Ανακοίνωση 196/5.11.2007

Άναυδους για μία ακόμα φορά άφησε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Β. Νικόπουλος τους δημοκράτες πολίτες αυτής της χώρας, ακόμη και εκείνους που έχουν προ πολλού κατανοήσει ότι πρόκειται μάλλον για μία χώρα που καλπάζει προς τα πίσω, ζητώντας με έγγραφό του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης την μετά από δύο ολόκληρες δεκαετίες (!) πραγματοποίηση παλαιότερου ονείρου των θεοκρατών να κτίσουν ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του δικαστικού μεγάρου του Αρείου Πάγου και του Εφετείου Αθηνών!

Η πρώτη απόπειρα των θεοκρατών είχε βεβαίως συναντήσει την δειλία της υπόδουλης στους θεοκράτες Πολιτείας, η οποία, λογικό ήταν, φοβόταν τότε τις αντιδράσεις των φυσιολογικών ανθρώπων και δημοκρατικών πολιτών. Σήμερα όμως, στην ολοένα και θλιβερότερη πραγματικότητα που τόσο επίμονα και μεθοδικά προσπαθούν να επιβάλουν οι Χριστόδουλοι, Ψωμιάδηδες, Άνθιμοι, Καρατζαφέρηδες και Παπαθεμελήδες στον τόπο που κάποτε γέννησε τον ελεύθερο στοχασμό και, κυρίως, την Δημοκρατία και έναν από τους πιο ευγενείς και ανεξίθρησκους πολυθεϊσμούς της ανθρώπινης Ιστορίας, φαίνεται ότι έχουν εκλείψει ολότελα οι πολιτικές (και όχι μόνο!) αναστολές.

Την εκκλησία - καπέλο στον Άρειο Πάγο σκοπεύουν μάλιστα να την αφιερώσουν στον, κατά τους θεοκράτες, υποτιθέμενο προστάτη των δικαστικών λειτουργών «άγιο» Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, το γνωστό ανύπαρκτο ιστορικά πρόσωπο που οι δικές τους μυθολογήσεις παρουσιάζουν δήθεν ως πρώτο εν Αθήναις προσήλυτο τού Σαούλ - Σαύλου. Σκοπεύουν να την αφιερώσουν σε ένα φανταστικό πρόσωπο που επιπροσθέτως κόμισε γλαύκα εν Αθήναις, σε ένα έθνος που από τα βάθη της αρχαιότητας συνέλαβε, διετύπωσε φιλοσοφικά και τίμησε στο έπακρο την ιδέα, αρετή αλλά και Θεά Δικαιοσύνη.

Αγνοεί τάχα ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ότι η τέλεση αγιασμών στα Δικαστήρια, αυτή η προκλητική απρέπεια που επίσης προωθεί μανιωδώς τα τελευταία χρόνια, όσο και η τοποθέτηση εκκλησιών αλλά και κάθε είδους θρησκευτικών συμβόλων στους χώρους της Δικαιοσύνης, αποτελούν χονδροειδείς προσβολές κατά της τελευταίας και πλήττουν καίρια την πιο βασική ιδιότητά της, που δεν είναι άλλη από την πλήρη ιδεολογική και θρησκευτική της ουδετερότητα απέναντι στους πολίτες;

Καλούμε όλους τους δημοκράτες Έλληνες και όλα τα πολιτικά κόμματα που όχι απλώς παριστάνουν αλλά όντως είναι δημοκρατικά, να στηλιτεύσουν και να καταπολεμήσουν με την μεγαλύτερη δυνατή ένταση αυτήν και κάθε άλλη όμοια προσπάθεια να μας σύρουν οι γνωστοί θεοκρατικοί κύκλοι που ονειρεύονται άμεση ή έμμεση αναβίωση του σκοτεινού Βυζαντίου, πίσω σε εποχές εχθρικές προς τον ελεύθερο άνθρωπο, και κατ' επέκταση προς την ίδια την Ελλάδα που τον γέννησε και τον ανέδειξε στην Ιστορία.

Αρκετά πια με τους επίδοξους αναβιωτές σκοτεινών καιρών! Αρκετά πια με τις θεοκρατικές προκλησεις!

Η σιωπή είναι συνενοχή.