Ανακοίνωση 216/4.9.2009

Μετά από την σημερινή ανακριβή δημοσίευση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ευβοϊκή Γνώμη» της Χαλκίδας, που επέρριπτε, θέλουμε να πιστεύουμε από άγνοια, στο Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών τις ευθύνες για την απαράδεκτη μεταθανάτια ταλαιπωρία του Λεωνίδα - Αλκαίου Μάνδρα, είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να γνωστοποιήσουμε / δημοσιοποιήσουμε τα εξής:

α) Την σορό του ως άνω μέλους μας την διεκδίκησε αυτόκλητα, αμέσως μετά τον θάνατό του, το παντελώς άσχετο με εμάς σωματείο ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. που εδώ και τρία περίπου χρόνια παραπλανά το ελληνικό κοινό με τον ισχυρισμό ότι έχει δήθεν αναγνωρίσει νομικά την πατρώα Ελληνική Θρησκεία.

β) Το εν λόγω σωματείο κάλεσε διάφορους συνοδοιπόρους του να παρευρεθούν σε κηδεία στην Αθήνα, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, η οποία όμως «πάγωσε», καθώς, για λόγους που μόνον αυτοί γνωρίζουν, ούτε ο εγγύτερος συγγενής του θανόντος, ούτε βεβαίως και οι διεκδικήσαντες την σορό ήσαν πρόθυμοι να ολοκληρώσουν την κήδευση.

γ) Μετά την διαπίστωση ότι η αναγγελθείσα από το σωματείο ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. κηδεία δεν επρόκειτο να υλοποιηθεί και άρα ο προσφιλής μας νεκρός παρέμενε άταφος στο ψυγείο, υπήρξε εσπευσμένος συντονισμός όλων των πραγματικών φίλων του θανόντος, στους οποίους βεβαίως περιλαμβάνονταν και μέλη μας, και αποφασίστηκε / υλοποιήθηκε η απόσπαση από τον εγγύτερο συγγενή της άδειας να επιστρέψει η σορός στην αγαπημένη του Χαλκίδα και να ταφεί με φροντίδα και έξοδα των φίλων του.

δ) Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Χαλκίδας προσφέρθηκε να καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα των εξόδων της κηδείας, οι φίλοι του να καλύψουν το υπόλοιπο του ποσού και, τέλος, το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών να καλύψει όλα τα έξοδα του μνήματος.

Αυτό είναι το σύντομο χρονικό της απαράδεκτης μεταθανάτιας περιπέτειας του θανόντος μέλους μας. Αυτονόητο είναι βεβαίως ότι, για λόγους στοιχειώδους σεβασμού, τα παραπάνω δεν θα δημοσιοποιούντο ποτέ από πλευράς μας (ιδίως η ανάληψη των εξόδων του μνήματος) εάν δεν είχε προηγηθεί η επικίνδυνα ανακριβής δημοσίευση που χρέωνε σε εμάς τις ανεύθυνες ενέργειες παντελώς άσχετων προς εμάς τρίτων, με τους οποίους μάλιστα ήδη αντιμετωπίζουμε εδώ και τρία χρόνια σοβαρότατο πρόβλημα λόγω της τεράστιας σύγχυσης που προκαλούν αυτοί στο μη ενημερωμένο ευρύ κοινό αναφορικά με την πραγματική εκπροσώπηση και νομική υπόσταση της Ελληνικής Θρησκείας.

Η παρούσα κοινοποιείται και στην ως άνω εφημερίδα ( ev-gnomi@otenet.gr ), για να λάβει γνώση και να προβεί στην απαραίτητη δημόσια διόρθωση στο αμέσως επόμενο φύλλο της, με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας σε περίπτωση που τέτοια δεν θα υπάρξει.

(*) Η εφημερίδα όντως προχώρησε σε δημόσια διόρθωση στο αμέσως επόμενο φύλλο της.