Ανακοίνωση 205 / 1.8.2008

Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών προσπαθεί κυριολεκτικά να βγάλει από την μύγα ξύγκι για να καλύψει τις «τρύπες» της ελληνικής οικονομίας, σοφιζόμενος διάφορες κοινωνικά άδικες αλλά και αντιεπιστημονικές «λύσεις», όπως λ.χ. αύξηση του ΦΠΑ και αύξηση -για πολλοστή φορά!- της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, μέτρα δηλαδή «αρπαχτής» που με μαθηματική ακρίβεια, όπως οφείλει να ξέρει ακόμα και ένας πρωτοετής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, θα προκαλέσουν περαιτέρω διόγκωση της ήδη εξωπραγματικής για τον τόπο μας ακρίβειας ακόμα και των απλούστερων αγαθών,

την ώρα που ξηλώνονται άρδην όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τα οποία βεβαίως δεν έχουν παραχωρηθεί από κάποιες. «φιλάνθρωπες» εργοδοσίες ή κυβερνήσεις του παρελθόντος, αλλά, αντίθετα, έχουν κατακτηθεί με πολυετείς, μαζικούς και συχνά αιματηρούς αγώνες,

την ώρα που αμέτρητοι Έλληνες πολίτες, άλλοι άνεργοι και άλλοι υπερχρεωμένοι, παρ' όλο που επιβαρύνονται με το 55% των άμεσων φόρων βλέπουν την οικονομική τους δύναμη να φθίνει γρήγορα και σταθερά και γνωρίζουν ότι σίγουρα και πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα στην προσπάθεια να συντηρήσουν τις οικογένειές τους,

την ώρα που χιλιάδες μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα που κοπιάζουν για τον πραγματικό πολιτισμό ή εκφράζουν κοινωνικές και θρησκευτικές αντιλήψεις έξω από τα κυρίαρχα βυζαντινά και θεοκρατικά ορθόδοξα κλισέ αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις οικονομικές απαιτήσεις για την επιβίωσή τους,

έρχεται η χθεσινή ομολογία της Διαρκούς «Ιεράς» Συνόδου της Εκκλησίας ότι στην έως σήμερα 6ετή δράση της, η δική της δήθεν «μη κυβερνητική» οργάνωση «Αλληλεγγύη», έχει ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 10.000.000 ευρώ (!), παρά την πολυχρηματοδότησή της από το υπόδουλο στους θεοκράτες Ελληνικό Κράτος και ότι επίσης έχει κατασπαραχθεί πλήρως το πλούσιο ταμείο της επίσης εκκλησιαστικής εταιρείας ΣΥ.ΜΕ.ΑΝ. Α.Ε., την οποία είχε συστήσει το 2002 ο προηγούμενος αρχιεπίσκοπος Αθηνών (ο επονομασθείς από τους. μυημένους «μάστιγα του δημοσίου ταμείου») με σκοπό να αρπάξει και να διοχετεύσει ευρωπαϊκά κονδύλια σε αντιπαραγωγικές αναστηλώσεις μοναστηριών και άλλων θεοκρατικών ακινήτων (η εν λόγω εταιρεία ήδη διεκδικεί από το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2007 - 2013 περίπου 500.000.000 ευρώ για «συνοδικό μέγαρο», πολυώροφα «πολιτιστικά» κέντρα και άλλα ανάλογης κοινωνικής αχρηστίας οικοδομήματα!).

Το νέο αυτό οικονομικό σκάνδαλο των ορθόδοξων θεοκρατών επικαιροποιεί για μια ακόμη φορά το λογικά πάντα επίκαιρο, αλλά περιέργως (;) μεθοδικά και πανταχόθεν αποσιωπούμενο κολοσσιαίο σκάνδαλο του νόμου του Νοεμβρίου 2004 με τον οποίο χαρίστηκαν από την φρεσκοεκλεγείσα τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην Εκκλησία περίπου 1.000.000.000 ευρώ κάθε χρόνο, μέσω της αντισυνταγματικής απαλλαγής της από τον φόρο που αυτή οφείλει λόγω της αμύθητης ακίνητης περιουσίας της.

Είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο στα πλαίσια ενός υποτίθεται σύγχρονου και ευρωπαϊκού κράτους να φοροαπαλλάσσεται και να επιδοτείται τόσο σκανδαλωδώς ένας πολυπρόσωπος μηχανισμός θεοκρατών, την ώρα που όλα τα άλλα φυσικά και νομικά πρόσωπα καλούνται να υποστούν τώρα αλλά και αύριο τις πολύ δυσάρεστες συνέπειες μιας άρρωστης, ξεχαρβαλωμένης και στρεβλής οικονομικής πραγματικότητας, η οποία αποτελεί το σωρευτικό αποτέλεσμα πολλών δεκαετιών διαφθοράς, οργανωμένης ανοργανωσιάς, βυζαντινο-μακρυγιαννισμού, νομοθετικής ασάφειας και τυραννίας ή ασυδοσίας κάποιων συγκεκριμένων κύκλων συμφερόντων.

Είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων αυτού του φυσικά και ηθικά ρημαγμένου πια τόπου να παριστάνει την αδιάφορη, σαν να μην υπήρξε ποτέ η αισχρή εκείνη παραχώρηση του 2004 και σαν τα επίσης αισχρά αποτελέσματά της να ήταν κάποιο παλαιόθεν κεκτημένο των θεοκρατών, του οποίου η αναίρεση θα επισύρει λες της οργή του. τριαδικού «Θεού».

Ο κόμπος έχει φθάσει όμως στο κτένι. Και τον έφερε εκεί η νυν (σε επικίνδυνους καιρούς, που εμφανέστατα αποτελούν προθάλαμο καθολικής κοινωνικής εξέγερσης από οικονομική απελπισία) απεγνωσμένη αναζήτηση από τον υπουργό κ. Αλογοσκούφη νέων ανεύθυνα εισπρακτικών μέτρων, εντελώς καταστροφικών για την εθνική αλλά και οικογενειακή οικονομία, την ώρα που αποκαλύπτεται μια άγρια κατασπάραξη τεράστιων ποσών από τους παρασιτικούς θεοκράτες. Την ίδια ώρα που καίγεται και ερημοποιείται όλη η χώρα μας επειδή το Κράτος δεν έχει -λέει- πόρους για πρόληψη δασικών πυρκαϊών και δασοπυρόσβεση. Την ίδια ώρα που από το 2005 και εντεύθεν μένουν, κάθε χρόνο, χάρισμα στις τσέπες των ήδη βαθύπλουτων θεοκρατών 1.000.000.000 ευρώ, ένα κυριολεκτικά αστρονομικό ποσό που αντιστοιχεί στο κόστος απόκτησης (φυσικά επίσης κάθε χρόνο!) 40 περίπου πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Ως εδώ λοιπόν και μη παρέκει. ΟΠΟΙΟΣ ΣΙΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ.

ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ για όλες τις οικονομικές δραστηριότητές της, όπως κάθε άλλη επιχείρηση, η φορολογικά ασύδοτη Εκκλησία, η μόνη εν Ελλάδι επιχείρηση της οποίας τα έξοδα πληρώνουν άλλοι και τα έσοδά της τα τσεπώνει αυτή!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η αισχρή και αντισυνταγματική φοροαπαλλαγή του Νοεμβρίου 2004!

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ο υπεραναγκαίος πλέον διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας.