Επιστολή υπ' αριθ. 148 / 5. 9. 2003

Προς τον Δήμαρχο Γλυφάδος κ. Στέλιο Σφακιανάκη

Κύριε Δήμαρχε

Δημότες σας μας κατήγγειλαν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου σας, απεφάσισε να επιδοτήσει με ποσό συνολικού ύψους 50.000 ευρώ επτά ορθόδοξες εκκλησίες της περιοχής σας, λες και πρόκειται για πολιτιστικά σωματεία ή άλλους φορείς που προάγουν τον Πολιτισμό.

Η απόφαση αυτή, σε καιρούς μάλιστα που η ευρεία Τοπική Αυτοδιοίκηση παρουσιάζεται να θρηνεί για την κακή οικονομική της κατάσταση, έρχεται να προβληματίσει σοβαρά κάθε λογικό άνθρωπο για το πού τέλος πάντων οδεύει η νεοελληνική κοινωνία, η οποία, για πολλούς εκπροσώπους της, προφανώς δεν έχει ποτέ της αποκολληθεί από τον θλιβερό Μεσαίωνα του Βυζαντίου και την φρικώδη θεοκρατία που αυτός συνεπάγεται.

Πώς άραγε πιστεύετε ότι θα χρησιμοποιήσουν οι πάμπλουτοι αποδέκτες αυτές τις επιδοτήσεις σας κύριε Δήμαρχε;
Για να επιχρυσώσουν ακόμη περισσότερο τα χρυσάφια τους ή μήπως για να γίνουν ακόμη πλουσιώτεροι; Πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε το σκεπτικό πίσω από αυτή την περίεργη απόφαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου, στο μέτρο που, προφανώς, ποτέ δεν έχουν τύχει αναλόγων επιδοτήσεων πολιτιστικές ομάδες της περιοχής σας που προάγουν τον πραγματικό, τον προχριστιανικό δηλαδή Ελληνισμό.

Κύριε Δήμαρχε

Σε καμία ευρωπαϊκή πόλη δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί καν ένα Δημοτικό Συμβούλιο να κατασπαταλήσει τα χρήματα που εισέπραξε από τους πολίτες, που φυσικά μερικοί μόνον από αυτούς καλύπτονται από τα δόγματα των ρασοφόρων (μόνοι τους απέδειξαν άλλωστε με εκείνη την ανεκδιήγητη «συλλογή υπογραφών» ότι δεν ξεπερνούν το 27 τοις εκατό του εκλογικού σώματος), με έναν τέτοιο χονδροειδή και σκανδαλώδη τρόπο, παραβιάζοντας κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας.

Αποτελεί όνειδος για τον Πολιτισμό όσο και για τον Αθλητισμό το να επιχορηγούνται οι δεδηλωμένοι αρνητές και των δύο. Αντί για το μισαλλόδοξο κήρυγμα της λεγομένης Ορθοδοξίας θα μπορούσαν να βοηθηθούν κανονικές πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό ν' αναδειχθεί και να προβληθεί ο αυθεντικά Ελληνικός πολιτισμός της περιοχής σας. Εκτός κι αν θεωρείτε ότι η ησυχαστική απόσυρση από τα εγκόσμια που προπαγανδίζει η λεγομένη Ορθοδοξία, ή η ανατριχιαστική αντίληψή της ότι η Δημοκρατία αποτελεί «Πολίτευμα του Σατανά» (βλ. Ευσέβιο Καισαρείας), αποτελούν «πνευματικό» τάχα έργο το οποίο χρειάζεται κιόλας την επιπλέον επιχορήγησή του από τα δημοτικά κονδύλια, ή εάν θεωρείτε ύψιστη κοσμολογία την ανόητη πίστη σε αναστάσεις νεκρών και όλα τα σχετικά που εσείς τουλάχιστον, ως επιστήμων και ιατρός, οφείλετε να καταγγέλλετε συνεχώς και με την μέγιστη δυνατή ένταση.

Λυπούμαστε κύριε Δήμαρχε για το γεγονός πως με τις επιλογές σας αυτές οδηγείτε εν τέλει μέρος της αθωράκιστης πνευματικά και μαστιζόμένης από άγνοια και ανιστορικότητα νεολαίας μας, στον σκοταδισμό, τη μισαλλοδοξία, την δεισιδαιμονία, και όλα τα υπόλοιπα που αντιπροσωπεύουν οι ευεργετούμενοι βαθύπλουτοι ρασοφόροι.

Το ότι προσφέρατε αφειδώς δημοτικά χρήματα σε έναν βαθύπλουτο και παρασιτικό μηχανισμό, που κανονικά αυτός θα έπρεπε να καλύπτει με την τεράστια περιουσία του τις οικονομικές τρύπες της όποιας Διοικήσεως, αποτελεί δυστυχώς βάναυση προσβολή της ισονομίας και ισοπολιτείας των δημοτών σας. Υποθέτουμε πάντως κύριε Δήμαρχε ότι θα έχετε μάλλον μεριμνήσει για μελλοντικές επιχορηγήσεις και άλλων λατρειών, μία των οποίων τυγχάνει και η Εθνική Ελληνική εκείνη, η κατεξοχήν και αυτόχθων λατρεία αυτού του τόπου, η οποία μάλιστα ακολουθείται και από όχι ολίγους εκ των δημοτών σας.

Αλλά επί του τελευταίου θα επανέλθουμε στο εγγύς μέλλον.

Χάριτας πλείστας ομολογούμε.