Ανακοίνωση 176 / 21. 10. 2005

Τουλάχιστον θυμηδία προκαλεί η χθεσινή νέα πιρουέτα της Διαρκούς "Ιεράς" Συνόδου της δεσποτευούσης Εκκλησίας ως υπερμάχου του. πολυτονικού, σε μία προσπάθεια να διατηρηθεί με ένα θετικό προφίλ στο φως της δημοσιότητας, ίσως ως κίνηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης την ίδια ημέρα που παρουσιαζόταν (επιτέλους !) από την "Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη" σχέδιο νόμου για μία πρώτη δειλή κατ' εμάς αλλ' αναγκαία, διάσταση Πολιτείας και Εκκλησίας.

Αφού συνεχάρησαν πρώτα τους γνωστούς βυζαντινόφρονες βουλευτές κ.κ. Παπαθεμελή και Πολύδωρα, οι. "άγιοι Πατέρες" ζήτησαν με πάσαν υποκρισία την "σε όλα τα επίπεδα" (sic) επαναφορά του πολυτονικού συστήματος γραφής (επί λέξει: "παραδοσιακού τονικού συστήματος") για λόγους τάχα. εθνικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς", αιτιολογώντας μάλιστα την κατ' αυτούς υποτιθέμενη "ακαταλληλότητα" τού εν χρήσει μονοτονικού, ακόμα και με τον ισχυρισμό ότι αυτό προκαλεί. δυσλεξία στα παιδιά (!)

Θέλουμε να συστήσουμε στους. "άγιους Πατέρες" ψυχραιμία και περισσότερη σοβαρότητα μπροστά στους πολύ δύσκολους καιρούς για τα θεοκρατικά "ιδεώδη" που ενσαρκώνουν (στον όποιο πόλεμο, κάποιος μπορεί να υποχωρεί και με αξιοπρέπεια, δίχως υποχρεωτικά να γίνεται θλιβερός). Όπως και θέλουμε επίσης να πληροφορήσουμε, τόσο αυτούς τους ίδιους όσο και όλους τους αυτόκλητους υπερασπιστές της περισπωμένης και ακόμα ίσως της βαρείας, ότι το μικρογράμματο πολυτονικό ουδέποτε απετέλεσε Ελληνική γραφή, αφού οι πρόγονοί μας κανονικοί Έλληνες, έγραφαν σε κεφαλαιογράμματη ατονική γραφή και οι περίφημοι "τόνοι" εφευρέθηκαν μόνο κατά την εποχή των "Επιγόνων", όταν υπήρξε ανάγκη να χρησιμοποιήσουν σωστά την Ελληνική, δηλαδή με προσωδία, οι εντός της επικρατείας τους ξένοι ανατολίτες λαοί.

Αν λοιπόν οι. "άγιοι Πατέρες" και οι Βυζαντινοί πολιτικοί βοηθοί τους ήθελαν όντως επιστροφή σε μία ορθογραφική "ορθοδοξία" (διότι φυσικά ούτε λόγος πρέπει να γίνεται περί προσωδίας, αφού όλοι τους ομιλούν μάλλον. σλαβικά την Ελληνική με b αντί μπ ή d αντί ντ), τότε θα έπρεπε να παροτρύνουν σε επιστροφή στην κεφαλαιογράμματη ατονική. Όπως επίσης και αν ήθελαν όντως μία. "εθνική, πολιτιστική και εκπαιδευτική" αριστεία των Νεοελλήνων, το πρώτο που όφειλαν να πράξουν θα ήταν, να ελευθερώσουν άμεσα την εκπαίδευση από τον θανάσιμο εναγκαλισμό τους, για να μην πούμε και να αποχωρήσουν ομαδικώς από τον τόπο μας να επιστρέψουν στην ευγενή κοιτίδα τής Θρησκείας τους. Η πραγματική εθνική, πολιτιστική και εκπαιδευτική αριστεία των Νεοελλήνων θα έλθει, ΜΟΝΟΝ μέσα από την συστηματική προαγωγή τής Επιστήμης, τής Λογικής, τής Φιλοσοφίας και εν γένει τής ελευθέρας σκέψεως, μέχρι τον τελευταίο πολίτη που θα έχει τελειώσει την δευτεροβάθμια τουλάχιστον εκπαίδευση.

Οφείλει κάποιος περισσότερο οικείος τους να ειδοποιήσει τους κυρίους αυτούς, καθώς και όλους τους πάμπολλους ομόφρονές τους, τους οποίους έχουν παράξει μαζικά μέσα, από την θεοκρατική μηχανή εμφύτευσης πίστης και εθελοδουλείας μέσα σε ανθρώπινα κεφάλια, που κατ' ευφημισμό αποκαλείται δημόσια εκπαίδευση, ότι ο κόσμος που ονειρεύονται είναι προ πολλού νεκρός. Απλώς η αναγγελία θανάτου αργεί να τυπωθεί, λόγω της απερίγραπτης και εκνευριστικής δειλίας του πολιτικού κόσμου και των "επωνύμων" διανοουμένων αυτού του τόπου.

Ο κόσμος που ονειρεύονται είναι νεκρός, ολόνεκρος. Μπορούν βεβαίως να βαυκαλίζονται για το αντίθετο. Μόνο μέχρι να εμφανισθεί επιτέλους το αθώο παιδί που θα ανακράξει σε όλους ότι ο. βασιλιάς δεν φοράει ρούχα!