Επιστολή υπ' αριθμ. 171 / 22. 2. 2005

Προς:

Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αθήνα

Κύριε Διευθυντά.

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε το υποκριτικό άρθρο του κ. Αν. Ν. Μαρίνου, γνωστού παράγοντα της εν Ελλάδι θεοκρατίας με τίτλο «Η παραπληροφόρηση για την θρησκευτική ελευθερία» που φιλοξενήθηκε στο σημερινό φύλλο σας. Το άρθρο αυτό ούτε λίγο ούτε πολύ «πουλάει τρέλα», όπως λεει ο απλός λαός, για το οξύτατο πρόβλημα της τερατώδους παραβίασης των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών που δεν ανήκουν στο «ορθόδοξο» «ποίμνιο» αλλά και επιπροσθέτως απειλεί εμμέσως πλην σαφώς έναν προηγούμενο αρθρογράφο σας (τον κ. Χαρίδημο Τσούκα) με. «ποινικές» ευθύνες για κάποιους δικαιότατους και αρκετά μετριοπαθείς χαρακτηρισμούς αναφορικά με την πραγματική φύση της «κρατούσης» Εκκλησίας.

Ας μάθει επιτέλους ο κ. Μαρίνος και κάθε άλλος όμοιός του ότι την πραγματική εικόνα της κάθε τυραννίας δεν την δίνει ο εκάστοτε τύραννος και οι όποιοι αυλικοί του αλλά αποκλειστικά και μόνον οι καταπιεζόμενοι. Γι' αυτό λοιπόν τον καταγγέλλουμε ευθέως ως κυνικό και υποκριτή όταν με στόμφο δηλώνει ότι τάχα δεν υφίσταται στον τόπο μας «έλλειμμα θρησκευτικής ελευθερίας και άρα δημοκρατίας». Και τον καταγγέλλουμε επειδή αυτά που εμείς υφιστάμεθα καθημερινά από το καθεστώς που αυτός λατρεύει και υπηρετεί ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του «θεσμοποιημένου εκβιασμού» μας, όπως προσπάθησε να το πει αρκετά κομψά στο εξαιρετικό κείμενό του ο πρώτος αρθρογράφος σας κ. Τσούκας.

Οι συχνοί προπηλακισμοί όταν απλώς προσπαθούμε να τιμήσουμε τους Θεούς των Ελλήνων στους λατρευτικούς τόπους των προγόνων μας, οι συνεχείς σχεδόν απειλές κατά της σωματικής μας ασφάλειας από περιεκκλησιαστικές συμμορίες, οι εμπρησμοί σε βιβλιοπωλεία μας, οι βρισιές κατά των σεβασμάτων των δικών μας και των προγόνων μας από έντυπα της επίσημης Εκκλησίας και από τους υπεράριθμους άμβωνες της μισαλλοδοξίας, ο νυχθημερόν βομβαρδισμός μας με την πιο χυδαία κατηχητική προπαγάνδα, η επί σειρά ετών κατασυκοφάντησή μας από κάποια ελεγχόμενα Μέσα και από κακοπροαίρετους ή αγορασμένους δημοσιογράφους, η πλύση εγκεφάλου που όλοι μας έχουμε υποστεί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι εκφοβιστικές διαρρήξεις οικιών και αυτοκινήτων μας, οι «υπόγειες» οδηγίες να υποστούν μποϋκοτάζ Έλληνες στο θρήσκευμα καταστηματάρχες -ιδίως στην επαρχία- και πάμπολλες άλλες τέτοιες χριστιανορθόδοξες «αβρότητες», δίνουν μία εντελώς άλλη εικόνα από αυτή που θέλει να περάσει ο καλός θεράπων των θεοκρατών κ. Μαρίνος.

Όσο για την «χοντρή πλάκα» όπως επίσης λεει ο απλός λαός, που έρχεται να μας κάνει ο εν λόγω «σπουδαίος» κύριος, αυτός ο. «αντιπρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας» (!), ότι δηλαδή ο μόνος λόγος που δεν έχουμε εμείς δικαίωμα στην αποτέφρωση των νεκρών μας (που λέγεται και «αξιοπρέπεια στον θάνατο») είναι το ότι οι. επιχειρηματίες δεν θεωρούν τάχα προσοδοφόρα την ίδρυση κρεματορίων, ε εκεί η αναίδειά του ξεπερνά κάθε όριο. Και αυτό γιατί κατ' ουσίαν βρίζει όλους μας τους δικούς μας νεκρούς που έως σήμερα βεβηλώνονται από την αηδιαστική κηδευτική πρακτική της υποχρεωτικής κατάχωσης αλλά με εξίσου υποχρεωτική εκταφή που ετσιθελικά έχουν επιβάλει ως μοναδική εν Ελλάδι οι «δημοκρατικότατοι» θεοκράτες.

Κύριε «αντιπρόεδρε επί τιμή», λίγη αιδώς δεν βλάπτει.