Ανακοίνωση υπ’ αριθμ. 188 / 2.11.2006

Την εποχή ακριβώς που αρχίζει να ΕΚΡΗΓΝΥΤΑΙ παντοειδώς το τερατώδες σύστημα αντιλήψεων που έχουν ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ βάλει μέσα στα κεφάλια και πίσω από τις νοοτροπίες των νέων μας, εκείνοι που τους κατασκεύασαν και εξακολουθούν να τους κατασκευάζουν να είναι αυτό που είναι, μέσα από το σκοταδιστικό – βυζαντινό εκπαιδευτικό σύστημα και από το αποκτηνωτικό επίπεδο που υπηρετεί ο δήθεν «ανταγωνισμός» (στην άγνοια και την χυδαιότητα…) των Μ.Μ.Ε., αυτήν ακριβώς την… απείρου κάλλους εποχή επέλεξε η άμεσα υπεύθυνη για όλα αυτά Εκκλησία να προχωρήσει τα προκλητικά επιχειρησιακά σχέδιά της στον χώρο της παιδείας.

Ο σκοπός των θεοκρατών είναι βεβαίως και πασιφανώς διπλός:

1. Από την μία αποπειρώνται να επενδύσουν επιχειρησιακά τον αμύθητο αλλά έως σήμερα «στατικό» πλούτο τους (του οποίου μία ευνομούμενη κοινωνία θα ’πρεπε προ πολλού να είχε εξετάσει τον τρόπο απόκτησης και μετά να τον είχε δημεύσει) εν όψει ίσως κάποιας έξωθεν παραγγελθείσης «ήπιας» μορφής διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας.

2. Από την άλλη αποπειρώνται να συλλέξουν από την κατεστραμμένη (σε μεγάλο βαθμό από αυτούς τους ίδιους) δημόσια εκπαίδευση τα πιο έξυπνα και εύπορα νεαρά άτομα για να δημιουργήσουν μέσα από τα δικά τους εκπαιδευτήρια (και αύριο επίσης Πανεπιστήμια!) τους απολύτως ελεγχόμενους «εκλεκτούς» που θα στελεχώσουν την Ελλάδα του αύριο, προς διαρκές όφελος των κατασκευαστών τους θεοκρατών.

Απέναντι σε όλα αυτά, σκάνδαλο αποτελεί η παντελής έλλειψη σοβαρής αντιδράσεως από τα πολιτικά κόμματα, ιδίως στον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί και γενικά θα στηριχθεί πανταχόθεν το μεγάλο «κόλπο».

Σκανδαλώδης, έως ακόμα και εφιαλτική, υπήρξε επίσης η επιχειρηματολογία των διαφόρων στελεχών της θεοκρατίας στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν το νέο «κόλπο» τους. Όσο και σκανδαλώδης και θρασύτατη υπήρξε η προτροπή τού εκπροσώπου τής «Συνόδου» τους με αφορμή τις πρόσφατες πολύπλευρες αθλιότητες στην Εύβοια «να διερωτηθεί η ελληνική κοινωνία κατά πόσο χρειάζεται την ευεργετική παρουσία του Ευαγγελίου κ.λ.π. μέσα στα σχολεία και μέσα στην ίδια την κοινωνία».

Απέραντο το θράσος τους, αλήθεια! ΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ την κοινωνία αυτή στην ελεεινή μορφή που έχει σήμερα, αν όχι αυτοί οι ίδιοι οι θρασύτατοι και βαθύπλουτοι θεοκράτες που αποδεδειγμένα ελέγχουν κάθε μηχανισμό διάπλασης των Νεοελλήνων, από την οικογένεια και τα Μ.Μ.Ε. έως το σκοταδιστικό – βυζαντινό εκπαιδευτικό σύστημα;

Και ζητάνε κι από πάνω τα «ρέστα»! Ή, ορθότερα, ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ!