Ανακοίνωση 204 / 25.7.2008

30 μήνες (!) μετά από την ψήφιση στην Βουλή της τροπολογίας που επέτρεψε από την μία την αποτέφρωση των νεκρών, αλλά παρέπεμψε πονηρά την υλοποίησή της στις... «Ελληνικές Καλένδες» με την πρόφαση ανάγκης έκδοσης ενός... Προεδρικού Διατάγματος

26 μήνες από το υπόμνημά μας προς τις πολιτειακές και πολιτικές αρχές της χώρας για την Θεσμική Αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, στο οποίο περιλαμβανόταν το αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης του προαναφερθέντος Προεδρικού Διατάγματος

τα ελληνικά ΜΜΕ πληροφόρησαν προχθές τον ελληνικό λαό ότι (επιτέλους!) το σχέδιο του Διατάγματος στάλθηκε τελικά προς έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας και κανονικά τόσο εμείς οι Έλληνες Εθνικοί θα έπρεπε να είχαμε χαιρετίσει την είδηση με χαρά, όπως άλλωστε και όλοι οι ελεύθεροι συμπολίτες μας που τολμούν να αρνούνται στους ορθόδοξους θεοκράτες την εξουσία να καθορίζουν αυτοί τι θα κάνουμε εμείς με την δική μας ζωή, με το δικό μας σώμα και τον δικό μας θάνατο.

Ωστόσο, καθώς το υπόδουλο στους ορθόδοξους θεοκράτες Ελληνικό Κράτος δεν έχει ακόμα εκδώσει την απαραίτητη υπουργική απόφαση για τις κτιριακές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές των αποτεφρωτηρίων, ενώ το Υπουργείο Υγείας απαξιοί να στείλει εκπροσώπους του σε αρμόδια επιτροπή, συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες της αγωνιζόμενης «Επιτροπής για το Δικαίωμα της Αποτέφρωσης των Νεκρών στην Ελλάδα» ότι υπάρχει κίνδυνος τελικά τα κέντρα αποτέφρωσης «να μείνουν στα χαρτιά» (εφημ. «Τα Νέα», 25.7.2008).

Αναγνωρίζοντας το βάσιμο των εν λόγω ανησυχιών, ζητάμε από το Ελληνικό Κράτος να φερθεί επιτέλους μία φορά «αντρίκια» και, παρά τις πιέσεις των ορθόδοξων θεοκρατών, να υλοποιήσει άμεσα την αποτέφρωση των νεκρών στην πατρίδα μας, η οποία δεν αφορά βεβαίως μόνον το... 3% του πληθυσμού όπως αρέσκονται οι θεοκράτες να διατυμπανίζουν.

Και για να μην υπάρξουν οι ελάχιστες έστω δικαιολογίες για το μεγάλο ποσοστό εκείνων που σε λίγα χρόνια θα επιλέγουν την αποτέφρωση, ζητάμε επίσης από το Ελληνικό Κράτος να νομοθετήσει άμεσα την απαγόρευση της κτηνώδους πρακτικής της εκταφής (δηλαδή της βεβήλωσης!) των νεκρών, την οποία πρακτική έχει για «πρακτικούς λόγους» εμπνευστεί η, κατά τα άλλα «ευαίσθητη» για την τύχη των νεκρών σωμάτων, Ορθόδοξη Εκκλησία.