Ανακοίνωση 246 / 9.1.2012

Στο όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως ηθικά χρεωκοπημένο «ρωμαίικο», ο κάθε άνθρωπος που είναι στοιχειωδώς στα καλά του οφείλει να είναι προετοιμασμένος για την οποιαδήποτε ακρότητα, συνεπώς λίγο μας εξέπληξε η σημερινή θρασεία δήλωση του βουλευτή κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου να παραχωρηθούν έναντι ενοικίου σε ιδιώτες (!!!) η Ακρόπολη, οι Δελφοί και οι άλλοι ιεροί («αρχαιολογικοί») χώροι για να... «κονομήσει» το νεο-βυζαντινό κράτος ώστε να μην... «κοπεί ο μισθός και η σύνταξη» των Ελλήνων. Δεν ήταν έκπληξη λοιπόν αυτό που νοιώσαμε αλλά οργή.

Ο γνωστός παρατρεχάμενος των παπάδων κ. Γιακουμάτος, καθώς και το κόμμα που τον στεγάζει, όπως άλλωστε και κάθε άλλος όμοιός του σε οποιαδήποτε γωνία του πολιτικού φάσματος κρύβεται, οφείλουν να γνωρίζουν δύο πολύ βασικά πράγματα:

Οι ιεροί τόποι των προγόνων μας είναι ιδιοκτησία των πραγματικών Ελλήνων, οι οποίοι μόνον για λόγους νομιμοφροσύνης και εθνικής κυριαρχίας αποδέχονται έως σήμερα να αποτελούν αυτά «ιδιοκτησία» και επικαρπία της χριστιανοκρατούμενης Ελληνικής Πολιτείας, ακόμα και εάν κατ' επανάληψη έχουν έλθει σε τριβές με αφορμή την ωμή παραβίαση του δικαιώματός τους να έχουν πρόσβαση σε αυτά για λατρευτικούς λόγους.
Ο πραγματικοί Έλληνες λοιπόν ούτε ενοικιάζουν, ούτε πωλούν, ούτε υποθηκεύουν καθ' οιονδήποτε λόγο τα ιερά τους!

Εάν ο παρατρεχάμενος των παπάδων κ. Γιακουμάτος νοιάζεται να μην... «κοπεί ο μισθός και η σύνταξη» των Ελλήνων, ας φροντίσει να καταβάλει επιτέλους τα δέοντα η φορολογικά ασύδοτη Εκκλησία, ή ακόμα και να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος της, ή ακόμα να παραχωρηθούν έναντι ενοικίου σε ιδιώτες (για να τιμήσουμε την ιδέα του!) τα μοναστήρια και όλοι οι υπόλοιποι «προορισμοί» του πριμοδοτημένου με όλα τα μέσα την τελευταία δεκαετία «θρησκευτικού τουρισμού».
Ο κ. Γιακουμάτος οφείλει να ζητήσει άμεσα συγγνώμη για την θρασεία και βέβηλη δήλωσή του, όπως οφείλει να ζητήσει άμεσα συγγνώμη και το κόμμα που τον στεγάζει, και έως τουλάχιστον την έκδοση της παρούσης ανακοίνωσης δεν έχει εγκαλέσει τον βουλευτή του.

Οι δηλώσεις του ανάβουν φωτιές που είμαστε κάτι περισσότερο από σίγουροι ότι ο ίδιος δεν έχει ιδέα πού μπορεί να οδηγήσουν. Θα αποδώσουμε το όλο θέμα σε βλακεία και θα δώσουμε λήθη σε μία ακόμη προσβολή προς τα ιερά και όσια των πραγματικών Ελλήνων. Περιμένουμε όμως να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη. Όπως περιμένουμε και να πάρει θέση το κόμμα που τον στεγάζει.