Ανοικτή επιστολή 265 / 12.3.«2013»

στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

και αρμόδιο επίτροπο για την Επιχειρηματικότητα και την Βιομηχανία

κ. Αντόνιο Ταγιάνι (Αntonio Tajani)

Κύριε αντιπρόεδρε,

Κατά την διάρκεια συνεδρίου για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ημεδαπή Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, προσπαθήσατε μάλλον να κολακεύσετε τους παριστάμενους Νεοέλληνες με την τετριμμένη επισήμανση ότι μισό δισεκατομμύριο Ευρωπαίοι οφείλουν τον πολιτισμό τους στην Ελλάδα, αλλά με την ατυχέστατη προσθήκη πως «εάν δεν υπήρχε η Ελλάδα θα ήμασταν ακόμα βάρβαροι και ειδωλολάτρες».

Θα σας ρωτήσουμε λοιπόν εμείς ευθέως, σε ποια Ελλάδα αναφέρεστε. Γιατί η Ελλάδα που όλοι γνωρίζουμε πως έδωσε πολιτισμό στην Ευρώπη, τόσο η ίδια όσο και αργότερα μέσω των Ρωμαίων, ήταν πέρα για πέρα «ειδωλολατρική», με την έννοια τουλάχιστον που εφηύραν και υβριστικά καθιέρωσαν οι καταστροφείς των ευρωπαϊκών εθνισμών χριστιανοί.

Εάν σήμερα η Ευρώπη, κύριε αντιπρόεδρε, έχει πολιτισμό και δεν μαστιγώνει τους ασθενείς υπηκόους της για να φύγουν τα «δαιμόνια» ή δεν καίει ακόμα ανθρώπους στις πυρές, όπως επί αιώνες έπραξε, το οφείλει στην επανανακάλυψη από την Αναγέννηση και μετά του «ειδωλολατρικού» πολιτισμού των επίσης «ειδωλολατρών» Ελλήνων. Μία απανανακάλυψη όμως πέρα για πέρα στρεβλή, λόγω μονοθεϊστικών σχημάτων μέσα στα μυαλά των λίγων ανθρώπων που την πραγματοποίησαν. Και αυτή ακριβώς η στρεβλή επανανακάλυψη είναι που δεν κατόρθωσε ν' αποτρέψει το να φθάσει η Ευρώπη στην κοινωνική βαρβαρότητα που βρίσκεται σήμερα, δηλαδή στην πλήρη εξαφάνιση του «ειδωλολατρικού» Ανθρωπισμού και την συνακόλουθη πλήρη επικράτηση του μονοθεϊστικού Οικονομισμού, που μετατρέπει σήμερα τους ανθρώπους σε «κόστος» (σε «εργατικό κόστος» τους εργαζόμενους, σε «συνταξιοδοτικό κόστος» τους απόμαχους της εργασίας, και πάει λέγοντας).

Η φράση σας ήταν το λιγότερο ατυχής, κύριε αντιπρόεδρε, εκτός εάν θεωρήσατε δεδομένο ότι απευθύνεστε σε ημεδαπά πρόβατα των χριστιανών θεοκρατών που παριστάνουν τους προηγμένους. Δεν είναι όμως όλοι οι Νεοέλληνες τέτοιοι. Και αυτοί που δεν είναι, προσβάλλονται βαθύτατα από την συγκεκριμένη διατύπωσή σας και θα επιθυμούσαν να ζητήσετε τουλάχιστον μία συγγνώμη γι' αυτή την απρόκλητη προσβολή.

Η ωμή αλήθεια είναι ότι επειδή εδώ και πολλές δεκαετίες η «ειδωλολατρική» Ελλάδα έχει πάψει, για πολύ συγκεκριμένους λόγους, ν' αποτελεί στην Ευρώπη το πρότυπο για μίμηση που η ίδια ήταν τον 18ο και 19ο αιώνα, η Ευρώπη βρίσκεται τώρα σε κανονική και πλήρη βαρβαρότητα, ενδεδυμένη απλώς με έναν γεμάτο τρύπες μανδύα προοδευτικότητας. Ίδια και απαράλλακτα με την ούτε καν φορούσα τέτοιο μανδύα βυζαντινόπληκτη Νεοελλάδα, τρόπαιο άγριας λεηλασίας στα χέρια ορθόδοξων θεοκρατών και απατεώνων απάτριδων διαχειριστών της πολιτικής εξουσίας.


Μετά τιμής