Ανακοίνωση 284 /13.5.2014

Σε μια πολιτισμένη χώρα θα αποτελούσε σκάνδαλο ολκής το να χαριστούν τα μισά από τα 350 εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενός «Προγράμματος τροφίμων και ειδικής βοήθειας» για τα έτη 2014 - 2020 σε μια Θρησκεία, ώστε να μπορεί αυτή να κάνει το κομμάτι της και να συνεχίζει να παριστάνει τον τάχα απαραίτητο φορέα «φιλανθρωπίας», ή ορθότερα ελεημοσύνης, σε μια χώρα που έχει με μέθοδο και σχέδιο στερηθεί του κοινωνικού κράτους της. Το ίδιο βεβαίως θ' αποτελούσε σκάνδαλο και το να αποσπά ένα χρεωκοπημένο κράτος από τον προϋπολογισμό του μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, για να ενισχύει ένα χρυσοστόλιστο και πολιτικά ασύδοτο τμήμα της επικρατείας του που έχει δικές του παντιέρες, νόμους και ξένα αφεντικά («Άγιο» Όρος), ή το να μην αναζητεί επιστροφή κλεμμένου πλούτου και ποινικές ευθύνες από προηγούμενες τεράστιες αρπακτικές επιχειρήσεις των θεοκρατών (οργάνωση «Αλληλεγγύη», κ.λπ.) ή το να μη διστάζει ν' απολύσει οικογενειάρχες δημόσιους υπάλληλους αντί να ενεργοποιήσει την, αυτονόητη κανονικά, πληρωμή των λειτουργών της ΚΑΘΕ Θρησκείας από την δική της τσέπη.

Στην χρεωκοπημένη και διηρπαγμένη Ελλάδα όμως, αυτά όχι μόνο δεν αποτελούν σκάνδαλα, αλλ' αντιθέτως φαίνονται ως κάτι το φυσιολογικό, ίσως ακόμα και σπουδαίο, αφού η κατεύθυνση 175 εκατομμυρίων ενός κοινωνικού ευρωπαϊκού προγράμματος στις τρυφερές φούχτες των ορθόδοξων θεοκρατών, παρουσιάστηκε χθες θετικά από τα Μ.Μ.Ε., με μεγάλο καμάρι από πλευράς του πρωθυπουργού και του προϊσταμένου της ορθόδοξης θεοκρατίας, δίχως καμμία απολύτως διαμαρτυρία από τα πολιτικά κόμματα, αλλά και από αυτόν ακόμα τον πτωχευμένο και πολλαπλά εξευτελισμένο λαό.

Την ίδια στιγμή, το κράτος που μοιράζει εκατομμύρια στους θεοκράτες για να κάνουν την φιγούρα τους ως δήθεν «ελεήμων μηχανισμός», γδέρνει κυριολεκτικά τους υπηκόους του για να πληρώσει τους ξένους δανειστές και απαιτεί και παίρνει κάθε χρόνο από κάθε οργάνωση της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας 1.000 ευρώ ως. τέλος επιτηδεύματος (!), στην δε αλληλογραφία με αυτήν, της δηλώνει με κάθε κυνισμό ότι, εάν δεν θέλει να συνεχίσει να πληρώνει, μπορεί να. κλείσει τους φορείς της, μπορεί δηλαδή να αυτοεξαφανιστεί.

Το κατ' όνομα «Ελληνικό» κράτος λοιπόν, πάσχει σοβαρά στο ζήτημα της λογικής, της ευφυϊας, της αξιοπρέπειας και της ισοπολιτείας. Το χειρότερο είναι ότι τις τελευταίες δεκαετίες προσπαθεί να καταστήσει ομοίους του τους ατυχείς υπηκόους του, στο σύνολό τους. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι, εκείνοι ακριβώς που θα έπρεπε να υπερασπιστούν τους τελευταίους, οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων, πράττουν το ακριβώς αντίθετο και συντελούν στον υποβιβασμό, την πνευματική καταστολή και την βυζαντινοποίηση. Στην Ελλάδα του «2014» αποτελεί σχεδόν αξίωμα ότι προτού απευθυνθεί στην ρωμέϊκη κοινωνία κάποιος πολιτικός ή πολιτικό κόμμα, οφείλει να έχει ήδη γλείψει πόδι παπά και να έχει ντύσει την εκπεμπόμενη εικόνα του με εικονίσματα και λοιπά παραφενάλια της «κρατούσας» Θρησκείας.

Είναι μεν πολλά τα χρήματα των ρασοφόρων, και φαίνονται μάλιστα περισσότερα σε μια χώρα που διψάει πια για έστω και ελάχιστο χρήμα, όμως αυτό δεν απαλλάσσει κανέναν από την ενοχή της ενορχηστρωμένης παρουσίασης του κατ' εξοχήν προβλήματος ως τάχα λύσης και του παρασιτικού ως τάχα απαραίτητου και σπουδαίου κοινωνικού στοιχείου. Δεν απαλλάσσει ούτε όλους εκείνους, κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων, που λες και είναι ανάπηρες οι ίδιες για να εκδηλώσουν με έργα την τυχόν φιλαλληλία τους προς τους φτωχούς, συγκεντρώνουν τις εισφορές των αγαθών πελατών τους και μετά τις κάνουν πάσα στην βαθύπλουτη Εκκλησία για να κάνει αυτή το κομμάτι της και να πουλήσει «αγαθοεργία» και «ελεημοσύνη». Ιδίως όμως δεν απαλλάσσει τον πρωθυπουργό της χώρας, που παριστάνει πως δεν ξέρει ότι η κάθε Θρησκεία, όπως και η οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα, μπορεί να πουλήσει «ελεημοσύνη» όταν αποσπά από την κοινωνία κολοσσιαία κονδύλια, που σε μία ευνομούμενη κοινωνία θα έπρεπε να είχαν ήδη κατευθυνθεί αλλού και μάλιστα αποτελεσματικότερα.

Ποιους κοροϊδεύουν άραγε; Και, κυρίως, σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Είναι προφανές πάντως ότι θεωρούν τους ανθρώπους αυτής της χώρας κοπάδι για βοσκή ή αγέλη συγκαταβατικών βλακών. Τους πληροφορούμε ότι κάνουν μεγάλο λάθος. Πάρα πολύ μεγάλο λάθος.