρεται η «Ιουδαϊκή μήτρα» της θρησκείας τους; Ας ανατρέξετε τότε κ. Μπαμπινιώτη να δείτε από πού και πώς ξεκίνησε και ποία διαδρομή ακολούθησε ο λεγόμενος «αντισημιτισμός» (στον κόσμο όλες οι ρατσιστικές οργανώσεις, με πρώτη την Κου Κλούξ Κλαν, είναι χριστιανικές, ο Χίτλερ το ίδιο !). Εμείς, ως Έλληνες Εθνικοί, θα σας υπενθυμίσουμε απλώς ότι οι συνέλληνες και ομόθρησκοί μας ακόμη και τον 10ο αιώνα που ο σφαγεύς Νίκων ο Μετανοείτε δρούσε στη Λακωνική, επλήρωσαν με το αίμα τους την αντίσταση στα σχέδια του τελευταίου να εξοντώσει τους λιγοστούς Ιουδαίους της περιοχής.

Αναφέρετε στο τέλος του κειμένου σας κ. Μπαμπινιώτη, και αυτό πραγματικά μας προκαλεί τον γέλωτα, πως τάχα ούτε σας ενδιαφέρει ούτε παρεμβαίνετε στα πιστεύω των «Νεοπαγανιστών» (...) κ.τ.λ. Μπορείτε λοιπόν να μας εξηγήσετε λογικά προς τι τα δύο αυτά ατυχέστατα κείμενά σας; Μήπως δεν είχατε κάποιο άλλο θέμα να ασχοληθείτε που να σας ενδιαφέρει ως... «άνθρωπο των γραμμάτων»; Θα ήταν ίσως και πιο εύκολο για εσάς να παράσχετε την όποια εκδούλευση, βλάπτοντάς μας σε άλλο επίπεδο, πιο οικείο σας; καταγγέλλοντάς μας λ.χ. που εξακολουθούμε να γράφουμε το «αυγό» ή το «αυτί» με ύψιλον αντί με... βήτα. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να πατάτε σε έδαφος που γνωρίζετε και όχι να φαίνεστε έτσι όπως φαίνεστε όταν μας υβρίζετε κι από πάνω ως «απίστους» (σύμφωνα προφανώς με τη «μοναδική» και «αληθινή» θρησκεία που ασπάζεστε, εξ ου και οι βάσεις για τον ολοκληρωτισμό και ρατσισμό που λέγαμε...) κάνοντάς μας ν' αναρωτηθούμε εάν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως τι θα είχαμε απογίνει πολιτισμικά;

Κλείνοντας, αναφέρετε, και εδώ θα συμφωνήσουμε μαζί σας, πως «οι μονισμοί, οι ιδεοληψίες και οι ακρότητες υπήρξαν και είναι ασυμβίβαστες προς τη διαύγεια, την ανεκτικότητα, την ευρύτητα και το βάθος τού Ελληνικού Πνεύματος». Μόνο που θα προσθέσουμε πως όλα τα πιο πάνω είναι όχι μόνο πλήρως συμβατά με τις θέσεις που υπερασπίζεσθε ο ίδιος, δηλαδή με τον Χριστιανισμό και τα υπόλοιπα «μονοθεϊστικά» δόγματα, αλλά και ομοούσια δημιουργήματά τους. Λυπούμεθα πολύ κ. «Πρύτανι» που δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε την έμμεση πλην σαφή απαίτησή σας να μη μαχόμαστε για την Αλήθεια και τον πραγματικό Ελληνικό (προχριστιανικό) Πολιτισμό, για να ικανοποιηθεί το μονοφωνικό βίτσιο των όποιων «ευεργετών» σας. Μεταφέρτε τους παρακαλούμε το «ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ».
Εμείς οι Έλληνες Εθνικοί δεν πρόκειται ποτέ να προδώσουμε, όπως εσείς και οι όμοιοί σας, τα ειωθότα και νομιζόμενα των προγόνων μας, ούτε ποτέ θα φανούμε βέβηλοι στην Εθνική μας Παράδοση.
Όσο τουλάχιστον ο ήλιος θα βγαίνει από την ανατολή και θα δύει στη δύση.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ