ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 239 / 5.6.2011

Λύπη μόνο μας προκαλεί, αλλά όχι έκπληξη βεβαίως, η ανακοίνωση διαφόρων διακεκριμένων καλλιτεχνών και διανοούμενων με τίτλο «Τολμήστε» ( http://toayrio.blogspot.com/2011/06/blog-post_05.html ). Λύπη διότι για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται είτε η πλήρης ανικανότητά τους να κατανοήσουν τα θεμελιακά προβλήματα αυτής της χώρας, είτε η πλήρης προσχώρηση και υποταγή τους στην δικτατορεύουσα Ορθόδοξη Εκκλησία. Και στις δύο περιπτώσεις οφείλουμε να τους καταγγείλουμε ως μη άξιους να φέρουν τον τίτλο του «πνευματικού ανθρώπου» και καλούμε τους ομοεθνείς μας, πραγματικούς Έλληνες, να μην τους αναγνωρίζουν ως τέτοιους.

 

Η σκανδαλώδης μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό από τους ορθόδοξους θεοκράτες (ερώτηση κρίσεως: πόσα από τα εκατοντάδες δις που έχουν αποθηκευτεί στην Ελβετία ανήκουν σε εκκλησιαστικές και παρεκκλησιαστικές οντότητες;), η σκανδαλώδης συνεχιζόμενη πλήρης φοροαπαλλαγή τους, ο συνεχής και αυταρχικός πολιτικός παρεμβατισμός τους σε μία υποτιθέμενη «δημοκρατία», η αμύθητη περιουσία τους και πολλά άλλα προνόμια, ουδόλως συγκίνησαν τους «τολμήσαντες», την ίδια ώρα που ο Έλληνας βάζει πολύ βαθιά πλέον το χέρι στην τσέπη για τις μαύρες τρύπες αυτού του βυζαντινοκρατούμενου «κράτους».

Ίσως να τους συγχωρούσε κανείς, εάν δήλωναν τουλάχιστον άγνοια των οικονομικών θεμάτων. Το ότι όμως τόσες δεκαετίες αρνούνται το προφανές, ότι δηλαδή η Ορθοδοξία διαλύει τον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου, τον κάνει υποκριτή, ατομιστή και φιλοτομαριστή, ανίκανο να συνεργαστεί με τους ομοεθνείς του για το κοινό καλό (ας μην ξεχνάμε και τον πρώην αρχιεπίσκοπό τους που ομολόγησε επιτέλους το ότι... «η Εκκλησία είναι πάνω και από την πατρίδα»), αυτό δεν δικαιούνται να μην το γνωρίζουν αν θέλουν να εμφανίζονται ως στοιχειωδώς μορφωμένοι άνθρωποι.

Ένα από τα σημαντικότερα αίτια που η πατρίδα μας έφθασε στην κατάντια που έφθασε, είναι η καρκινική πολυεπίπεδη θεοκρατία, που δεσμεύει για τον εαυτό της ένα τεράστιο τμήμα του εθνικού πλούτου, που εξαγοράζει, εκφοβίζει, αποβλακώνει και διαφθείρει τις μεγάλες μάζες, και έχει μάλιστα στα πόδια της ολόκληρο το πολιτικό - κομματικό φάσμα της ελλαδικής πραγματικότητας.

Χαιρετίζουμε εκείνους τους ελάχιστους πραγματικά πνευματικούς ανθρώπους, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, η ικανότητα των οποίων δεν φαίνεται μόνο από το εν λόγω θέμα αλλά και από το σύνολο του έργου τους. Χαιρετίζουμε εκείνους τους ελάχιστους που, σε αντίθεση με το άτολμο κείμενο των «τολμησάντων», μιλάνε πλέον ανοιχτά ενάντια στον ολόμαυρο εχθρό του πραγματικού Ελληνισμού, αλλά και του φυσιολογικού ανθρώπου, που ακούει στο όνομα Ορθόδοξη Εκκλησία.