Ανακοίνωση 266 / 17.4.«2013»

Για την προσπάθεια εξευτελισμού της Ελληνικής Εθνικής Παράδοσης και Θρησκείας δεν αρκούσαν φαίνεται ο... «Ξένιος Ζευς» που σκουπίζει λαθρομετανάστες, η... «Αθηνά» που αναδομεί τον εκπαιδευτικό χάρτη ή ο... «Αίας» που καταβρέχει διαδηλωτές, αφού τώρα ήλθε να προστεθεί στο απίθανο αυτό σπονδυλωτό ανοσιούργημα των χριστιανών ρωμιών και η επίκληση μιας υποτίθεται «λεσβίας» Θεάς Αθηνάς από τους διοργανωτές του ημεδαπού «Gay Pride» ! Για μία ακόμη φορά, χέρια ασχέτων απλώνονται από βλακεία ή εκ του πονηρού επάνω στα σεβάσματά μας και λεηλατούν κατά το δοκούν, ιδιοποιούνται και εξευτελίζουν. Για πολλοστή φορά, μια Θεά μας «ερμηνεύεται» αυθαίρετα από χριστιανούς ρωμιούς ως κάποιο μυθικό πρόσωπο που είχε μάλιστα ακόμα και... σεξουαλικές κλίσεις !

Από τις ίδιες του τις αντιλήψεις περί Κόσμου, ο Πολυθεϊσμός σέβεται την διαφορετικότητα και, ως εκ τούτου, ποτέ δεν εκδηλώνει αντιπαλότητα προς την κοινωνική, πολιτική, ερωτική και αισθητική διαφορετικότητα, όπως μανιωδώς κάνουν οι θρησκείες του «Ενός Θεού», λόγω της αρνήσεώς τους για την πραγματική ζωή και τον συνεχή προσανατολισμό τους στο μεταθανάτιο και το επέκεινα. Αυτή η ανοχή όμως παύει αυτομάτως για κάθε διαφορετικότητα που δεν περιορίζεται στην δικαιότατη διεκδίκηση του φυσικού δικαιώματος να υπάρχει, αλλ', αντιθέτως, εκδηλώνει σωβινισμό και, το χειρότερο, έχθρα προς την διαφορετικότητα άλλων. Και σαφή έχθρα αποτελεί η συνειδητή προσπάθεια εξευτελισμού των σεβασμάτων άλλων ανθρώπων, οι οποίοι σε όλες τις χώρες όπου τυραννεύουν οι θρησκείες του «Ενός Θεού» αποτελούν την κατ' εξοχήν διωκόμενη διαφορετικότητα, μια διαφορετικότητα ως προς το θρησκευτικό βεβαίως πεδίο.

Γνωρίζουμε ότι οι αποσαφηνίσεις της προηγούμενης παραγράφου αποτελούν «ψιλά γράμματα» για τον πρωτογονισμό των ημερών μας, πόσω μάλλον για πρωτόγονα μέλη και στελέχη συλλογικότητων που νομίζουν ότι διεκδικούν τον ζωτικό χώρο τους με το να επιχειρούν να εξευτελίσουν σεβάσματα άλλων ανθρώπων που ποτέ δεν τους έβλαψαν, μήτε καν ενδιαφέρονται άλλωστε. Ίσως ωστόσο το αίτιο να μην είναι ο πρωτογονισμός, αλλά η συνειδητή κακοήθεια, δεδομένου ότι στην χώρα μας κρύπτεται ένα ακόμη κοινωνικοπολιτικό παράδοξο (όμοια με την βαθύτατη ορθόδοξη θρησκοληψία των πολιτικών εξτρεμιστών, την υπαγωγή της πλειοψηφίας των βουλευτικών εγκεφάλων στην δικαιοδοσία ρασοφόρων «πνευματικών», κ.ο.κ.), η αυτοπαράδοση δηλαδή στην αγκαλιά της «Ορθοδοξίας» όλων εκείνων που οι ίδιοι νομίζουν ότι έχουν λόγους να κολυμπούν στην ενοχή.

Η ανακοίνωση αυτή γράφτηκε όχι για να τύχει υπεράσπισης η Θεά Αθηνά, η Θεά μας, από την ανθρώπινη βλακεία ή κακοήθεια, εάν άλλωστε χρειαζόταν υπεράσπιση από θνητούς δεν θα ήταν Θεά, θα ήταν ό,τι τα υποτιθέμενα «ιερά» πρόσωπα των αβρααμικών θρησκειών, οι οποίες, λόγω της θεολογικής τους κατωτερότητος, αργά ή γρήγορα υποχρεώνονται να καταφύγουν σε διώξεις με πρόσχημα την «βλασφημία». Η ανακοίνωση αυτή γράφτηκε για λόγους τάξεως, κυρίως ηθικής και αισθητικής. Για να μπουν κάποια πράγματα ξανά στην θέση τους. Όποιος αποπειράται να γελοιοποιήσει τους πραγματικούς, δηλαδή φυσικούς, Θεούς αυτού του κόσμου, απλώς γελοιοποιείται ο ίδιος.

Εάν πάντως οι διοργανωτές του ημεδαπού «Gay Pride» ήθελαν σώνει και καλά να προσφύγουν στην θρησκευτική σφαίρα για να υποστηρίξουν το κοινωνικό αίτημά τους, ας το έκαναν τουλάχιστον στα όρια της θρησκείας που ακολουθούν τόσο αυτοί, όσο και η τεράστια πλειοψηφία του κοινού τους - τους βεβαιώνουμε ότι το «ευαγγέλιο» του Μάρκου θα αντάμοιβε την έρευνά τους.