Δελτίο Τύπου 177 / 21. 10. 2005

Με μεγάλη ικανοποίηση το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, - σύλλογος για την προστασία και τη διάδοση της Ελληνικής προχριστιανικής φιλοσοφικής και θρησκευτικής παράδοσης -, διάβασε την ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τη διευθέτηση ζητημάτων τα οποία αφορούν στην ισότητα και τη θρησκευτική ελευθερία των κατοίκων της χώρας.

Μέχρι σήμερα, ο ασφυκτικός εναγκαλισμός του κράτους από την Ορθόδοξη Εκκλησία και τους κατά καιρούς Χριστόδουλους, έχει οδηγήσει στην εικόνα μιας αλλοπρόσαλλης και σχιζοφρενικής χώρας, η οποία κοιτά με το ένα μάτι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με το άλλο σε ένα ζοφερό και μισαλλόδοξο Μεσαίωνα.

Τόσο η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε σήμερα το «βαθύ κράτος» της Αρχιεπισκοπής, γεμάτη μίσος και απειλές για διχασμό του λαού, όσο και οι υπαινιγμοί για «εμφύλια σύρραξη» ανάμεσα στους Έλληνες, δείχνουν την παντελή αδιαφορία της Εκκλησίας για την ηρεμία και την ειρήνη του τόπου, προκειμένου να μη χάσει τίποτα από την εξουσία της.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα των 500.000 Ελλήνων Εθνικών, οι οποίοι κουράστηκαν από τις διακρίσεις, τις προσβολές, το μίσος και τους διωγμούς της «Επιτροπής επί των Αιρέσεων» της Αρχιεπισκοπής, συγχαίρουμε την Ελληνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κι ευχόμαστε το Σχέδιο Νόμου να υιοθετηθεί από όλες τις πολιτικές παρατάξεις όπως υιοθετείται από το σύνολο σχεδόν του πνευματικού κόσμου της χώρας.

Είναι καιρός, το δημοκρατικό πολίτευμα να λειτουργήσει και στην Ελλάδα, τη χώρα που το γέννησε, κατ' ουσίαν κι όχι απλώς μόνον κατ' όνομα.